Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой знае ли какво е това и как да го уморя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой знае ли какво е това и как да го уморя?

Определено НЕ е годжи бери, макар и то да е доста буйно.
    Имам го на оградата.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Не, бе, то е ясно, че не е годжи-бери..

Ама то не ме кефи - просто визуално не ме кефи, докато тоя кучигъз ми харесва за жив плет, че и за жива архитектура ми се струва, че може да стане нещо.
      Лошото е, ако не съм прав - че като погледнах тук-там, и се оказа, че грешките се лекуват с багер, напалм, или взрив... нямало оправия...

Бориславе, ти това не го чети - купи си храсторез

Коментар

Да, добре реагира на кастрене и подрязване.
        Ако все пак е това, за което си мисля.
        Ще снимам на вилата за всеки случай.
        През лятото е гъсто и зелено.
        Есенно време листата му почервеняват.
        Листопадно е .
        Аз дори се опитах да сгъстя живия плет на местата в които изрязах престарели и болни брястове.
        Набодох клечки за вкореняване още есента.
        Е, нито една не се е хванала.
        Иначе, глога ми е фаворит.
        Но расте мнооооого бавно.
        А ги рязах от зрели пръчки, както се препоръчва.
        не от леторасти.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Взех Раундъп,като спре да вали почва файта. От агроаптеката ме убедиха,че нямало да му се опре,ама да видим. Днеска като се прибирах ми се стори,че от сутринта е порастнало още и расте на още едно ново място. :d

Коментар

Като че ли по сигурно ще го умориш ако го напръскаш на есен преди да почнат да пожълтяват на листата.Идеята е че соковете ще текат предимно към корените.

Коментар

Към Раундъпа прибави 200г Амониева селитра и така пръскай! Потенцира се ефекта.

Коментар

Това с амониевата силитра е малко нож с две остриета. Действа в началото, понеже започва неутрализация на раундъпа, а амониевата силитра по листата нанася поражения на растенията. След месец-два пак се съвзема и с нови сили расте.
                Ние слагаме амониева слитра при измиването на пръскачката. Иначе остатъците от раундъп при пръскане за мана и въшка по зеленчуците понякога ги унищожава.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                  Взех Раундъп,като спре да вали почва файта. От агроаптеката ме убедиха,че нямало да му се опре,ама да видим. Днеска като се прибирах ми се стори,че от сутринта е порастнало още и расте на още едно ново място. :d
                  Когато ще пръскаш с хербицида, за по-добър ефект времето трябва да е сухо и топло (надявай се, че и на следващия ден няма да вали), по възможност - в следобедните часове (примерно, след 15 ч.).
                  Това - от личен опит в неравната борба с всякакви плевели в овощната градина на село.
                  ПП. Ако ти се наложи да го ползваш в по-големи количества, същото химично съединение, което се продава като Раундъп, се разфасова от друга фирма като Наса, на доста по-приемлива цена.
                  proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                  NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                  Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                    Когато ще пръскаш с хербицида, за по-добър ефект времето трябва да е сухо и топло (надявай се, че и на следващия ден няма да вали), по възможност - в следобедните часове (примерно, след 15 ч.).
                    Това - от личен опит в неравната борба с всякакви плевели в овощната градина на село.
                    ПП. Ако ти се наложи да го ползваш в по-големи количества, същото химично съединение, което се продава като Раундъп, се разфасова от друга фирма като Наса, на доста по-приемлива цена.
                    Това с под наименованието НАСА е евтино, но за сметка на това дозата е 2-3 пъти по-голяма. Като сума за единица площ излиза едно и също.
                    Това с дозата може само при нас да е така. Аз понеже като пръскам чета упътването и гледам какво е написано, даже завишавам малко дозата.

Коментар

Трябва ти тотален хербицид,демек глифозад(наса,раундъп или друго търговско наименование),за да има ефект,слагаш сериозна доза(до литър и двеста за раундъпа за декар).Пръскаш при температура не по-висока от 23-25гр,най-добре сутрин или привечер.Добре е да ползваш прилепител,за гръбна пръскачка,половинка Веро,ще свърши работа,за да има ефект,трябва поне час и половина след третирането да не вали.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Здравей! Виж пост#9 http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=183135. Успех
                        Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                          5%-ов разтвор на Глифозад, пръскай обилно, след 15-тина дена можеш да отстраниш надземните части, ще са сухи. И естествено няма да покара повече.
                          Ефекта е незадоволителен.Само тровим почвата.

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                            Ефекта е незадоволителен.Само тровим почвата.
                            Ако може да поясниш, моля.
                            Знаеш ли, какво е 5%-ов разтвор?
                            Активното вещество "глифозад" се разпада в почвата за броени часове и е напълно безвредно.
                            Ама много го ударихте на пазители на почвата, а си нямате и бегла представа какво правите.
                            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                              Ако може да поясниш, моля.
                              Знаеш ли, какво е 5%-ов разтвор?
                              Активното вещество "глифозад" се разпада в почвата за броени часове и е напълно безвредно.
                              Ама много го ударихте на пазители на почвата, а си нямате и бегла представа какво правите.
                              Аз лично пръсках моите бурени със Глифозад и не ме кефи.
                              Бях забъркал 500мл със 15литра вода.Пожълтяха и на другата година бяха повече.
                              Относно тровенето на почвата,не знам.Просто така съм чувал от телевизията.
                              Въпроса е ,че проблема не може да се реши тотално.

Коментар

Пост 25 ,и не го оливай ами пръскай като на мъгла ,почнат ли да се стичат капки по листото ефекта намалява .
                                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X