Здравейте, имам проблем с един кастриран котарак. Взех го от обява "Без дом" и беше на близо година тогава. Вкъщи 2 месеца го гледах и опика дивана 2 пъти и му смених постелката в банята и спря. Наложи се да го дам малко да го гледа майка ми и там също не си е харесал едно легло и го маркирал няколко пъти. След това майка ми го е гледала само в една стая и така докато си го взехме. Седмица нямаше проблем в апартамента спеше си при мен и вършеше работата само на определеното място в котешката тоалетна. Миналата вечер ми пишка на чаршафа сега , като си оправих леглото отново си свърши работата. Явно го прави нарочно и ми се ще да го вкарам в правия път, защото не ми се оставя на село.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с опикаващ дивана котарак
Свий
X
-
От: Проблем с опикаващ котарак дивана
Какво да ти кажа колега - имам 2 некастрирани женски котки (и едно куче, ама то е друга работа)...
Едната котка никога не е правила проблеми... А другата периодично прави такива мръсотии...
Вземал съм отблъскващи спрейове - за ден-два решава въпроса. След което котката въпреки всичко решава да те изненада (особено ако е разгонена)...
След няколко години опити за отказване (добре, че имам перяща прахосмукачка) стигнах до извода, че там където е текло, пак ще тече....
Просто котката е неуправляемо животно...
Пробвай да смениш тоалетната (и да я сменящ по-често - гнусливи са)...
Но друго - не виждам какво можеш да направиш...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
-
Същия проблем, но с женска дива котка отгледана от съвсем малка! Около 3 години никакъв проблем и изведнъж реши че вече трябва да препикава всички ъгли на дивани и кресла както котарак. Нищо не помогна, включително и химическа кастрация. Чашата преля когато ми се роди дете и почна да маркира и неговите вещи. Сега живее сама на тавана и странно но там не маркира. Имам и сиамка, която всъщност отгледа дивачката но с нея проблеми нямам."Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
-
Интерсно, имам съвсем прясна нова котка, на месец и половина, женска, сама си намери тоалетната и не съм има проблеми вече 3 седмици, без никой да я учи. Чувал съм за мъжките, които са по-големи, че опикават нещо нарочно-явно нещо не харесват там и държат да го покажат.
Коментар
-
Вярно е, че понякога човек прави грешки (а някои като нас по много пъти настъпват търмъка)Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнениеА бе да ви имам проблемите! Изглеждата нямате други , та си ги създавате!
В апартамента освен двете котки и куче (абе то куче е силно казано - по-малко е от котките) имаме и водна костенурка в 120л аквариум (водата се сменя веднъж седмично)... Специално заради нея климатика в едната стая дъни непрекъснато и зимата ако ние сме из планините (пробвали сме нагреватели за аквариум - след третия счупен се отказах - гадинката е доста силна и голяма)...
И сега с 'новото' куче събрахме погледа дори на децата ни (поне на едното, защото кучето бе идея на другото дете)
chrichri, и двете котки са британски късокосмести. Да не те плаша, но и двете като малки си намериха тоалетната от раз и без никакво приучване.
И никой не правеше проблеми до настъпване на полова зрялост.
Още при първото разгонване едната котка реши, че трябва да маркира - точно за нея разправях в първия пост... Боя не помага (дори май са злопаметни)...
Наглостта и е стигала до там, че ме 'маркира' и мен както си стоя...
Затова си мисля, че няма трайна оправия с котките - някоя просто си решава, че трябва да прави така (с другата никога не сме имали проблем - дори отива да 'заравя' това, което е направила 'гадната')...
Иначе кучето се учи много по-трайно и успешно (въпреки, че като малко по-трудно свиква с тоалетната, докато на котенцата това им е инстинкт). Там просто можеш да изградиш траен рефлекс...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
От: Проблем с опикаващ дивана котарак
Може ли късащите глави и стрелящи да си таковат таковата и да пишат другаде???
Баси, като не можеш да кажеш нещо смислено оти се обаждаш?
Трай си и не разсейвай съмненията за ентелектоалното ти ниво.
А за решението с пикането - няма решение, питайте от къде знам
Има едни ароматизатори на фелин, филайн или там както се чете - като тия против комари в контакта, вършат работа в интерес на истината.
