Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Картофи, технологична карта, цени, фирми, сортове...???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Картофи, технологична карта, цени, фирми, сортове...???

Здравейте колеги,благодаря за бързите отговори които направихте,наистина поражението е от ларва на пеперуда нощенка,при вадене намерих и ларвата доста угоена,напролед ще трябва да се боря и с нея понеже се намират на 150-200 м.надморска височина .

Коментар

Здравейте колеги за първа година мисля да засадя картоф .Посъветвай те ме как да постъпя,когато искам роннопроизводство .Какъв сорт да избера,имали значение ,че съм на 110 м.Н.В
      Изорах мястото около 30 см и мисля да се хвърля от раз на 5 дка.На поливно съм и преди беше засадено с диня.
      Благодаря предварително

Коментар

Здравйте, от няколкп години засаждаме картофи сорт Марабел, за лична консумация и продажба в магазинът ни. Страшно сме доволни от вкусовите качества както ние така и нашите клиенти. Дойде време за подмладяване на семето като един познат ми предлага семе трето поколение. Бихте ли ми дали съвет дали е проблем, че е трето? Благодаря предварително.

Коментар

Ако гоните висок добив купете клас елит или А.

Коментар

Първоначално публикуван от kapi_dan4o Преглед на мнение
            .....семе трето поколение. Бихте ли ми дали съвет дали е проблем, че е трето?
            Малко по-податливи са на болести. Първо поколение, например, би трябвало да са чисти.

Коментар

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20250329_132756.jpg
Прегледи:315
Размер:1.19 МБ
ID:6994253 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20250329_133328.jpg
Прегледи:295
Размер:510.2 КБ
ID:6994254 Дойде и моя ред да пробвам с картофи. 160кв.м , 40кг семе. 10кг комбиниран тор, 2 кг фосфор и калий само на крайните 2 реда. Оран преди 3 години. Леко фрезоване.

Коментар

• Първоначално публикуван от pan_rt Преглед на мнение
                [ пробвам с картофи. 160кв.м , 40кг семе. 10кг комбиниран тор, 2 кг фосфор и калий само на крайните 2 реда. Оран преди 3 години. Леко фрезоване.
                Колега,какъв инвертар имаш за този мотоблок?

Защо питам,по една случайност дойде абсолютно същия култиватор при мен със плуг и фреза.....

Имаше много проблеми ,от мотора извадих шепа масло като мед. гъсто ...промих го...събра горкия 1.6 литра ....

Смених му карбуратора,филтърната кутия беше счуоена ...ухото където се държи също беше откъртено ..преправих всичко и сега е бетон....смених му жилата ....под карбуратора има една плочка,където е жилото за газта ...има един квадрат който се движи във един прорез...може ли снимка точно там как е оригинално...

Иначе много добра машина,може би най добрата от тоя тип....търся също оригинален плуг за него...Този който ползвам е правен и не ми харесва....върши работа но искам фабричния
                Последно редактирано от Roninn; 29-03-25, 20:27.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

• pan_rt
                  pan_rt коментира
                  Редактиране на коментар
                  Като браздир е ,ама завършва с метални пръти накрая

• Roninn
                  Roninn коментира
                  Редактиране на коментар
                  Да не е картофовадачка.От къде могат да се купи инвертар ако знаеш?

• Roninn
                  Roninn коментира
                  Редактиране на коментар
                  Междувпрочем,намерих и тежести за колелата и ремарке за него имам вече...

Име:image_948486.jpg
Прегледи:271
Размер:545.5 КБ
ID:6994349 Roninn ето снимките Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20250330_113151.jpg Прегледи:0 Размер:321.5 КБ ID:6994348 плуга прилича на оригинален. Картофовадачка имам отделно. Взех машината с всичкия инвентар. На мен ми се струва слабичък. Нямам първа скорост. В края на сезона ще го работя . Сега ще поработи. Задал съм да ми се прави ремърке, по мои размери, че искам да си върша точно определена работа. Оглеждах исеки от тия големите дизел. Но това изпадна почти подарък. За оран имам Юмз. Това не вярвам да може да оре по нашенско. Тежести бих сложил втори чифт ако намеря на добра цена
                Последно редактирано от pan_rt; 30-03-25, 15:31.

Коментар

• Благодаря,при мен някой е преработвал вероятно и има две пружини ..За тежестите си прав,при мен дойде без тях....след като ги издирих и монтирах,нещата си дойдоха на място.За орането оре,на мен ми трябва за ограничени пространства,където не влиза трактор.

Плуга е правен при мен и е много капризен ,затова търся оригинален...

