Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кафеени зърна - условия за засаждане?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кафеени зърна - условия за засаждане?

Кафето поотрасна малко и днес го пресадих в по-голяма саксия, с нова свежа пръст за тропически растения

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0802.jpg
Прегледи:1
Размер:102.8 КБ
ID:5683715

п.с. Струва ми се, че бях постнал преди време и първите листенца на кафето ?

Коментар

Това са и трите покълнали зърна нали? Не си ли ги сложил много близко едно до друго в новата саксия? Дане се оплетат корените им.
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
        Това са и трите покълнали зърна нали? Не си ли ги сложил много близко едно до друго в новата саксия? Дане се оплетат корените им.
        Да и трите са, мислех си така да растат заедно, не би трябвало това да е проблем, не мисля да ги разделям докато растат или ?

Коментар

А, не знам. Дане си пречат. Да каже по разбиращ.
          Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Нашите се показаха, дръпнаха малко и ... умряха. Явно при теб вървят по-добре. Дръж ни в течение.
            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
            СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Павка, а от растението при родителите ти правите ли кафе?
              Ако да-става ли за пиене, че имам горчив опит с проба да пуша цигара свита от чист ориенталски тютюн. Щото нали бил "подправката" за масовия, та се ползвал в доста малки количества... Нямаше по-гаден вкус, Арда-та от магазина беше несравнимо по-добра.
              Та дали и с кафето е така-да си иска своите технологични особености при обработката преди да стане на напитка...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Пробвал съм домашно отгледано и изпечено кафе, расло в далеч по-подходящ климат от този в България. Няма такава гадост....

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Павка, а от растението при родителите ти правите ли кафе?
                  Ако да-става ли за пиене, че имам горчив опит с проба да пуша цигара свита от чист ориенталски тютюн. Щото нали бил "подправката" за масовия, та се ползвал в доста малки количества... Нямаше по-гаден вкус, Арда-та от магазина беше несравнимо по-добра.
                  Та дали и с кафето е така-да си иска своите технологични особености при обработката преди да стане на напитка...
                  Привет Коле, честно казано за толкова години не сме и пробвали да ги изпечем, наясно съм че си има технология и чалъм за тази работа, единствено сме давали на приятели от кафеените зърна за да ги посадят от мерак , ако някъде има подробна информация за изпичане на кафе в домашни условия, бих пробвал като преди това, трябва да узреят кафеените зърна в зависимост дали да са червени или зелени зърната за изпичането им...

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                    Нашите се показаха, дръпнаха малко и ... умряха. Явно при теб вървят по-добре. Дръж ни в течение.
                    Кафето докато е малко, не трябва да е на пряка слънчева светлина, обича крехка пръст като тази за палми и орхидеите, не обича преполиване с вода, да е на постоянна стайна температура и да не е над парно през зимата, това се сещам за момента като грижи за кафето.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                      честно казано за толкова години не сме и пробвали да ги изпечем
                      Чудя се как не сте пробвали.
                      Ако бях аз щях да преровя нета за някаква технология за сушене и печене на кафе, и бих пробвал.
                      Ама разни хора... Аз съм експериментатор, и нищо не може да ме спре да пробвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Чудя се как не сте пробвали.
                        Ако бях аз щях да преровя нета за някаква технология за сушене и печене на кафе, и бих пробвал.
                        Ама разни хора... Аз съм експериментатор, и нищо не може да ме спре да пробвам.
                        Живот и здраве, когато узреят кафеените зърна, чак догодина ще е, ще проуча и направя проба за изпичането им

Коментар

Абе това да го отглеждаш законно ли е?

Коментар

Що да не е бе?
                            Що кафе се изпива ежедневно по света, и си е съвсем легално, защо да има и сянка от съмнение за законността му? А и колко държави формират сериозна част от БВП именно от отглеждане на кафе.
                            То да не е мак или индийски коноп...

Коментар

Не е акцизна стока от 10-на години. Друго ли имаш предвид?

(това към Явор)

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                                ...

(това към Явор)
                                Друг вид дървесина е той.

Към Павел: Има ли вариант да се обзаведа с някое зрънце за засаждане?
                                The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X