Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на земеделска земя, чуденка!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на земеделска земя, чуденка!

След години неразбирателство между наследници и в крайна сметка в резултат на съдебно решение имам възможност да купя замеделска земя на цена около 230 лв. за декар. Минимално количество 6 дек. - максимално 18 дек. Земята се намира в бившата Долина на Прасковите сравнително близо до река Тунджа. Проблема е че съм в чужбина и нямам представакъде точно се намират парцелите, а също дали са един или няколко на различни места. Определено не е само I категория, а доколкото помня от дядо си има и едни каменисти чукари, които освен за мера на козите, нестават за нищо друго.
    Интереса ми е продиктуван само от гледна точка на поскъпване на земеделската земя следващите 5-10 години, не и активно обработване - нямам възможност да го правя дистанционно.
    Струва ли си подобона покупка? Моля за мненията на запознатите, особенно Волк.

Благодаря!

До: Покупка на земеделска земя, чуденка!

струва си,
    земята по-ефтина от това няма да стане.
    Пък е и на дедо ти. Поне малко уважение и сантимент.
    Колкото и да е чукар все за нещо може да е. Аман от тия парцели от по 500 квадрата!
    За всеки случай провери колко ще са и данъците .. Има места по света където си задължен да си работиш земята. В БГ това обаче скоро не се очаква май.
    и аз не съм в БГ, но бих се метнал на подобна покупка.

Коментар

Само за информация ще ти кажа че в момента зем. земя трета категория около Добрич се продава между 600 и 800 лв за декар. Важно в случая е да знаеш дали купуваш самостоятелен парцел или идеална част в съсобственост с други лица, също така: големината на парцела, категорията и статута му/обработваема земя, пасбище т.н./

Коментар

Моето мнение също е, че земята няма да поевтинява. Аз например купих миналата година 17 дка по 400 лв/дка. Сега от съседните ниви, като ме гледат че се занимавам и ми искат 1000 лв/дка! Иначе пустеят, но ... български манталитет.
        А относно това да не използаваш земята смятам че не е добра идея. Може да се намери някой да я ползва докато не си в България и след няколко години да стане собственик.
        Ако пък земята пустее, пада качеството. Винаги е по-добре когато една земя се обработва.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
          ...Пък е и на дедо ти. Поне малко уважение и сантимент...
          Това което ми е наследство от дядо ми си го имам, т.е. баща ми е наследника. Става въпрос за неразбория между наследници, един не си иска земята, а пари. Цената е определена със съдебно решение.

Коментар

Благодаря на всички за съветите, ще се купува!

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
            А относно това да не използаваш земята смятам че не е добра идея. Може да се намери някой да я ползва докато не си в България и след няколко години да стане собственик.
            Ако пък земята пустее, пада качеството. Винаги е по-добре когато една земя се обработва.
            Земята и в момента се обработва под аренда в местната кооперация. Не че дават нещо смислено, но баща ми да има занимавка и да не скучае.

Коментар

Цената на земята зависи от много фактори. Иван е прав земята в Добруджа е доста по-скъпа от останалата част на страната. Аз купувам земя в райна на Плевен, Русе и Разград на цени около 300 лева ( приблизително ). Моето мнение е, че в момента земя не е добре да се продава.
              А доколкото за арендата- аренда под 13-17 лева на декар ( извън Добруджа ) не бива да се подписва.
              Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
              NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Ако имаш свободни пари ги инвестирай в земя.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                  Цената на земята зависи от много фактори. Иван е прав земята в Добруджа е доста по-скъпа от останалата част на страната. Аз купувам земя в райна на Плевен, Русе и Разград на цени около 300 лева ( приблизително ). Моето мнение е, че в момента земя не е добре да се продава.
                  При нас е толкова , но за кв.м обаче....

Коментар

Първоначално публикуван от BukToP Преглед на мнение
                    При нас е толкова , но за кв.м обаче....
                    Вие биете морето даже.
                    Скоро се замислих, че на състезанията във Варна, джиповете, газят земя на цена 50-70 евро на квадрат.

Но нормалната земеделска земя си е на по-нормални цени. Доближиш ли се на 20 км до морето изведнъж цените стават все едно купуваш в центъра на Лондон
                    Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                    NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Въобще не се замисляй и не се бави .Такова нещо падне ли ти действай светкавично да не се разтури.Земята дори да е трънливо пасище бавно и неумолимо си вдига цената.А и не знаеш след години какво може да стане.Едни комшии от една нивичка в средата на Обелското землище взеха много добри пари.А нивичката купена някога от дядо им в средата на полето.Та пак ти казвам приятелски съвет не се замисляй.Поздрави
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                        Въобще не се замисляй и не се бави ....
                        Благодаря! Купувам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                        X