Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Градина на покрива - подходящи растения и начин на отглеждане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Градина на покрива - подходящи растения и начин на отглеждане

Преместих се в ново жилище (мезонет), като една от основните му екстри са три тераси, като едната е близо 40 квадрата с югозападно изложение. Както се подозира - през лятото е огромен пек следобед и не можеш да си покажеш носа на вън, а и на мен толкова голяма площадка за простиране не ми трябва. Реших догодина на пролет, да си спретна една градина на покрива, с барбекю и маса за десетина човека. Идеята ми е над 2/3-ти от площта да изградя дървена рамка от талпички 10х10 мм , с размери 3х3х6 м., която да покрия с 2 слоя камужфлажна мрежа за по-гъста сянка. Не искам да го затварям с плътен покрив, за да не се запарва отдолу в дните с най-големи жеги, когато не мърда въздуха. По края на рамката смятам да окача висящи скасии на две нива, а на земята покрай парапета на цялата тераса да наредя големи саксии или сандъци с туи или други подходящи вечнозелени растения, подходящи за "жив плет" и подобен начин на отглеждане. "Пода" ще го покрия с изкуствена зелена трева. Очаквам вашите предложения за подбор на растения подходящи за намеренията ми. Искам да се образува колкото се може по-плътна зелена стена, която да ни отдели от погледите на съседите от отсрещната кооперация. Благодаря предварително!

От: Градина на покрива - подходящи растения и начин на отглеждане

Мини да ти покажа моята. Има какво да се види, дълго е за писане!!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      ... дълго е за писане!!
      Ми тогава качи 4-5 снимки!
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Туи за преграда, нали си видал че при мен тези отзад са в саксии и виреят безгрижно и дълго.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
          Ми тогава качи 4-5 снимки!
          Апарата е командировка до 10 Септември, а телефона ми е тъп. Сори.

Коментар

Пенчо 22ри сме все пак!? СЕПТЕМВРИ!!!
            Относно конструкцията от дърво да не съм оффтопик да кажа,че е хубаво да се ползват разностранни греди за покрива тъй като иначе шанса да провиснат не е малък.
            Какви ще подбереш си зависи от конструкцията.
            А снимки ще гледам да пусна аз на моят навес после.
            Няма страшно в умирачката...
            Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
              Пенчо 22ри сме все пак!? СЕПТЕМВРИ!!!
              е.
              Опсс, Октомври!

Коментар

Намерих някакъв античен апарат, да видим какво е излязло, че се опитва да завали.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 143.jpg
Прегледи:1
Размер:243.2 КБ
ID:5682171Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 144.jpg
Размер:287.5 КБ
ID:5682172Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 145.jpg
Размер:335.1 КБ
ID:5682173Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 146.jpg
Размер:284.3 КБ
ID:5682174Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 147.jpg
Размер:263.5 КБ
ID:5682175Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 148.jpg
Размер:295.2 КБ
ID:5682176Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 149.jpg
Размер:196.9 КБ
ID:5682178Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 150.jpg
Размер:225.0 КБ
ID:5682180Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 151.jpg
Размер:230.1 КБ
ID:5682182Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 152.jpg
Размер:253.5 КБ
ID:5682183Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 153.jpg
Размер:185.1 КБ
ID:5682184Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 154.jpg
Размер:200.9 КБ
ID:5682185Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 155.jpg
Размер:202.5 КБ
ID:5682186Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 156.jpg
Размер:270.6 КБ
ID:5682187Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 157.jpg
Размер:279.2 КБ
ID:5682188Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015 158.jpg
Размер:244.8 КБ
ID:5682189

Коментар

Ей на преди малко докато косях тревата щракнах няколко снимки на бързо.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_163527_Richtone(HDR).jpg
Размер:153.9 КБ
ID:5682203Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_163547_Richtone(HDR).jpg
Размер:157.3 КБ
ID:5682202Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_163510.jpg
Размер:134.6 КБ
ID:5682204Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_162032.jpg
Размер:130.3 КБ
ID:5682205Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_162030.jpg
Размер:131.0 КБ
ID:5682206Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_162018.jpg
Размер:121.1 КБ
ID:5682207Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_161951.jpg
Размер:145.8 КБ
ID:5682208Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_162006.jpg
Размер:104.3 КБ
ID:5682209
                  Има снимки и на другата ми гордост детският кът със люлката,пясъчника и другите екстри.
                  От навеса единственото което сме поръчали е тези плетените декорации щото трудно се правят качествени и беше по-лесно и бързо да ги поръчаме по размер.
                  Другото е все домашна работа.Поздрави и чакаме снимки в развитие.
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

има студоустойчиви разновидности бамбук, също стават за преграда в саксии:

Име:pacontainer.jpg
Размер:92.2 КБ
ID:5682378

другия номер е да вдигнеш саксиите нависоко и така не са ти необходими високи растения:

Име:traditional-patio.jpg
Размер:79.2 КБ
ID:5682379

малко идеи - за цвят, това е много ефектно, става за саксии и цъфти доста дълго време: Hemerocallis, има ги в разцветки от жълто, оранжево, червено.

Име:700_daylilies-path.jpg
Размер:160.6 КБ
ID:5682380

декоративни треволяци :

Име:fa2f9bba7d0161be78c969fb9efeabd5.jpg
Размер:125.3 КБ
ID:5682381

cordyline (стърчилката в средата ), в комбинация с дребосък по избор в саксии:

Име:Potted-Plants-Small-Garden.jpg
Размер:141.4 КБ
ID:5682382

Коментар

Това с бамбука ме изкефи! Някаква идея за име на студоустойчив вид, с което да го търся по разсадниците...?!!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                        Това с бамбука ме изкефи! Някаква идея за име на студоустойчив вид, с което да го търся по разсадниците...?!!
                        Доста четох за бамбуците снощи и смятам, че се ориентирах поне от към подходящи видове. Инфо за това как точно трябва да се отглеждат на вън (независимо в саксии или засадени в земята) няма особено много. Интересува ме, дали мога да им регулирам растежа - по високи от 2-3 метра не ми трябват (заедно със саксиите или сандъците), а подходящите видове за отглеждане на открито у нас, започват с максимална височина от 5-6 метра и стигат до 60!
                        Не съм агроном но съм на ясно, че растежа основно зависи от микро климата на мястото, състава и количеството на почвата, и количеството вода (ясно ми е, че гигантски бамбук няма как да стане 60 метра в саксия), но бих искал да знам как и какво точно трябва да се прави, за да постигна желания резултат, а също така и дали бамбука може да бъде "кастрен и подрязван" както други вечнозелени храсти (разбрах, че бамбука се води "трева" - нямам нужда от корекции), подходящи за "жив плет"..?!

Коментар

Марто, имам приятел с такъв бизенс с растения, каквито ти трябват, звънни да ти кажа някои неща.
                          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                            Марто, имам приятел с такъв бизенс с растения, каквито ти трябват, звънни да ти кажа някои неща.
                            Благодаря! Ще се възползвам, но ще е след Мароко...

Коментар

Сега ми подхвърлиха друга много добра идея за "живия плет", която не е с толкова много неизвестни като бамбука - декоративен боб! Расте изключително бързо, увивно (каскадно) растение е (може да се моделира композицията по избор) с изключително голяма "покривност" и цъфти от юни до първите слани.

Колкото повече чета за тези "китки" - толкова повече се зарибявам по идеята да си имам едно райско кътче на покрива, където да си пия ракията на сянка и спокойствие....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X