А най-готино е като котарака в къщи се опитва да чука кучетата
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
При нас е обратното - кученцето се опитва да прекара мацките, ама те нещо не са доволниПървоначално публикуван от turtey Преглед на мнение...А най-готино е като котарака в къщи се опитва да чука кучетата

Относно белина, валериан и т.н.... Проблема не е, че котката не знае къде да си върши работата...
Проблема е че конкретно едната ми котка УМИШЛЕНО и инцидентно маркира даденото място, а после продължава да си ходи в 'официалната' тоалетна....
В тази връзка на времето дворните котараци много обичаха да ми маркират вентилационния отвор на колата, откъдето смуче въздух парното/климатика...
Смрадта бе ужасяваща и събуждаща рано сутрин като вляза в колата...
Взех един спрей за отблъскване на котки и го налях в течността за чистачки - предположих, че така цялата кола ще се осмърди и ще е нежелана за котките (по принцип спрея няма мирис)...
Та след няколкоседмична битка спряха да пикаят точно във вентилацията (съвсем не стана от раз - малко по малко почнаха да разреждат посещенията)...
Но пробвах същия спрей вкъщи - котката се изпика точно където бях пръскал спрея
Така, че не виждам никакъв смисъл от тези 'ароматизатори' вкъщи (навън битката се води с променлив успех
) - котката го прави сравнително рядко и то на място, където тя реши в момента. Няма как да 'ароматизираш' цялата къща..
Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Коментар
-
Аз ползвах отблъскващ препарат от този род:
http://www.zoofast.bg/certechakyszek...0-p-12047.html
Но не съм го пробвал на легло (котката обичаше да припикава обувки)...
В един друг форум споделят, че с такъв отблъскващ спрей са отказали котката от маркиране на диван....
Може пък там заради това, че попива, да е по-ефективен (на дървенията на порт-мантото не бе ефективен)...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Коментар
-
Котките препикават места различни от тоалетната си по няколко причини:
1. Разгонване - включително и кастрираните понякога (зависи как точно са кастрирани, ветеринари всякакви, мъжките имат вариант с един тестис, пропуснал да слезе в кесията и съответно пропуснат от кастриращия)
2. Урологични проблеми - като ги боли да пикаят някъде (или като не успеят да се изпикаят), пробват другаде.
3. Затворени - не могат да си стигнат до тоалетната дълго време
4. Мръсна тоалетна - търпимостта им е различна, но с упоритост всяка котка ще се откаже от тоалетната си.
5. Инат/отмъщение - според случая.
6. Старческа дезориентация или изпускане (като при хората)
Има и други варианти, ама на първо време стига да се отметнат и тези.
Коментар
-
Нашият по тази причина ( според мен ) ни тероризираше 17 години. ( Не го бяхме кастрирали. ) Миналата есен се пресели във "вечните ловни полета" и сега вече няма неприятни изненади от този род в къщи, но пък и никой не те посреща всеки път като се прибираш в къщи на вратата. Което си е гадно...Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеКотките препикават места различни от тоалетната си по няколко причини:
....
5. Инат/отмъщение - според случая.
....Казано е:
-"Обичай ближния",
щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!
Коментар
-
Абе трудна работа това с препикаването. Аз си имам една теория ,че като намерят нещо меко или купчина от неща и айде да пробват. Живеем с 4 котки вътре в къщата ( и много приходящи в двора де хахах ). Само едната препикава. Кастрирана, женска - най послушната и неправеща пакости иначе. Абе гадничко е. Аз поставих втора тоалетна близо до мястото където препикава и помага метода.... е не винаги де хахах.
Ама снощи на фенерче от телефона и под дъжда размествах сам купчина около 1 и 20 висока и около 1 и 50 широка с дървени триметрови греди и трупи за да извадя заклещено бездомно коте. Та мое и да съм луд - ама който обича животни, ще изтърпи и неудобствата. То и дъщеря ни ( на 5 месеца е сега де) си пикаеше по ламината ма нема да я Фърлям
.
висете отпуснато
Коментар
-
Аз съм ползвал това, върши работа
http://www.zoosviat.net/shop/index.p...oducts_id=1275И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар