Здравейте,
Наумил съм да с купя дробилка за клони/клонотрошачка/.
Та каква ми е идеята:на вилата имам 100 овощни дръвчета-70 сливи,ябълки и круши.Дърветата са още малки 3-4 годишни и се появи сериозен проблем с изхвърлянето на клоните след резитба.До скоро имаше празен парцел до мен и там ги складирах и изгарях, но сега вече се ползва.А и режа два дни-изхвърлям 4!
И реших да се ориентирам към дробилка.
Ходих,гледах-основно са два вида-с дисков нож и нож с форма на зъбно колело.
Дават им да се справят с дървесина до 40 мм, но при тест в един от химер маркетите на дробилка Skill 2400 W блокира два пъти на едно клонче което отчупих пред магазина.Дробилката беше с дисков нож.
Търсих такава със зъбно колело,но няма налична в магазините.
Някой от Вас ползва ли такова чудо,какво-марка,модел...Доволни-недоволни?
Отпадъка ще разпръсна под дърветата с цел запазване на влагата,спиране на растежа на бурени и наторяване.
Благодаря предварително.
Наумил съм да с купя дробилка за клони/клонотрошачка/.
Та каква ми е идеята:на вилата имам 100 овощни дръвчета-70 сливи,ябълки и круши.Дърветата са още малки 3-4 годишни и се появи сериозен проблем с изхвърлянето на клоните след резитба.До скоро имаше празен парцел до мен и там ги складирах и изгарях, но сега вече се ползва.А и режа два дни-изхвърлям 4!
И реших да се ориентирам към дробилка.
Ходих,гледах-основно са два вида-с дисков нож и нож с форма на зъбно колело.
Дават им да се справят с дървесина до 40 мм, но при тест в един от химер маркетите на дробилка Skill 2400 W блокира два пъти на едно клонче което отчупих пред магазина.Дробилката беше с дисков нож.
Търсих такава със зъбно колело,но няма налична в магазините.
Някой от Вас ползва ли такова чудо,какво-марка,модел...Доволни-недоволни?
Отпадъка ще разпръсна под дърветата с цел запазване на влагата,спиране на растежа на бурени и наторяване.
Благодаря предварително.
Коментар