Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят мини парник!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моят мини парник!

Много хубав парник! Един приятел прави парник също от такива плоскости, като скелето е от пластмасови тръби за водна инсталация 1/2 цол. Идеята му е в тях да циркулира вода, загрята от парниковия ефект, и тази вода, посредством тръбите (до колкоро позволяват) да загрява почвата на разсада... Относно цената на поликарбоната - по нашия край плоскост 2х1 метра е 12 лв (не съм сигурен в дебелината, но все пак...) и е на светлинни години по-ниска от тази на преславените хипермаркети...
    Публикувайте отговор

Коментар

при нас се продават на големи плоскости. 4х2 са плоскостите и най-евтината беше 95-6лв. Има с УВ защити и подобни глезотиики, където стигат до 300лв. Проблема за мене е транспортирането на такава голяма плоскост.
      За 100лв си купувам стабилизиран найлон с размери 10х20м и ме изкарва около 5 години. Имаме една оранжерия вече е на 8 години. Само една ни се скъса на 3-тата година, но проблема беше във вятъра. Другата, която не я скъса, а само я е изровил от пръстта е със смачкани тръби. Зимата на сняг 40-50см е издържала, а сега е смачкана. Поликарбонатната плоскост ще бъде съсипана от силен вятър.

Коментар

Перфектен си е !
        Ще си направя и аз.
        Огъването е лесно и профилите не са много скъпи.
        Според мен и армирания найлон би свършил работа обаче колегата е прав за изолацията на поликабона.
        Предполагам че профилите биха стрували около 50лева и 100 лева за поликарбоната,но си струва.
        Благодаря за добрата идея !

Коментар

Колега супер е станал ! )
          Извинете ме, че ще напиша тук, но не ми се отвара нова тема , но ако трябва ще пусна.. Та да питам имам няколко бройки черчевета със стъкла от стандартни прозорци някаква идея как да сътворя един парник ?
          Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Първоначално публикуван от Stani WR Преглед на мнение
            Извинете ме, че ще напиша тук, но не ми се отвара нова тема , но ако трябва ще пусна.. Та да питам имам няколко бройки черчевета със стъкла от стандартни прозорци някаква идея как да сътворя един парник ?
            Събира черчеветата на двора.Вземаш един чук.Чупиш всички стъкла,чупиш после и дървенията.Събираш стъклата в зеленият контейнер а дървата за печката и......?
            Правиш парник като на колегата.!
            Ако ме послушаш ще спечелиш две неща.
            1.Няма да имаш боклуци в двора а напротив,ще имаш перфектни разпалки.
            2.Ще имаш красив,практичен и надежден парник .
            Последно редактирано от Петьо Джартов; 31-01-14, 20:32.

Коментар

Аз си направих преди година парник от черчевета. Но аз имам много черчевета. Направих рамки от стоманени профили. От едната страна слагам едно черчеве, като го отварям външен и вътрешен на единично. В страни е високо на 60см, а в билото на 90см. Широко около 1м. Така наредени едно до друго имам 30м тунелче, с което съм загънал в момента миналогодишния магданоз. Сега имам пресен магданоз, а изрязания ще е готов до края на февруари. Открития не вярвам да стане преди края на март.
              Ако са много си заслужава. Аз ги вземах без пари от една хижа и всичките са с един размер. Идеята ми беше да правя стъклена оранжерия, но за момента нямам време да се занимавам с направата и. В едно звено са хванати две черчевета и две ферми. Неудобни са за местене, трябват двама човека за да се ползват.

Коментар

Първоначално публикуван от Stani WR Преглед на мнение
                Послушай П.Джартов и не си загрозявай двора. Никога не бих си причинил по собствено желаниегледката на сковани боклуци по двора. Това е лично мое мнение...
                А иначе парникът на колегата е разкошен и бих се наредил на опашката и аз с няколко бройки при оферирана поносима цена.
                Венцислав Петров
                Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
                Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
                0889 62 8четири 6четири

Коментар

Здравейте,
                  за 8 бройки кух профил 20/20 на 6 метра заедно със огъването им и направата на металната конструкция на двата парника до готовност за боя и обличане с поликарбон заплатих както следва:

- за профили + огъване - 186 лева
                  - за същинската направа в друга работилница - още 80 лева са двата парника
                  - за грунд за метал + боя - още 20 лева
                  - за поликарбон -(за всеки един от парниците при моите размери отиде по един лист 210х600 см с дебелина 4 мм
                  него не съм го гледал колко струва защото ми остана от една друга идея която не се осъществи.

Като се замисля не са евтини но пък са хубави а и надявам се да са практични,зарадваха съпругата ми от там и мен .
                  Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                  Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Забравих и по една шепа самонавивни винчета на парник и по три часа прекарани в разкрояване и монтаж на поликарбона с малкия син и не на последно място
                    Удоволствието накрая от готовия вид на една идея. Но това е по скоро приход макар и не материален.

Коментар

Може да се спести малко, ако се прави в по-големи размери. Имам опит в направата на оранжерии. Там примерно да се увеличи височината с около 1м, като себестойност може да се каже че е минимално. Като работа и материали в оранжериите излиза около 10лв/кв.м. Но тази цена е при положение че се прави 6,5х30м. При по-малките цената стига до 20лв/кв.м.
                      Тази голямата 6,5х30м се покрива с найлон за 300лв. Ако се покрива с поликарбонатни плоскости цената е около 5000лв. Баща ми си мислеше че не са толкова скъпи. Преди две години искаше да облечем една оранжерия, но като питахме за цена и се отказахме.

Коментар

Здравейте,
                        да се похваля малко с парниците.
                        С малко усилие и отделено време и не на последно място със силата на природата вече имам резултати.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0695.jpg
Прегледи:1
Размер:197.8 КБ
ID:5566766Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0696.jpg
Размер:228.2 КБ
ID:5566767Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0697.jpg
Размер:252.1 КБ
ID:5566768Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0698.jpg
Размер:188.2 КБ
ID:5566769Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0699.jpg
Размер:170.7 КБ
ID:5566770

Растенията са още дребни но са само на 48 зимни дни.

Коментар

Браво, следя темата с интерес .
                          Не всичко,което е с две БУЗИ ,е лице !
                          ТЕЛ. нула88седем7шест4дведве8

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X