При оран,около дървета,закачи ли се плуга в корени,машината буксува с блокажа ....без да мени оборотите....Скоростите работят при мен,но са отвратителни докато улучиш някоя...при пуснат вал.....стават други предавателните числа ...на мен ми върши работа и още как...
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Име:IMG_20250331_112129.jpg
Прегледи:228
Размер:588.1 КБ
ID:6994454 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250331_112204.jpg
Прегледи:222
Размер:664.5 КБ
ID:6994455 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250331_112212.jpg
Прегледи:225
Размер:1.08 МБ
ID:6994456 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250331_112152.jpg
Прегледи:224
Размер:1.40 МБ
ID:6994457 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250331_112136.jpg
Прегледи:223
Размер:530.2 КБ
ID:6994458

Коментар

• Roninn
                      Roninn коментира
                      Редактиране на коментар
                      Da

• pan_rt
                      pan_rt коментира
                      Редактиране на коментар
                      Моя плуг е доста дълъг . Ще ти го снимам като се кача на село

• Roninn
                      Roninn коментира
                      Редактиране на коментар
                      Благодаря,гледам в Плевен представител на беларус,мисля да скоча до тях... Да знам какво да търся

• Аз все още трупам опит с картофите.Разучавам чисто практически ,различните сортове....Вчера в едно заведение в Черноочене,много се зарадваха ,като питах кой сорт са картофите които готвят.

Днес съм на сорая и колумба....и някакви френски ...сорт много сладки ...така съм ги купил ,от мойте митанства из Европа.....За момента съм осигурил тъмно помещение "склад " за около 30 тона ...със целогодишна температура между 9 и 13 гр....имам проблем със влажноста ...за момента съм изградил соларна система,за да мога да направя вентилация която да работи целогодишно.....Имам около 32 декара обработваема площ....скоро и трактор и инвентар....

Мисля да се занимая със производство на картофи...като хоби за сега.

Коломба,много меки и сладки картофи .

Много ми харесват.....

Чудя се,ако ги засея ,дали ще вържат картофи....разните хибриди...не съм запознат.С доматите горе долу знам... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250419_112802.jpg
Прегледи:167
Размер:409.4 КБ
ID:6996368 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250419_110250.jpg
Прегледи:159
Размер:248.3 КБ
ID:6996369 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250419_110247.jpg
Прегледи:158
Размер:298.3 КБ
ID:6996370 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250419_110241.jpg
Прегледи:161
Размер:431.2 КБ
ID:6996371

Коментар

• pan_rt
                      pan_rt коментира
                      Редактиране на коментар
                      Сей, кво толкова. Иначе имаш земя и склад за професионално земеделие. За да сееш толкова земя, гледай на нея като бизнес, а не хоби. Зеленчукопроизводството е най рентабилното земеделие. Гледах 13 г. Овце. Спечелих от тях в момента в който ги продадох.

• Savov
                      Savov коментира
                      Редактиране на коментар
                      Вкусът и добивът на картофи зависи от много фактори, не само сортът. Зависи от състава на почвата, температурите, поливането и други. Саденето на картофи, различни от клас Елит и А не е рентабилно. Температурата на съхранение ми се струва малко висока. Помисли за отглеждане на стари български сортове, тип бутиково. Без агроном и осигурен пазар не си помисляй за 30 дка компири.

• Това пак е сорая....варено печени със кашкавал...картофите са меки,не се разкашкват и сапазват форма Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250419_123428.jpg
Прегледи:165
Размер:547.1 КБ
ID:6996373

Коментар

• Днеска наблюдавайки нивичката установих ,че съм избързал със сеидбата. Картофите са покълнали 5мм заради студеното време. Можеше да ги изрътя и да ги посея в топлото. Взех мотика да понамаля тръгналите плевели и след 4 тия метър ходих да турна култиватора и копнах междуредията. Спестих едно пръскане с хербициди. Ще ми се да спестя поне тая химия

Коментар

• Днес засях и последните картофи, покълнали вече. След втората оран се получи ситна пръст. В началото се бях обезкуражил.

Коментар

• На 1-ви май засях ,днес почти всичко е поникнало ,
                          Изорах 2 декара ,тея дни ще фрезовам и сея последните картофи и аз...тая година картофите към есента ще бъдат доста поскъпнали ... междувпрочем.

Коментар

• pan_rt
                            pan_rt коментира
                            Редактиране на коментар
                            Я кажи за култиватора къде колко и какво масло наля

• Roninn
                            Roninn коментира
                            Редактиране на коментар
                            1.6 литра масло ,м10д....само че евивалент мотул...утре ще го снимам

• pan_rt
                            pan_rt коментира
                            Редактиране на коментар
                            Не се стърпях и му люснах 15/40 Castrol gtx. 4л. събра в мотора,редукторите и скоростите

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X