Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отстраняване на кърлежи, подходящи инструменти ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отстраняване на кърлежи, подходящи инструменти ?

Преди пет месеца ми натресоха едно парче месо. Около три и половина килограма, живо, ящно, лаещо и пикаещо. Уж като подарък за жена ми от децата, ма пак на моята глава. Въобще не ми трябваше и не го исках, но за да съм откровен - сега не си представям че може да го няма наоколо когато съм си у дома.

От няколко месеца вечер след работа независимо вали ли, пече ли, по час-два сме покрай реката на пет минути пеш от вкъщи и мятаме крачоли пет-десет километра. Обаче там си пасът козите и кравите разни местни индивиди и със затоплянето е някакъв ад от кърлежи. Мързи ме да търся паспорта на кучето и да цитирам точно, но сменихме вече два репелента, към средата на месеца след като мине срока на последния вероятно ще му купя и каишка за 60 кинта дето била супер, но впечатленията ми са че нищо не помага. Смъквам от козината му по пет-шест на вечер преди да се забият и съм извадил забити още дузина вече. Ползвам пинсетата за скубане на вежди както съм го правил със сигурно петдесетина извадени по предните ми домашни любимци, но дали заради отслабналото ми зрение или по друга причина - понякога ми се изплъзват и челюстите им остава в кучето. Когато се заби един в жена ми и пак не успях да го извадя цял а рових после с игла за остатъците, вече реших да търся някакъв по-удобен инструмент.

Гледам в нета - пълно е с различни щипки, примки и други подобни за целта. Не че са кой знае колко пари, но ми се ще да си купя нещо дето ще ми върши работа наистина в гъстата козина на песа а и по нашите задници.

Ще съм благодарен за споделения опит.
    Последно редактирано от сто; 06-05-15, 21:41.

От: Отстраняване на кърлежи, подходящи инструменти ?

Пенсетите за вежди са много дебели. Аз ползвам едни много прецизни и с остри върхове. Ползвам и златарски очила, щото не скивам подробностите.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
      Пенсетите за вежди са много дебели. Аз ползвам едни много прецизни и с остри върхове. Ползвам и златарски очила, щото не скивам подробностите.
      Ако ги снимаш, не очилата, - цена няма да имаш!

Коментар

Препаратите против кърлежи не пречат на гадинките да налазят кучето. Убиват ги след това, мисля за около ден.

Аз ползвам каквито пинцети ми попаднат, досега една гадина не ми се е изплъзнала.

Не знам какъв ще е този специален инструмент?

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
          Препаратите против кърлежи не пречат на гадинките да налазят кучето. Убиват ги след това, мисля за около ден.

Аз ползвам каквито пинцети ми попаднат, досега една гадина не ми се е изплъзнала.

Не знам какъв ще е този специален инструмент?
          Може и да е така - този, който извадих последно тази вечер преди да пусна темата не проявяваше признаци на живот, но си се беше окопал порядъчно. А съм вадил и пълни с кръв.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pinseti3.jpg
Прегледи:1
Размер:45.9 КБ
ID:5658340Същите като тези, че не ми се ходи до гаража.

Коментар

Пробва ли фронтлайн?
              0884 987 137
              В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

На аватара когато го имаше - фронтлайн.

За ваденето (от хора) - по спомен - ако са живи мажехме с олио или с какъвто и да е крем. Легендата беше че почвали да се задушават и пускали, а тогава просто се отстраняват. Не знам дали това е причината, но действаше.

От животинка - не знам дали ще стане. Шаване, козина ала-бала...
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Имах същия проблем, докато не си купих това от едно магазинче за домашни любимци, на мен ми харесва как върши работа:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150506_235804.jpg
Размер:98.6 КБ
ID:5658346Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150506_235855.jpg
Размер:80.0 КБ
ID:5658347

Коментар

За препарат освен фронтлайн се счита за особено ефективен и Advantix.

Коментар

Първоначално публикуван от ivko006 Преглед на мнение
                      Имах същия проблем, докато не си купих това от едно магазинче за домашни любимци, на мен ми харесва как върши работа:
                      И аз използвам такова и ми се струва по-удобно от пинсети.

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                      За препарат освен фронтлайн се счита за особено ефективен и Advantix.
                      +1 за Адвантикс, само че може би трябва да се прилага на по-малко от месец. За над 2.5 години с Адвантикс сме намерили само 2 кърлежа и то прихванати към края на периода на действие на препарата (в единия случай даже бях просрочил с около седмица), като единият май се беше закачил и беше пукнал.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Този кози крак може и да ги маха, но 99% на забит кърлеж хобота ще остане вътре. На времето ми обясниха, че в първите 24 часа от забиването, е малко вероятно да пусне зараза, въпреки че не е много логично. При слагане на олио, кърлежа се задушавал и повръщал всичките свинщини които носи в себе си. Ако не носи някоя от гадните бацили, няма проблем. А много малък процент ги носят. С тънките пинсети ги пипвам плътно до кожата и бавно дърпам. И да иска да повръща гадта, не става, щото съм му запушил човката. Ако излезе целия е добре. Ако не, копам, но гарантирано не му позволявам да си излее свинщините. Това с въртенето насам натам не работи. Става жива спринцовка.

Коментар

В лидъл има малки комплекти за първа помощ. Има такива за изгаряне, за нараняване, както и специално комплектче за кърлежи в зелена кутийка.
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:maxresdefault.jpg
Размер:175.9 КБ
ID:5658446
                          Има в него и пинцети и "кози крак" и специални антибактериални кърпички за след изваждането.
                          Мазането на кърлежа с каквото и да е, преди изваждането му, води до повишаване на опасността от зараза. Маже се СЛЕД като го извадиш.
                          Това с въртенето е много по-добър начин да извадиш гадта. Със сигурност е по-лесно да не го скъсаш. Хващаш го за "човката" и въртиш без да дърпаш със сила - 2 до 5 завъртания обикновено са достатъчни за да го извадиш. Дърпайки без да въртиш е по-скоро опасно, отколкото правилно. Бактериите са върху "човката", така че ако остане парче от нея вътре, със сигурност е по-лошо, отколкото само да го накараш да се "изплюе".
                          Относно препаратите, на моя добитък най-добре му понася фронтлайн. При нас каишки не помагат. Породата е немска овчарка.
                          Последно редактирано от upi; 07-05-15, 10:47.
                          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Във всяка ветиринарна аптека има пинсети за кърлежи и са на цена около един лев.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0127.jpg
Размер:194.0 КБ
ID:5658442след много "проби" и след "подсказване" на колеги от форума,оптималното решение е каишката-Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0128.jpg
Размер:93.8 КБ
ID:5658445 според натрупания опит.

Коментар

Имаме куче на 7 години,преди използвахме Frontline спрей,а от 2 години сме на това Virbac Effipro spray /противопаразитен спрей за кучета /.
                              Ефект голям,няма нито един кърлеж намерен до сега,препоръчвам го .
                              (0+)
                              Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X