Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с опикаващ дивана котарак

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с опикаващ дивана котарак

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
    ... Та мое и да съм луд - ама който обича животни, ще изтърпи и неудобствата...
    И аз съм на това мнение! С други думи, ако искаш да го задържиш-подготви се психически, че по всяка вероятност каквото и да правиш, препикаването ще продължи до края... ( Дано да не съм прав, де! )
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Това дето търтея го предлага, съм чувал и от други хора че важи. Лично на мен не ми е трябвало досега.

Няма такова нещо като препикаване, продължаващо до края.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        ...Няма такова нещо като препикаване, продължаващо до края.
        Е, поне с нашия котарак така се получи! Може и ние в някаква степен да сме виновни - както и да е. Жалкото е, че котето си отиде.
        Казано е:
        -"Обичай ближния",
        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Пробвайте да поръсите опиканото с лют червен пипер на прах. Проверено и работи. Ама ще ви опикае нещо някъде другаде пак.

Коментар

Сибирски, знаеш ли как ме гледаха съседите когато си ръсих колата с комбинация от току-що закупени черен и лют червен пипер
            Ефекта бе до първото каране на автомобила - явно се издуха от струята....

П.С. защо ли се включих в темата - тъкмо се прибирам и гадната котка отново е маркирала леглото - за първи път от около 9 месеца....
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Сибирски, знаеш ли как ме гледаха съседите когато си ръсих колата с комбинация от току-що закупени черен и лют червен пипер
              Ефекта бе до първото каране на автомобила - явно се издуха от струята....

П.С. защо ли се включих в темата - тъкмо се прибирам и гадната котка отново е маркирала леглото - за първи път от около 9 месеца....
              съболезнования!

И все пак внимавайте с крутите мерки ... да не стане кат тоя дето котката му се бършела в килима след сране ... и за да я откаже трябвало са сложи дребна шкурка на мястото ..хубаво ма нямал дребна и сложил едра ... и котката като се пързулнала по килима -- до телевизора й стигнали само ушите .. Наздраве и успех в борбата с пикането на животинките.

Коментар

Хи, тази сутрин ме изненада отново гадината свърши си работата на дивана. Явно ще си го нося на село за съжаление, опитах със спрея за котки ефекта спорвед мен е спорен може да действа на другите котки , на моя дзвер явно не. Все се надявах ,че може да има някакво решение за отучване и аз не го знам.

Коментар

Можеш да пробваш и с тютюн за смъркане, не помня как той се казва на български, май енфие?

Коментар

"Носенето" до някъде трябва да е по-далечко, че котките имат "гадния навик" да се завръщат. Пробвано е от три поколения. Дядо ми е оставял котка на пазара в града и са се прибирали в село ~ 20 км. След седмица... радост - котката се върнала... Подобен експеримент правихме и ние, когато бяхме хлапета. Натирихме една котка извън селото, понеже ни "дразнеше" (въпреки разказите на дядо ни)... Не мина и час и вече бехме увисили цифки и съжалявахме.. НО до края на деня домашния любимец се прибра и беше голяма радост!
                    Публикувайте отговор

Коментар

Проблемът с пикаещите по мебелите котки е, че не си харесват тоалетната (никакви такива глупости като отмъщения и прочее ). Или им е мръсна (непочиствана скоро или мокра) или е на неприемливо за тях място. За вършене на нуждите си обичат да им е на сухо и уединено място. Може и в банята да е, ама пак не трябва да им е мокро на лапите. Когато гледах котки, поради липса на средства за специални тоалетни (студентски години, знаете как е) ползвах вестници или сухи парцали в легенчето, които сменях след всяко ползване. По-късно съм имал котки, които не искат да ходят два пъти в един и същ пясък (или бентонит). И никога не са си вършили работата върху мебел или на друго неразрешено място. Иначе мъжкарите маркират територия и спасение няма, освен кастриране. И задължително яко почистване на маркираните места с химия, че после ако го подушат си повтарят.
                      Последно редактирано от kuzdov; 23-09-13, 11:56.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

kuzdov, проблема не е в тоалетната...
                        Чисти им се редовно, силикони и т.н...
                        И само едната женска котка го прави само когато е разгонена, съвсем тенденциозно предимно върху обувки или чанти - все неща, които са били извън къщата..
                        Според теб дали въпроса е в тоалетна, при условие, че последния път мина покрай прясно сменена тоалетна, дойде при мен, погали се в краката ми и се изпика върху тях ?
                        Сигурно е искала да ми каже нещо Пък уж не ми миришат толкова краката
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Това всъщност не е опикаване, а маркиране. Оставя визитка, че очаква партьор. Сигурно го е правила на още доста места, които не си забелязал ...
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Без да ми скачате, ама природата е определила място на котките и кучетата, и то не е в апартаментите.
                            Все се мъчим да я надхитрим, и вместо да решим проблемите си-създаваме все повече нови, с които също трябва да се борим. И край нЕма...
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                              kuzdov, проблема не е в тоалетната...
                              Чисти им се редовно, силикони и т.н...
                              И само едната женска котка го прави само когато е разгонена, съвсем тенденциозно предимно върху обувки или чанти - все неща, които са били извън къщата..
                              Според теб дали въпроса е в тоалетна, при условие, че последния път мина покрай прясно сменена тоалетна, дойде при мен, погали се в краката ми и се изпика върху тях ?
                              Сигурно е искала да ми каже нещо Пък уж не ми миришат толкова краката
                              Искала е да ти каже, че не понася силиконовата тоалетна
                              Откакто сменихме силикона с бентонит в сива опаковка /най-ситния/, нашия звер маркира рядко. Веднъж беше свършил ситния бентонит и купих от по-едрия. Орева цялата къща, висеше пред вратата на банята и виеше отчаяно. Щом успя да влезе, веднага избута решетката на сифона и се изпика...до него От зор му се беше изкривил мерника. Сега пак е с най-финния бентонит. По традиция си го ползва, но всяка сутрин не ме оставя да си изпия кафето докато не му изчистя тоалетната. Води ме до нея и чака да почистя. Веднага след това скача вътре и започва да произвежда "съкровища". Става много неспокоен когато му се ходи до тоалетна, но по негова преценка не е достатъчно чиста. Явно са доста гнусливи.
                              Последно редактирано от cveta68; 23-09-13, 23:17.

Коментар

Кольо, едва ли някой спори... Ако имах къща, щяха да си на двора...
                                Основния инициатор за гадинките е жена ми, чиято работа е доста нервна...
                                Тя казва следното (и е права) - по-добре да даваме парите за животинките, които я успокояват като се върне вкъщи, отколкото да ги даваме за успокоителни ...
                                Та общо взето - всеки луд с номера си

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X