Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да унищожа гнездо на оси?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да унищожа гнездо на оси?

Да, есен ... днес сутринта беше първия хладен ден.

За осите се съмнявам че са защитени ... те са местна австралийска порода ... едни тъмни, слабички и със дълги крила, но кметството няма да го питам изобщо, ако им е толкова важно да запазят осите да си ги завъдят в техня двор, къща, спалня или там където душа им иска.

Tази събота се обличам хубаво и ще им видя сметката.

Благодаря за всички съвети!!! И приятен ден, нощ, там каквото е когато четете това съобщение
    Ти си това,на което се правиш, затова внимавай на какво се правиш! (Кърт Вонегът)

Коментар

Пиши за резултата,ще ни е интересно.
      Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Здравейте Всички,

Мисията е изпълнена!

Половин флакон със газ против летящи животни ... и всички измряха. Прилагам снимка на гнездото, което има невроятана конструкция - много е леко и беше залепено са стената със едно нещо като габърче, което даржи цялата останала конструкция и всички оси, които не бяха малко ... просто невероятно!

Още веднъж благодаря за всички съвети!
        Прикачени файлове
        Ти си това,на което се правиш, затова внимавай на какво се правиш! (Кърт Вонегът)

Коментар

Малко късно виждам темата, ама кога се раздвижиха тия оси, кога направиха такова голямо гнездо, бреййййййй
          -------Honda CR-V 128к.с.--------
          "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
            Малко късно виждам темата, ама кога се раздвижиха тия оси, кога направиха такова голямо гнездо, бреййййййй
            Ееее тя колежката в Австралия
            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

ААААААААА сори ама не съм догледал, абе притесних се малко, с осите де
              -------Honda CR-V 128к.с.--------
              "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
                Ама чакай, ти да не мислиш че това гнездо е от вчера? Аз го гледам ли гледам ... всеки ден като си отварям гаражната врата ... и първо се надявах че някое друго животинче ще дойде и ще ги помете, после реших че няма начин моя мъж да не ги вижда и че той ще ги утрепа ... и после ред други неща се надявах да се случат, ама май не се случиха накрая като разбрах че май нищо не се случва, а осите работят по въпроса и гнездото става все по-голямо и по-голямо ... и така ... историята с моите "бивши" оси ... и в интерес на истината когато моя мъж ме видя че ще ги трепам се намеси и той им видя сметка под моето зорко наблюдателно око

Коментар

Внимавай само да не са останали неизлюпени екземпляри, които по-късно да излезнат от килийките и за създадат проблеми. Това в случай че решите да запазите гнездото като семейна реликва .
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

има един райт,дето убива и ларвите на гадовете,
                    другия вариант е с нафта ,или ацетон.
                    може и с фреон,ама май не се намира навсякъде,там ефетка е гарантиран ,дори могат да се морят хлебарки и сякви гадове ,нужно е едно пръсване и гадината замръзва.

Коментар

Метода на Явор за борба с осите е повече от успешен,сега напръсках с WD-40 едно гнездо на балкона и осите умряха почти веднага.Така,че взимайте флаконите от джипките и спестете парите за Райт.
                      Тома Томов
                      Вече с Kia Sportage.

Коментар

ВД40 е много ефикасен и за защита на платките от битовите електроуреди срещу хлебарки.... Които си имат такива "домашни любимци" могат да си спасят перални, съдомиялни, телевизори и прочие от тая напаст с едно напръскване, иначе няма отърваване ... Видял съм десетки уреди, унищожени от гадините. Също много ефикасен за тотално очистване е препаратът за растителна защите "Regent", ама май е доста отровен и за топлокръвни...
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Я да питам и аз по темата макар и за наши родни оси.На вилата децата ползваха лятото за басейн едно старо бебешко корито и доста оси кръжаха около него.За сега слава богу проблем не е имало, ама сега мисля да слагам надуваем басейн, и се чудя как да се оттърва от осите.Обаче ми трябва нещо което ги гони защото не съм сигурен къде са им гнездата, а едва ли ще ме приемат добре комшиите с огнехвъргачка или "нафторъсачка" да шетам из дворовете им.
                          Николай Папазов

Коментар

назад в темата има отговор на въпроса ти.
                            аз пробвах като бях скепитично настроен,но действа много добре вече няма оси.
                            метода е следния вземаш отрова за мишки на гранули и в консерва от риби заедно със сока разтваряш малко отрова.осите идват да пият и отнясат и в гнездото и умира всичко за няколко дни.
                            в езерото преди сипвах отрови ,но сега няма такъв проблем даже на комшията пчелите почнаха да намаляват.

Коментар

Днес започнах да развалям покрива на част от къщата. Мали-и, страшно стана. Стотици оси излизат под керемидите. С едната ръка свалям керемида и подавам на жена ми долу, с другата пръскам с "Раид". След половин час една ми мина в гръб и ме ужили. Ако напръскам отгоре целия покрив с каквото и да било едва ли ще има ефект, защото те са под керемидите. .
                              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                              -----------------------------------------------
                              Питието определя съзнанието....
                              -----------------------------------------------
                              0887770735

Коментар

С нафта става добре. Дори много добре. И два съвета от мен:
                                1. Прави се задължително късно вечер, или при температури под 12 градуса по Целзий (за да са си в гнездото)
                                2. Не палетееее. Метода е най-ефикасен, но понякога има сериозни последици. При последния ми такъв опит 2 пожарни коли изразходваха 7 цистерни общо, за да спасят махалата .
                                LZ1DWW

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X