Обява

Свий
Няма добавени обяви.

RTR, MTD или RAIDER?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: RTR, MTD или RAIDER?

Ами и аз долу-горе на нещо подобно, половин-един декар полуобработено, полузатревено съм с коса Маккулош, фреза, елкосачка и до миналата година бензинова, без кош, втора ръка самоходка. Със самоходката колегата по-горе каза и го потвърждавам - тревата трябва да е ниска, иначе колко по-висока, толко по-малка площ оправяме. Башка ползвам и останалите от дядо и баба коса, мотики, лопати, че и сърпа даже /за чука се подразбира/, хаха. И все повече се убеждавам, че за едно такова стопанство си трябва едно енергосредство - мотокултиватор, макар и втора ръка италианец или японец със съответните му фреза и палцева косачка. Па оттам нататък какво ни душа иска - ремарке, помпа, пръскачка, браздири разни че и роторен снегорин даже и така до откриване на топлата вода

Коментар

Еееее.... Дай Боже всеки му такива техники!
      Днес сутринта гледах и втора употреба. Обмислям и такъв вариант.
      Ще се наложи да кося по-често.

Най-вече я изпускам първата напролет, защото по-належащо е да се почисти и фрезова лозето и площите за градина.
      Докато смогна и е станала 30см...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Пробвaй с aнтифони/мaй тaкa се кaзвaт/ или слушaлки с вгрaдено рaдио-около 20лв. Докaто чуеш няколко песни или няколко глупости по рaдиото и си готов.
        Косиш мaлко по-често но без дa се зaигрaвaш с тримерa. По-доре ще изглеждa тревaтa, нямa дa имa нуждa дa я изнaсяш. Ще спестиш пaри.
        Косaчкa от тези които се бутaт ти е нужнa aко държиш дa изглеждa кaто стaдион. Имaх и двaтa вaриaнтa, но след елиминaциЙ бензиновия тример победи по точки. Общо 1200-1300 кв.м. обрaботвaм

И тихо дa не чуе тъстa , че с еднa мaлкa хусквaрнa бръмчи 7,5 дкa вече 10 години , a вие говорите зa 5-600 кв.м.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Когато тревата е висока се коси на най-високата степен, после пак се коси на втора степен и веднага казвам за декар времето за косене е 2.30ч, при равно място и изпразване на тревата от коша в сезалов чувал. Знаете ,че се коси след 12ч, да изсъхне тревата. Ножа, трябва да е перфектно заточен и уравновесен.
          Последно редактирано от белята; 20-04-16, 21:23. Причина: кривопис
          Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Ти па, 2,5 часа. Аз си убих почти ден и половина с тримера. А не съм събирал тревата още.
            Верно е, че при мен са разхвърляни, ама...
            Онова загрее чак до изпушване.

ПП: Днес до обяд отупах последното парченце, което си завоювах от джунглата за да си паркирам колата на сянка.
            Свърши ми дебелата корда, а имах една 2мм.
            Изприщих се от късане и сменяне на корда.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0484.jpg
Прегледи:1
Размер:167.5 КБ
ID:5711436
            Последно редактирано от TigerHunter; 20-04-16, 21:47.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Специaлно зa вaс ще зaсекa,че нaпрaво ме уплaшихте. Товa го вършa нa две седмици веднъж и никогa не ми е тежaло. Винaги изрaзходвaм точно един резервоaр гориво/ и него ще зaсекa/. Сегaшния тример е нещо си китaйско зa 150 лв. от бaумaу.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Re: RTR, MTD или RAIDER?

От изброените бутащи се МТД китаец, ама от наблюденията ми е по-корав от останалите.
                И, Тигре,на тоя тример му връщай малко газта. На всеки замах като се връщаш да захапеш новата порция връщай газта по-малко бръмчи и гори, и по-дълго ще живее.
                Вчера купувахме една за приятел, гледах има маккълъч на промоции поне на вид изглеждаха много добре изработени, около 480лв. мисля.

Коментар

От: Re: RTR, MTD или RAIDER?

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
                  И, Тигре,на тоя тример му връщай малко газта. На всеки замах като се връщаш да захапеш новата порция връщай газта по-малко бръмчи и гори, и по-дълго ще живее.
                  Айде бе...
                  Я кажи кой е най-натоварения режим в един двигател?
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

В началото на месеца взех това:
                    http://www.kosachki.com/%D0%BA%D0%BE...847-201110.htm
                    Преди това косях с електрическа 800 кв./м за около 6-7 часа . С тази, същата площ я оправям за час Резервоара е 800 грама и не можах да го изразходвам, а и аз кося между дръвчета.
                    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 02
                    BMW Е46 330d 04

Коментар

Re: От: Re: RTR, MTD или RAIDER?

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Айде бе...
                      Низнъм негрсмотен съм.

Коментар

Re: От: Re: RTR, MTD или RAIDER?

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Айде бе...
                        Низнъм ниграмотен съм.
                        Речи ти.

Коментар

Първоначално публикуван от Hito Преглед на мнение
                          В началото на месеца взех това:
                          http://www.kosachki.com/%D0%BA%D0%BE...847-201110.htm
                          Преди това косях с електрическа 800 кв./м за около 6-7 часа . С тази, същата площ я оправям за час Резервоара е 800 грама и не можах да го изразходвам, а и аз кося между дръвчета.
                          Това пише в техническите характеристики:

"Височина на косене в мм: 5 позиции за настройка височината на косене 35 - 90 мм"

Коментар

Да споделя и моето впечатление за MTD. В Русе имат и магазин и сервиз. Та тая година си поръчах модела 1043 - полупрофесионална косачка с твърд вал. Та кое ми беше неприятно от марката че на две паления ми блокира стартер за няма и 15 минути работа. Вкарвам я в сервиза и понеже не бях чел дребния шрифт в гаранционната карта стартера го отчитат като консуматив и те ти булка честит сбор 80 лв с работата на майстора 50 за стартер + 30 лв работа и тем подобни измишльотини. На второто ми запускане след 5 - 10 минути се скапа свеща и отново едни 7 лв за свещ. Сега да чукам на дърво работи като змей и не и се опират никакви гюрлюци купил съм и циркулярен диск и ще я пробвам на тънки храсти. С корда 3 мм жилава трева я прави на салата. Машината е 7.5 кг по каталог и при добро регулиране на самара не измаря при косенето. Ръкохватките може да си ги гласиш както ти е удобно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                            X