Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дървовиден домат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дървовиден домат

Аз ще почакам докато измислят дърво, което ражда луканки. Засега смятам да си ям домати от колец...
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Че то ако е вкусно и многогодишно,направо цена няма да има?

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
        Че то ако е вкусно и многогодишно,направо цена няма да има?
        Вече съм организирал поръчка и до края на годината ще знам подробности от извора.

Коментар

Ще започне огромно търсене на големи сателитни чинии - защото лютеницата вече ще е проблем.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Ще се радвам ако после споделиш подробности,та да го захващам и аз,представям си погледите на съседите като видят от асмалъка да висят домати!!!!

Коментар

Интересна разработка
              Силно се съмнявам е да има същия вкус като градинския домат, предполагам, че разликата ще е като между грозде от лоза и лозница.
              gsm - 0899388807

Коментар

Преди 3 години една съседка ми даде 4 корена от подобен сорт домат. Понеже ме мързеше да копая, ги засадих 2х2. Израстнаха много бързо. В началото ги привързвах към колците, но ми писна и ги оставих на самотек. Направиха огромни стебла във всички посоки и на всяко коляно имаше по китка домати. Първите домати узряха, а по филизите имаше нови цветове. И така - до края на октомври. През зимата изсъхнаха.
                Стеблата бяха много дебели и здрави. При слабо докосване умирисваха на домати. Доматите бяха средно големи, с дебела кожа, без бял чукан в тях, леко киселееха.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Запази ли семе от тия домати , ако не си търси пак съседката. Аз съм кандидат за малко семки , предполагам че и други ще поискат.
                  На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

В днешно време е по-интересно да се намерят семена от старите български вкусни сортове. Щом и баща ми сее от модерните, значи работата е на зле. Тъста пък произвежда някакви с форма на пиперка, имат добър вкус.

Коментар

А какво ще кажете за тиквичките отляво на последната снимка. Мен повече ме блазнят те - хем по-гъста сянката, хем може да си ги пържиш направо както са си на корена от това по-прясно, здраве му кажи
                      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Подобни тиквички гледаше баща ми ( лека му пръст) , даже си правеше експерименти - отреже половината, а другата я оставя на асмата, продължава да си расте. Стандартно ставаха по 50 - 60 см.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                          Някъв хибрид ли е, някакво гмо ли е, или си е създадено от майката природа в някое кътче на света?
                          Разбира се, че е ГМО. Досущ като всички останали домати, включително бабините.

Коментар

Всеки един домат може да стане като дърво и няма да има проблеми да изкара до есента, а при подходящи климатични условия и много години.
                            Ние отглеждаме за продаване домати и ги кършим на едно право стебло до 5-6 китка. След това първите китки почват да зреят и на горе ги оставяме, понеже не остава време за кършене, а доматите са доста дребнички.
                            Преди две години обаче като ги обрахне основните и нямаше какво да засадим в оранжерията си играх един ден да ги поочистя и ги спуснах до долу. След около месец имаше средно едри домати. Важно е да се контролира количеството на плода и да не се оставя да се сгъсти короната.
                            Но не си заслужава цялата хамалогия за отглеждане за по-дълъг период.

Споменахте за пиперките. Те са си многогодишни разстения и ако климатичните условия позволяват си изкарват много време. В нас имам насадена саксия с люти чушки вече няколко години и през зимата си ям прясни.

Коментар

Босилека се оказа че и той си е многогодишен ако си го прибереш в саксийка вкъщи. А аромата на пресен босилек в зелена салата или салата включваща домат и краставица е ...
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                                Запази ли семе от тия домати , ако не си търси пак съседката. Аз съм кандидат за малко семки , предполагам че и други ще поискат.
                                Останаха няколко домата необрани, но на един лов ни затисна сняг и момчетата обраха всичко да сготвят мръвата. Направиха една тава гювеч от прасе (90%) и домати, чушки, ябълки и грозде отел. Ей, голяма лапаница падна.

Е, така .. доматено семе няма.Но ще питам лелята, ако е жива.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X