Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ограничаване разстежа на корените на кайсия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ограничаване разстежа на корените на кайсия

Здравейте, имам следния казус в близост до новоизградена септична яма има кайсиево дърво и вероятно във времето ще развие коренова система в тази посока и може да повреди изградената конструкция на ямата. Никак не ми се ще за режа дървото, но ако това е единствения вариант ще го премахна. Ако някой знае някакъв метод да се спре растежа на корените в тази посока моля да го сподели.

Моя скромен опит в отглеждането на дръвчета ми е показал,че кайсията специално е много малко виреещо дърво като годинки.
    Мисля ,че няма място за притеснение.Не го пожелавам ,но моите виреят по 7/8 години и изсъхват по една или друга причина.
    Това важи за праскова и кайсия- поне при мен 750м н.в.

Коментар

Надали ще успее да повреди конструкцията. От какво е изградена ямата? Не мисля ,че кореновата система е толкова агресивна ,че да увреди .. .това не е иглолистно, там вече могат да се видят повдигнати бордюри,плочки , повдигнат алфалт

Коментар

Здравейте, бетонови блокчета е зидарията с плочи отгоре и отдолу е септичната яма.

Коментар

Първоначално публикуван от SLAVIKA1980 Преглед на мнение
          Моя скромен опит в отглеждането на дръвчета ми е показал,че кайсията специално е много малко виреещо дърво като годинки.
          ....
          Преди десетина дена отрязах у нас в двора кайсия на поне 45 години и около 50 сантиметра диаметър на стеблото в основата. Кубик и половина дърва, щото не беше рязана твърде и стигна 7-8 метра височина. Кайсии даваше, ма от няколко години не успяваше да се надлъже с късните слани и се реших да я сменя с друго.
          За корените и не знам - на три метра беше от къщата и на не повече от метър от стара кирпичена постройка. Не е имало проблеми

Коментар

Не бих се притеснявал от корените на кайсия.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X