Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нашествие от смрадливки.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нашествие от смрадливки.

Направо е ужасно. Навсякъде са по прозорците и въпреки комарниците успяват да влязат. На ден изхвърлям от вкъщи по десетина. Някои са умряли,др. живи. Имам чувството,че си имат и гнездо вкъщи.
    Някой има ли идея,как да се справя с тея гадини? С настъпването на зимата ще изчезнат ли? Подозирам,че се мотаят тука около едно дърво... което ми е точно под прозореца. В крайна сметка съм готов да го обработя с нещо,ама незнам с какво. Направо не ми побира акъла,как влизат,при положение,че имам комарници на всички прозорци. Единствения вариант е да се вмъкват,ако не уплътняват някъде... ама пък чак толкова често да целят някой процеп? Пръскам ги директно с райд тия изорди и не мрат бе.
    Приличат ей на тия:

Ама са чисто зелени.
    - Дайте някакъв акъл,какво да ги правя.

От: Нашествие от смрадливки.

Вероятно става дума за житна дървеница. Пиши в Гугала житна дървеница , сравни и виж с какво да я трепаш. Има препарати точно за тях- може и "карате", "вазтак", и прочие.
    Зелени или бежаво зелени?
    Внимавай с препаратите - все пак с инсектициди!

Коментар

Ако след пране си сушите дрехите на двора е възможно жена ти да ги внася с изсъхналото пране.
      Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
      Стефан Арзатов

Коментар

И аз забелязвам нещо такова тази година. Но при мен не са чак толкоз много.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
          ... Подозирам,че се мотаят тука около едно дърво... което ми е точно под прозореца. В крайна сметка съм готов да го обработя с нещо,ама незнам с какво. Направо не ми побира акъла,как влизат,при положение,че имам комарници на всички прозорци. ...
          Най-вероятно е точно така. При нас броят на тези гадинки се увеличи рязко, когато сложихме повече цветя на терасата. Виж си комарниците дали прилепват добре, че понякога увисват и се получават доста солидни отвори.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами всъщност ето ги точно как изглеждат:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0353.jpg
Прегледи:1
Размер:36.5 КБ
ID:5519829
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0354.jpg
Прегледи:1
Размер:176.0 КБ
ID:5519832
            А това е дървото...
            - Принципно не е кой знае каква драма,ама кучетата ги гонят из апартамента и искат да ги ядат,а те смърдят ужасно.
            Със сигурност не ги внасяме с дрехи,защото простираме вътре,имаме сушилно помещение. Интерсно ми е,да не са се загнездили вътре,някъде... защото изкачат изведнъж от нищото мамицата им.
            Прикачени файлове

Коментар

Тия твари имат проникваща способност, сравнима с тая на газта за горене.
              Цветя на терасата има ли?

Коментар

Последните две години и в Банкя станаха забележимо повече.
                Тази сряда, на стадион "Славия", беше направо почерняло от тях, но ми направи впечатление, че не бяха много жизнени.
                Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                ... turn on your A/С !

Коментар

И при нас има много. Нямаме дървета и цветя, но това не им пречи. Стана им хладно и се мъчат да се скрият някъде. Много са лениви. До 10-15 дни ще са заспали зимен сън.
                  Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Залагам 99% че ги внасяте с прането.Просто от терасата преди да го приберете,го тръснете.Сами излизат.Аз така се отървах от тях.Интересното е че,най-много имах по дрехите за тренировки?

поздрави

Коментар

Тия дзверове кацат по ръбовете на вратите и прозорците, където от фугите лъха топло. При отваряне се шмугват незабелязано в стаите. Същия номер го играят калинките и комарите.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Не протстраме навън,имаме сушилно помещение и там си простираме,нито имаме цветя. Определено от някъде си намират път,ама не мога да схвана от къде. Комарниците ми са си здрави и плътни. Те хубаво ще зананкат зимен сън,ама пролетта,какво правим?Пак същия мач,.да тичам из стаите с райд-а. Искам да разбера,точно какъв вид са и дали дървото пред прозореца е проблема,да знам да го пръскам ли с нещо.

Коментар

А бе хора,положението става нетърпимо,не мога да изтупам нищо през прозореца,освен че влизат през комарника,както го вдигна веднага влизат вътре. Облазили са цялата сграда и влизат по 5,6. НЕприятен проблем си е... райда наистина не им действа,а дянат и на обгаряне със запалката и дезодоранта. Ебаси ужаса...някой има ли идея поне как се нарича това насекомо,за да знам как да търся някаква проф.помощ.

Коментар

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...B2%D0%BA%D0%B0

Миризливка

Palomena prasina
                            царство: Animalia Животни
                            тип: Arthropoda Членестоноги
                            клас: Insecta Насекоми
                            разред: Hemiptera Полутвърдокрили
                            семейство: Pentatomidae
                            род: Palomena
                            вид: P. prasina Миризливка
                            Palomena prasina

Коментар

При нас също има бум.По цветята и по зеленчуците в градината.Аз третирам с едно прахче-мисля че моспилан се казваше.Има ефект.
                              0888 998 705
                              /Георги/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X