Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цветя за вилата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Цветя за вилата

Здравейте!
    Имам вила на 1600 метра надморска височина. Искам да си направя градинка около нея, но не знам какви цветя биха издържали на тези условия. За сега успешно вирее само здравеца.
    [SIGPIC][/SIGPIC][FONT=Arial Black][COLOR=RoyalBlue][COLOR=DeepSkyBlue] По-добре да те мразят за това, което [B]СИ[/B], отколкото да те обичат за това, което [B]НЕ СИ[/B] !!![/COLOR] [/COLOR][/FONT]8)

До: Цветя за вилата

Можете да засадите летни нискостеблени хризантеми. Издръжливи са.А също и калдаръмче

Коментар

нашето къще е на 1550 м н.в. и наблюденията ми са съвършено същите, като твоите - здравец...

но аз много си го харесвам

Коментар

Първоначално публикуван от Детелина 74 Преглед на мнение
        Можете да засадите летни нискостеблени хризантеми. Издръжливи са.А също и калдаръмче
        Сега съм посадила една хризантема да видим какво ще стане и точно за кълдърьмче си мислех да пробвам.

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        нашето къще е на 1550 м н.в. и наблюденията ми са съвършено същите, като твоите - здравец...

но аз много си го харесвам
        Аз също много си харесвам здравеца, но ми се иска да сложа и нещо различно.

Ако нещо успее да тръгне ще се похваля.
        [SIGPIC][/SIGPIC][FONT=Arial Black][COLOR=RoyalBlue][COLOR=DeepSkyBlue] По-добре да те мразят за това, което [B]СИ[/B], отколкото да те обичат за това, което [B]НЕ СИ[/B] !!![/COLOR] [/COLOR][/FONT]8)

Коментар

Криси, абе тая работа с калдъръмчето много изкусително ми звучи - знаеш ли кога, как се сее, ако след 2-3 седмици се посее, дали тая година ще му се радваме?

Аз имам едни идеи, които съвсем скоро ще почна да реализирам, и там калдъръмчето ще заспи, дет` се вика.

Явно ще ме превариш, обаче, така че, моля, дръж ме в течение

Благодаря и успех!

Коментар

Доколкото аз знам то се сади по-рано, но все още продават разсад. А и при нашите условия май ще е по-добре да е по-късно. Кълдъръмчето е цвете, което обича по-слънчеви и топли места.
            По-скоро проблема е дали ще вирее и дали ще се самонасади от семенцата.
            И аз не знам кога ще успея, така че който е първи ще сподели опит.

Коментар

Цъфти през юни и юли, семената узряват до август.

Семената се сеят на пролет в оранжерия, но трябва да се изчака да отминат всички пролетни застудявания.
              Не ми се вярва да е късно и сега да се сеят.

Коментар

Krisyto, засей си чемшир и бръшлян. Мисля, че ще виреят.
                0осем9осем7шест0осем7едно
                Миро

Коментар

Далията също е подходяща. Вирее добре при 12-15 С.

Коментар

Първоначално публикуван от Stacy Преглед на мнение
                    Далията също е подходяща. Вирее добре при 12-15 С.
                    хм, ми то сега е толкова горе...
                    не пречи да се пробва

благодаря ти!

Коментар

Успех! Ето още информация по въпроса: http://zadoma.rozali.com/cvetia/p3088.html
                      На тази височина в момента цъфтят перуниките.

Коментар

Първоначално публикуван от Stacy Преглед на мнение
                        Успех! Ето още информация по въпроса: http://zadoma.rozali.com/cvetia/p3088.html
                        На тази височина в момента цъфтят перуниките.
                        Миналата година засадих перуники и сега чакам да поникнат, ако не са измръзнали луковиците.Миналата седмица още ги нямаше.

Коментар

Нашата вила е на 1200 м много добре вирее жасмина сега този период започва да цъфти ухае страхотно.
                          [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

Коментар

Здравейте!
                            Лятото почти мина и е време да се похвалим кой какво е посадил на вилата.
                            Тази година не успях с кълдаръмчето, просто не остана време. Посадих тагетис и май се чувства добре там. Цяло лято не спря да цъфти.
                            Другия ми опит е див люляк. Но за него се притеснявам как ще преживее зимата.

Поздрави,
                            Криси

Коментар

ей, добре забравена тема..

нищо не поникна при мене

калдъръмчета - нито едно
                              далия - нито една
                              някакви високопланински цветя, привличащи пеперуди ( не се смейте, така пишеше на опаковката ) - нито едно..

пълен крах

догодина почваме отначало

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X