Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Война със съсел!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    Тва е хищник не се интересува от кабели.... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2020-10-26 Marder am Auto vertreiben Was hilft .jpg
Прегледи:1818
Размер:207.2 КБ
ID:6661918
    Кабели, маркучи ръфат,та знае ли се.....
    Дизелов Jeep, не е Jeep.

    Коментар


    • veskov
      veskov коментира
      Редактиране на коментар
      Трепи и яж и ти, кой ти пречи, зад океана катериците са деликатес, явно няма да ги стигнем

  • #62
    И аз се сдобих с този проблем.
    Купих си 150 годишна къща в балкана, ведно с всичките и жители.
    Прилепите, скорпионите и всички други насекоми изгоних лесно от жилищната част, за разлика от съселите.
    Къщата не беше обитавана от 4-5г. и всички стаи бяха равномерно плътно осрани от прилепите и/или съселите.
    С гризачите са се борили още по-предните собственици, явно не много успешно.
    Дотук приложих следните тактики: Лепящи капани - минават през тях като товарния влак. Отрова "виолетки" - не я докосват, намерих 5 годишни виолетки под леглото. Отрова Ратимор, от нея май един е ял, мирише от дупка в земята в приземния етаж. Абе може и от виолетките да е, не съм сигурен кое от двете.
    Вечерта гася лампата, лягам си, тъкмо се унасям и го чувам как ходи по гредата над леглото. Станах внимателно, светнах, дори извиках жената да го види, това не мръдна. Затворих вратите и го гоних из стаята с една сопа, но е по-бързо от мен и се крие зад всичко, което може. Накрая ми писна, отворих му да си ходи и си легнах.
    На следващото ходене тръгнах въоръжен. Докато вечерях, по гредата на избата мина огромен съсел - педя без опашката, но не се спря да пробва съчмите. След това няколко часа дебнах на пусия от леглото, но никой не се появи.
    На другият ден преди да тръгна реших да напръскам с Айкън срещу насекомите. Пръсках и между гредите в избата. Излизам навън и чувам пищене от избата. Върнах се, светнах с фенерчето и изродчето ме гледа между дъските. Пушката ми беше под ръка, че и заредена, изплющях го от упор. Изквича, побягна и .... не знам, не го намерих. Баси изрода, и въздушна пушка не го бие.
    Изхвърлих всички дюшеци, останаха голи пружини. Като ходя, нося дюшеци за колкото хора сме, после си ги прибирам. Не мога да си оправя стаите, докато не се преборя с тази напаст.
    И ако има някой природозащитник, на който да му е жал за тях, да заповяда, подарявам му ги всичките, да си ги спасява както намери за добре.

    Коментар


    • veskov
      veskov коментира
      Редактиране на коментар
      ,,...И ако има някой природозащитник, на който да му е жал за тях, да заповяда, подарявам му ги всичките, да си ги спасява както намери за добре.''

      Проблемът ще ти е голям, тия се снишиха

    • I.Stoyanov
      I.Stoyanov коментира
      Редактиране на коментар
      Мойте съболезнования на всички потърпевши. Да чукна на дърво в нашия район съсела е много малко разпространен, че даже го няма. Аз също обичам природата и животните, през годините съм отглеждал доста видове и тнт. Но дойде ли дума за личното ми пространство - всеки да си знае мястото! За целта хуманно използваш въздушно оръжие, по възможност ПОНЕ калибър 5.5мм с над 30 джаула сила. Има 2-3 модела не скъпи турски предложения дето са топ за цената си! Ако вече си имаш нещо такова, то следва да си намериш и правилните муниции, а именно Prometheus - Hunting. Това са стоманени чашки с остър връх, които са в тефлонова обвивка (носач). С тези имам отстреляни 3-4 бесни лисици, от 15-20м., които ми се навъртаха около овощната градина. Внимавай обаче, че наистина в комбинация с мощно оръжие са доста опасни и пробивни.

      Ето нещо като ревю: https://www.youtube.com/watch?v=NF6N...ponsandstuff93
      Ето и реално как изглеждат, има ги по оръжейните магазини и онлайн също: https://horseandhoof.com/prometheus-...22-40436-p.asp

      Съветвам те да не правиш опити с ток и друг вид възможни средства за унищожение, че понякога се пали гадината и почва да търчи докато изгори. Един тип, така подпали 3 плевни у наше село...

      Котката не я мисли, но нека да са 3-4 женски + котарак. Ще си се отглеждат сами, а тъкмо ще имат и стимул да си хващат обяда.

      Успех !

  • #63
    Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
    И аз се сдобих с този проблем.....
    Вземи си котка, женска. Създай и удобства да стига до гредите над леглото и за немного време досадника ще си намери по-добро място наоколо.

    По принцип са мили животинки, не са като плъховете, даже повече приличат по поведение на катерици, ма си е досадно нощно време да ти топуркат над главата.

    Коментар


    • #64
      Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение

      Вземи си котка, женска. Създай и удобства да стига до гредите над леглото и за немного време досадника ще си намери по-добро място наоколо.

      По принцип са мили животинки, не са като плъховете, даже повече приличат по поведение на катерици, ма си е досадно нощно време да ти топуркат над главата.
      Ходя там два пъти месечно. Ако занеса котка, едва ли ще я намеря следващия път.

      Коментар


      • #65
        И аз така ходя 1-2 пъти на 120г. къща на баба ми ама не ми пречат. Даже са като домашни любимци, казвам им здрастииии Красиви са ми, симпатяги и се свиква като те събудят. Хората привикваме към почти всичко

        Коментар


        • Ivan_J
          Ivan_J коментира
          Редактиране на коментар
          Абе те и на мен не ми пречат пряко, ама... Опикават и осират навсякъде, като купих къщата всичко беше минирано от тях и от прилепите. Изхвърлих всичко от вътре - дюшеци, дивани. Не смея да сложа нови преди да ги изгоня. Запазил съм си чисто нови черги от баба ми, как да ги постея? Отделно гризат всичко.

      • #66
        Симпатични ли били? Когато намерите между чаршафите съселка с няколко новородени и целият чаршах на дупки (тези гадини ядат дори и масивно дърво), и друга песен ще запеете.
        Котка не може да се справи с гадините - скачат по няколко метра и няма как да ги достигне. И това от собствен опит - предишната ми котка беше голям ловджия. Една гад се появи в 12 през нощта, гониха се няколко часа, нямаше остатъци от съсела, явно дори и в затворено пространство не е успяла да го докопа.
        Май само капани и отрова вършат работа.

        Коментар


        • #67
          На отрова не кълват, но на лепенки цяло семейство беше залепнало.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

          и на хоби такива

          тел. О879 Ч8Ч 2З5

          Коментар


          • #68
            Пламене я кажи за лепенките ....
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

            Коментар


            • MM1980
              MM1980 коментира
              Редактиране на коментар
              Картон със силно лепило, храна в средата, лепят се и дотам. Да не пускам линкове към сайтове, търсене в гугъл "лепенки против гризачи" изкарва резултати. Нямам снимки, но срещу мишки определено работи.

          • #69
            Аз ги купувам от големите строителни магазини, има и в “Сортови семена” на сточна гара, имат си примамка в средата, формат 30х 20 см най-добре работят.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

            и на хоби такива

            тел. О879 Ч8Ч 2З5

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X