Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да развъдя ягоди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да развъдя ягоди

Днес си купих от една баба ягоди.Харесах ги по визия.Три лева за кило...Не ги опитах,че не бяха мити.Чак на Белово реших да ги опитам...и останах изненадан...Вкус от преди 40 години...може би и повече,щото първият ми биберон е бил именно ягода завързана в тензух,ама тва по спомени на майка ми,която вече няма как да питам.Искам да отгледам такава ягода за внуците си.Помагайте...

От: Как да развъдя ягоди

Лоши новини - от семе не расте същото (ако изобщо). Ягода се развъжда като си откраднеш растение.

Коментар

И сега като не съм на телефон - дългата версия.

Ягодата теоретично се размножава по два начина - от семена и от стръкове, които се вкореняват някъде встрани и образуват ново растение. На практика, културните сортове това със семената не го могат твърде, а и да го могат обикновено новото растение няма качествата на родителя си. Затова ако ти харесва моделът, трябва да вземеш цялото растение с корените и листата. Обикновено никой "ягодовъд" не е против, защото при добри условия ягодата се размножава повече отколкото е необходимо и превзема двора.

Тъй че се връщай при бабата и го удряй на молба.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Лоши новини - от семе не расте същото (ако изобщо). Ягода се развъжда като си откраднеш растение.
        И аз имам подобни подозрения.Още повече,че баш тва съм учил ама и там годините са бая и го считах за напразно...Утехата ми е да развъдя горска ягода или звуница ,докат не сме развили туризъмът...

Коментар

Завъдя дали не е всъщност идеята, щото развъдя ми звучи - унищожа.
          Иначе Ясен е прав, бегай при бабата с 5 лева в ръката и блага дума в устата.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Т. нар. вегетативно размножаване. По същество - клониране (ах каква ерес) и съответно - клонинги.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ако се спогодите с бабата, спокойно може да ти отпусне 20-тина ластара - цитат:

Пресаждането на ягодите става обикновено на 3-4 години. Леглата на ягодите се подновяват на около 2 години.
              Ягодите се размножават лесно чрез разделяне. В сезона на активен растеж те образуват ластари по повърхността на почвата. Те могат да бъдат отделени от растението майка през юни-юли.

Когато още бях малокалибрен, отглеждахме ягоди за продажба. В цялата махала се въдеха два сорта ягоди:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1345031585_904.jpg
Прегледи:1
Размер:62.6 КБ
ID:5595911 Мадам Муто и

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:133058564387176.jpg
Прегледи:1
Размер:20.0 КБ
ID:5595912 Холандски, но тази снимка е на някакво ГМО, а истинските са тъмночервени със същите дълбокопоставени семки и страхотен вкус.

Последно редактирано от коко келеша; 26-06-14, 07:59.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                ...................
                Иначе Ясен е прав, бегай при бабата с 5 лева в ръката и блага дума в устата.
                И я помоли на есен да ти откопае филизи от точно този сорт ягоди. Иначе един филиз се търгува около 20 ст.
                Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X