Обява

Свий
Няма добавени обяви.

отглеждане на прасета за продажба на кланици нужни документи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• отглеждане на прасета за продажба на кланици нужни документи

Здравейте пиша тази тема защото си купих 3 женски прасета които вече са по на 30-40 кг и мисля като пораснат да ги заплодя а прасенцата им да угоя и продам на кланици но ме интересува какви документи са нужни за да е легално всичко.Писах на един ветеринар и той ми каза че от Областна дирекция по безопасност на храните трябва да получа необходимите документи за да мога да продавам легално прасета.Ако някой е запознат с процедурите и документите който трябва да имам както и с колко пари трябва да разполагам за да оформя нужните документи да каже какво е нужно ще съм много благодарен.

Мерси
    Последно редактирано от derhunter; 28-07-14, 14:15. Причина: Не е зле да разделяш поста на отделни изречения

От: отглеждане на прасета за продажба на кланици нужни документи

Валяка, виж под твоята тема има един пич Волк, прочети му темите, и после се научи да работиш с търсачки като Гугъл и Ютюб, трябва да може да си помагаш сам за дребните неща.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

От: отглеждане на прасета за продажба на кланици нужни документи

Мътни времена си избрал за животновъдни начинания колега.Правилно те е посъветвал колегата иди в ОДБХ. Още по добре преди това намери местния ветеринар ,който обслужва наоколо фермите и говори с него. Лошото е че в момента ветеринарите са в своеобразна стачка, много е вероятно да откаже да ти маркира прасетата, което е задължително ако говорим за някаква законност.
      Прочети тази наредба за да видиш какви изисквания има за фермите.
      http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135525777

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X