Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дробилка за клони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дробилка за клони

Здравейте,
    Наумил съм да с купя дробилка за клони/клонотрошачка/.
    Та каква ми е идеята:на вилата имам 100 овощни дръвчета-70 сливи,ябълки и круши.Дърветата са още малки 3-4 годишни и се появи сериозен проблем с изхвърлянето на клоните след резитба.До скоро имаше празен парцел до мен и там ги складирах и изгарях, но сега вече се ползва.А и режа два дни-изхвърлям 4!
    И реших да се ориентирам към дробилка.
    Ходих,гледах-основно са два вида-с дисков нож и нож с форма на зъбно колело.
    Дават им да се справят с дървесина до 40 мм, но при тест в един от химер маркетите на дробилка Skill 2400 W блокира два пъти на едно клонче което отчупих пред магазина.Дробилката беше с дисков нож.
    Търсих такава със зъбно колело,но няма налична в магазините.
    Някой от Вас ползва ли такова чудо,какво-марка,модел...Доволни-недоволни?
    Отпадъка ще разпръсна под дърветата с цел запазване на влагата,спиране на растежа на бурени и наторяване.
    Благодаря предварително.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2009.jpg
Прегледи:1
Размер:288.8 КБ
ID:6032548

От: Дробилка за клони

Интересна тема. Аз също имам голям запас от клони от около 20 дка сливи. Но ги горя по накое време. Дали фуражомелка - чукова няма да върши работа и то стабилно. Нещо тези по магазините ми се струват много малки и несигурни. Приятели с фуражомелка мелят цигли за шамот. Доста мощна машина.
    Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Фуражомелката може да се справя, но като всяко нещо е до време. Ние имаме правена с електромотор 7,5KW. Гледахме крави и царевичака го мелихме на цял сноп. По една кофа царевица на кочани сме сипвали без проблеми. Сега обаче не работи толкова добре. Ножовете са доста захабени (буквално са обли). Мъчих се да ги извадя, но се е подбила шайбата и не излизат. Сега се мели само за 10 кокошки и просто не ми се занимаваше да я правя.
      Хубаво е машината да е мощна и задължително трифазна.

Коментар

Здравейте.В моята градина целогодишно клоните се натрупват на малки купчини по края-през 5 до 10 метра.През месец април-когато цъфтят следя за времето,и когато са налице условия за слана ги запалвам /в 3-4 часа сутринта/ с отработено масло. Целта е да се получи пушилка,която да не позволи замръзването на конденза /росата/ върху цветовете.Не трябва да има горене с пламък,а тлеене с повече пушек.С цел опазване от зарази и болести пръскам купчините целогодишно,заедно с дръвчетата.Целта е и отпадъка да бъде полезен с нещо.

Коментар

Здравейте,понеже и аз имам такъв проблем порових малко в интернет и попаднах на доста интересни неща в y-tube.Прилагам един линк на такива дробилки от Английска фирма е.
          http://www.titan-pro.co.uk/garden-pe.../Category.aspx
          Успех с почистването на градините.

Коментар

Колеги,

Изведнаж се оказах с нуждата да отстраня респектиращо голям обем клони от терен в София. Клоните са с листа, на дължина са около 2-3-4м, разнородна дървесина и макс. Ф100 в основата. Дайте моля идея или окажете съдействие на комерсиални начала в организирането и изпълнението на тази задача. Представям си го като закарване на голяма дробилка на място, дробене и събиране на триците в голям контейнер и изхвърляне на сметище или предаване в пункт на фирма за пелети, биогориво или подобни.

Споменах ли също така и за 10-ната налични дървени трупи за бичене на кофражни дъски? ....... Идеи за гатер и транспорт на трупите с вдигане от място за района на София също са много добре дошли ...

Търсенето в интернет не ми дава резултат засега.
            АИГ-Заваряване ООД
            Заваръчни апарати "DEL"
            http://www.aigwelding.com
            0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X