Как да се отърва от този плевел,не знам какъв е но корена му е тънък и дълъг,а листната му маса се разпростира нашироко из райграса и явно го задушава.Мислех с плевене,но ще отнеме доста време,чудя се зимата ако изчезне дали райграса няма да се самонастани на неговото място или да пръскам с някакъв препарат но да не унищожа и райграса?Дайте съвет Благодаря.

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Плевели в райграса
Свий
X
-
От: Плевели в райграса
Същия "марсианец" го имам в изобилие. Странното е, че се появи след като третирах една площ с препарат против "житни", с цел ликвидиране на ливада и превръщането и в обработваема площ за салати.
"Житните" билета изсъхнаха, но това тръгна с пълна сила, превзема и доматите и пипера. За сега борбата ми с него е успешна само с механични мотикоподобни средства.
И аз ще чакам ботаниците да се изкажат
-
И аз съм на същото дередже.
Това е тученица.Май няма отърване.
А била много полезна.Последно редактирано от Пламен Исаев; 27-08-15, 12:13.
Коментар
-
Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение... Странното е, че се появи след като третирах една площ с препарат против "житни", с цел ликвидиране на ливада и превръщането и в обработваема площ за салати...Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение...Това е тученица.Май няма отърване.
А била много полезна.. В Хасковско я правят на салата!
ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Тученица е ..и аз имам същият проблем. Понеже съм рядко на двора сега е превзела 1/3 от райграса. И на мен ми казаха, че райграса задушава всичко ама моя явно се оказа халтав''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.
Коментар
-
С такива и подобни плевели, самонастанили се в тревата, се боря с променлив успех чрез широколистен хербицид. На тревата и няма нищо! Точното наименование не се стремя да запомня - може и всеки път различен да ми дават. В агроаптеките, като им кажеш за какво става дума си знаят какво да дадат........Пръскам с него и срещу къщата с идеята да останат само тревоподобни растения.Венцислав Петров
Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
0889 62 8четири 6четири
Коментар
-
Райграсът ти е много рехав и затова едногодишните, като тученицата създават проблеми. Пръскането с хербициди от рода на 2,4Д ще реши проблема, но е силно НЕ препоръчително да се прави, особено ако деца си играят по тревата или в близост до нея.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Христо_Шн Преглед на мнениеРайграсът ти е много рехав и затова едногодишните, като тученицата създават проблеми. Пръскането с хербициди от рода на 2,4Д ще реши проблема, но е силно НЕ препоръчително да се прави, особено ако деца си играят по тревата или в близост до нея.
Коментар
-
Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнениеТака е райграса е рехав,но мястото до скоро беше пустеещо и за това се чудя дали с времето при редовно косене и поливане райграса няма да натделее. Иначе с препарат мога да пръскам не е проблем,но предпочитам по някакъв по-естествен път не съм от привържениците на химията...но ако няма друг начин
И ако се стигне до там - не с почва от бабите на пазара, а от някой разсадник да те насочат каква да бъде.
Успех!
Коментар
-
Евала! УбихтЪ мЪ!
Да си имам такова съкровище и да не съм знаел.
Още довечера ще я опитам на салата /после навит будилник до главата разбира се/.
Ей ся им разгоних фамилията на доматето, че пречат на тученицата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар