Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помагайте да затревя една полоса!
Свий
X
-
От: Помагайте да затревя една полоса!
Според мен, с бедния ми опит в тази сфера.
Следене на метеорологичната прогноза за конкретния район,
Търси се топло време с дъждове или всеки ден или поне 1 силен дъжд и друг след 1-2-3 дни, трябва си поне 2-3 поливки и НЕ зверска жега но поне 20тина градуса +-5.
Семената се хвърлят отгоре и е хубаво леко да се натиснат или отгоре да има малко почва, няколко мм.
Има разни техники за смесване с пясък/почва/семе и сеитба с разпръсквачки като онези за солта по улиците зимата, така както те го разкопали почвата ще е рохкава и мека, само времето да е хубаво и влажно и топло, ако се намятат семената и отзад с една брана, леко да натисне или поразрушка повърхността сигурно ще стане.
Понеже при теб задачката ще е на стойност хубава сума така или иначе, аз бих потърсил професионални съветиот хора с опит в голф игрища, стадиони и т.н. "селските" агрономи надали ще помогнат с опит в конкретната задача.
Та накратко семената са много финни, искат влага и топло време, но най-много влага, за 5-6 дни изникват ако всичко е както трябва, добре ли им е веднъж поникнали растат с часове, нещо от рода на 1 мм на час поне в началотоБъдете живи и здрави!
Коментар
-
От: Помагайте да затревя една полоса!
"Строителният обект" в България ли се намира и каква е целта на затревяването,така като гледам терена не е с противоерозионна цел, защото дори да се остави незатревено, това ще стане по естествен начин до година-две. Най-големият проблем при затревяването е да се предпазят семената от птиците. Най-доброто което може да се направи е да се използва една смеска, която ползват ски-курортите, представлява тревна смеска(многокомпонентна), лепило (залепва и прави чим дори върху гол камък!), и хумус/тор. Това нещо се прави под формата на разредена боза и се пръска с цистерна. Макар че ако се направи юли-август едва ли ще стане нещо заради жегите, ако беше направено април-май вече щеше да е алпийска поляна. И все пак няма да е никак евтино!
Коментар
-
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар