Обява

Свий
Няма добавени обяви.

акумулаторна пръскачка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Някой от тези дето имат и ползват такава пръскачка може ли да каже горе долу за колко време ръси едни декар лозе или за колко време се пръска 100 литра разтвор...
    основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

    Коментар


    • #17
      6 реда по 100метра са грубо 2 декара . Напръсках ги със 4 пръскачки за около час и половина .
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

      Коментар


      • TigerHunter
        TigerHunter коментира
        Редактиране на коментар
        Толкова някъде. Макар че, то пръскането не е някакъв норматив. Имаш зареждане, една цигара време. Понякога и бирка си отворя, та е относително. Ако бързаш, не се губи много време. Ток си има дори за още толкова. Аз периодично я до зареждам, обаче. Да не губи тренинг батерията с месеци. Обикновено на предишния ден я до заредя. Друго нещо недоумявам аз. Пише да не се обръща, че можело да се повреди батерията. Хубаво, де. Ама като искам да я изплакна, как да я изсипя., без да я обръщам. Но досега няма ядове.

      • aldr
        aldr коментира
        Редактиране на коментар
        Нищо и няма на батерията ако я обърнеш

    • #18
      Кажете модел,че сега съм в процес на оглеждане за акумулаторна пръскачка.
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

      Коментар


      • #19
        Батериите какви са, колко тежи пръскачката примерно 10 литра?
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

        "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

        Коментар


        • gy6ter
          gy6ter коментира
          Редактиране на коментар
          Оловни ,AGM,12 волта ,7 амперчаса е на баща ми на пръскачката .Пръскачката е гардена 2в1 ,като свърши батерията има ръчна помпа .

        • s_s1
          s_s1 коментира
          Редактиране на коментар
          Това тежи яко. На мотора ми беше 4АЧ гелов и пак се тежи. Смених го с литиев.А да го нося на гръб .... не е оферта.

        • gy6ter
          gy6ter коментира
          Редактиране на коментар
          Пет килограма по документи ,16 литра е пръскачката .Има модели и на колела .

      • #20
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20200530_190428.jpg
Прегледи:1851
Размер:67.8 КБ
ID:6613276 Миро , такава взех от Войнишки...
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

        Коментар


        • #21
          Moята е подобна, ако не същата на форма. Уреда е идентичен, Синя и с жълти букви пише Sprayer. Пак за тия пари. Явно, различните фирми си ги брандират различно. Не е чак толкова ужасно тежка. !6 литра си ги събира. Моторната тежи доста повече, да не говорим, че ти троши топките, като ти бръмчи на гърба. Старите бакърени, едва ли са по-леки.
          Your conscience is all you can take to your grave.

          Коментар


          • #22
            В инструкцията на моята пише, че тежи 6,6 кг. Разтварям препаратите предварително в три 10 литрови шишета от минерална вода. Напълвам до половината с вода и раздрусвам, докато се разтвори препарата. После доливам вода и пак раздрусвам да се смеси добре. Три шишета са две пръскачки. Напълнена до мярката 16 л е по-лека от бакърената.
            Забелязах, че най-икономично ми работи с дюзата за плоска струя.
            Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
            VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

            Коментар


            • petkov_bb
              petkov_bb коментира
              Редактиране на коментар
              Съвременните препарати лесно се разтварят (с малки изключения-някой "гранулирани") и изобщо не се филмирам, а всичко директно в пръскачката. Дюзите -имам сигурно десетина различни,но си харесах една регулируема (като малко слънчогледче-3см.) която при затягане прави финно разпъскване,а при развиване без проблем пръска до върховете на овошките.

            • TigerHunter
              TigerHunter коментира
              Редактиране на коментар
              Аз си имам пластмасови буркани около 2л с капаци на резба. Сипвам примерно три лъжижи шавит и две трети вода. Разбивам енергично и оставям, докато изпръскам предната машина, После пак разбивам и наливам, Едно плакнене на буркана и то вътре и....така. Разтворите директно в машината ги правя.

