Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плевели в райграса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Плевели в райграса

Как да се отърва от този плевел,не знам какъв е но корена му е тънък и дълъг,а листната му маса се разпростира нашироко из райграса и явно го задушава.Мислех с плевене,но ще отнеме доста време,чудя се зимата ако изчезне дали райграса няма да се самонастани на неговото място или да пръскам с някакъв препарат но да не унищожа и райграса?Дайте съвет Благодаря.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0751.jpg
Прегледи:1
Размер:168.4 КБ
ID:6098130Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0752.jpg
Размер:336.4 КБ
ID:6098131Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0753.jpg
Размер:242.8 КБ
ID:6098132Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0750.jpg
Размер:338.1 КБ
ID:6098129

От: Плевели в райграса

Същия "марсианец" го имам в изобилие. Странното е, че се появи след като третирах една площ с препарат против "житни", с цел ликвидиране на ливада и превръщането и в обработваема площ за салати.
    "Житните" билета изсъхнаха, но това тръгна с пълна сила, превзема и доматите и пипера. За сега борбата ми с него е успешна само с механични мотикоподобни средства.
    И аз ще чакам ботаниците да се изкажат

Коментар

И аз съм на същото дередже.
      Това е тученица.Май няма отърване.
      А била много полезна.
      Последно редактирано от Пламен Исаев; 27-08-15, 12:13.

Коментар

Интересно,че в останалите градинки в двора това нещо го няма.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
          ... Странното е, че се появи след като третирах една площ с препарат против "житни", с цел ликвидиране на ливада и превръщането и в обработваема площ за салати...
          Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
          ...Това е тученица.Май няма отърване.
          А била много полезна.
          Ако е "тученица", значи си постигнал целта . В Хасковско я правят на салата!
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Тученица е ..и аз имам същият проблем. Понеже съм рядко на двора сега е превзела 1/3 от райграса. И на мен ми казаха, че райграса задушава всичко ама моя явно се оказа халтав
            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

С такива и подобни плевели, самонастанили се в тревата, се боря с променлив успех чрез широколистен хербицид. На тревата и няма нищо! Точното наименование не се стремя да запомня - може и всеки път различен да ми дават. В агроаптеките, като им кажеш за какво става дума си знаят какво да дадат........Пръскам с него и срещу къщата с идеята да останат само тревоподобни растения.
              Венцислав Петров
              Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
              Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
              0889 62 8четири 6четири

Коментар

Райграсът ти е много рехав и затова едногодишните, като тученицата създават проблеми. Пръскането с хербициди от рода на 2,4Д ще реши проблема, но е силно НЕ препоръчително да се прави, особено ако деца си играят по тревата или в близост до нея.

Коментар

Това ако е тученица както казвате и става за ядене,ще си науча кучетата да го ядат те и без това ядат всякакъв зарзават

Коментар

Първоначално публикуван от Христо_Шн Преглед на мнение
                    Райграсът ти е много рехав и затова едногодишните, като тученицата създават проблеми. Пръскането с хербициди от рода на 2,4Д ще реши проблема, но е силно НЕ препоръчително да се прави, особено ако деца си играят по тревата или в близост до нея.
                    Така е райграса е рехав,но мястото до скоро беше пустеещо и за това се чудя дали с времето при редовно косене и поливане райграса няма да натделее. Иначе с препарат мога да пръскам не е проблем,но предпочитам по някакъв по-естествен път не съм от привържениците на химията...но ако няма друг начин

Коментар

Току що се консултирах с човек занимаващ се точно с това.
                      Няма отърване.Само Раундъб /обаче няма да има и райграс/ или плевене.
                      Съвета му беше да си правим салата.

Коментар

Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнение
                        Така е райграса е рехав,но мястото до скоро беше пустеещо и за това се чудя дали с времето при редовно косене и поливане райграса няма да натделее. Иначе с препарат мога да пръскам не е проблем,но предпочитам по някакъв по-естествен път не съм от привържениците на химията...но ако няма друг начин
                        Аз бих подменил горните 10-15см почва и бих сложил обеззаразена такава. Щом е била пустееща земя дълго време, не е ясно какво още има да избива.
                        И ако се стигне до там - не с почва от бабите на пазара, а от някой разсадник да те насочат каква да бъде.
                        Успех!

Коментар

И още нещо.Забелязвам,че по сенчестите места го няма.там тревата си е перфектна,макар,че и моето място беше пустеещо.

Коментар

Евала! УбихтЪ мЪ!
                            Да си имам такова съкровище и да не съм знаел.
                            Още довечера ще я опитам на салата /после навит будилник до главата разбира се/.
                            Ей ся им разгоних фамилията на доматето, че пречат на тученицата.

Коментар

2,4Д го трепе това,но мирише гадно 1 месец на двора.
                              Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                              Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                              Враца

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X