          • #23
            Я, темичката ми пак била актуална... Значи и от мен някои отговори и съображения. Бакърената тежи 15-16 килограма тара в зависимост от тунинга. Бруто е около трийсе. Нашето лозе половин декар като се зашуми по това време го пръсках с три, три и половина пръскачки /по 15 литра/. междуредие 1.20 метра, ниска формировка. Акуту ми е оранжево, евтино, от Практис, онлайн покупка. Няма ръчка защото на мен в случая не ми трябва. Съветът ми е да не се купува най-евтиното и по възможност да се види на живо, предварително. Вече втори сезон карам с нея, общо взето много съм доволен. Две забележки - маркучът ми е малко късичък и ся си търся някаква тръбичка да го удължа. Среден размер съм и не мога да си изпъна дясната ръка нагоре, с лявата хептен /щото по принцип и с нея работя понякога/, а синковецът както е по-висок от мене ще му се губи близо половин метър полезна височина. Другото което е - той и някой колега напред го каза - пластмасата е евтинка, далече от качеството на първите пластмасови пръскачки в България. Миналата година като я метнах веднъж на гърба, изтървах ръкохватката удари се на плочките и разпръсквача се счупи. Оттогава /тъй се случи/ пръскам с двойния, но утре ще мина по магазините да си купя една две резерви. Изобщо нежна машинка, внимавам из клони и колове да не я закача нещо или одраскам. От другото съм доволен. Не съм я пробвал колко пръскачки изкарва с едно зареждане. Тая седмица пръскам една, следващата две, по-следващата една и така изкарва сезона. Гледам на 2-3 месеца да включа зарядното, даже и зимата я включвах 1-2 пъти, много бързо светва зеленото. Индикатора отзад не го следя. Изплакването - никога не съм обръщал каквато и да е пръскачка. Като свърша пръскането, свалям разпръсквача на чешмата и веднага го измивам. Викам някой от кибиците да ми налее едно канче вода отзад и веднага го изпомпвам - това ми е миенето. Мисля си че има много добри пропусквателни възможности. Още не съм я пробвал с бордолезов разтвор, но аз го правя по принцип с хидратна вар и няма да има проблеми. Разтвора винаги го правя първо в кофичка 3-4 литра, хубаво разбъркване и после с вода в резервоара. Вярно е и това което ме предупреди един колега по-миналата година - понеже се работи леко та човек се увлича и пръска повече, хаха.

            Коментар


            • petkov_bb
              petkov_bb коментира
              Редактиране на коментар
              Никакъв проблем няма да се налее вода за изплакване,разклащане и след това да се излее през гърловината,още веднъж вода и през помпата да протече чиста и пак изливане. Сигурно вече имам стотина и повече изплаквания по този начин. А преди месец ми свърши идеална работа при обработката на гредите и дъските за покрива на къщата-няма четки,валяци и пр............

          • #24
            Екстра си е електричката - по малко тегло носиш, не помпаш, за моя размер градина даже не успявам да запомня колко пръскачки са за 1 батерия. Слабички са присъединителните елементи, трябва да се внимава. За зелена гардения говоря.
            O888 749-O86
            C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
            NC 750

            Коментар


            • #25
              Моторната няма много общо с акумулаторните. Последните стават за лозе и ниски овошки, но ако се гони производителност, моторната има много повече дебит и напор, например хубавите пръскат на 11 - 12 метра височина, но са 800 - 1 200 лв.

              Коментар


              • jordanov sv
                jordanov sv коментира
                Редактиране на коментар
                Оххоо,това сме го изяснили още преди години... Който иска да ръси на 10 метра, да чете в другата тема. Тука е за лека работа и до стотина лева цена на придобиване.

            • #26
              последно реших да си купя гардения 2в1....бъркам ли или не
              основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

              Коментар


              • #27
                Моето мнение е, че бъркаш. След като се поработи с акумулаторна ръчката се забравя. До нея ще се прибягва само, ако се изтощи акумулатора или се развали нещо. Ако нямаш вече ръчна, то по-добре да се купи една за 20 лв, да стои като резерва. С други думи това е излишно утежняване и усложняване на пръскачката. Мисля, че гарденията нямаше възможност да се регулира работата на помпата по време на пръскане, а тази функция се оказа доста полезна при някои ситуации. Това може да се направи допълнително, но на някои го има изначално. Моята е Райдер и помпата се регулира. За мен е полезно, особено след като сложих помпа с почти двойно по-големи работно налягане и дебит.

                Коментар


                • #28
                  Почти ненужна опция е това ръчка на акумулаторна пръскачка. Единствено го виждам - ако пръскаш на отдалечен обект по повече от 4-5 пръскачки и там на място не разполагаш с алтернативни варианти. Ама както го уточнихме - за обем и производителност се отива на малко по-висок клас, а евтините така или иначе с едно зареждане изкарват поне десетина пръскания.

                  Коментар


                  • #29
                    граденията има регулиране, ходих и ги гледах, инак имам една ръчна,още една ръчна нова плюс моторна, обаче….имам здравословен проблем с кръста моторната ми идва тежка, инак с нея 70 литра разтвор го хвърлям за около час но през това време се разнасят едни 25 кг на гръб...благодаря за мненията Ви.
                    основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

                    Коментар


                    • gy6ter
                      gy6ter коментира
                      Редактиране на коментар
                      Има гардена изпълнение да я разкарваш като куфар с колелца с маркуч 5 м. ,гледах я в бр..аж ,малко е по-скъпа от тази за гърба .

                  • #30
                    Ако ръчната пръскачка може да ти бъде подръка някъде наблизо, значи на акумулаторната въобще не ти трябва ръчна задвижка.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X