Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотокултиватор НЕВА МБ1

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Мотокултиватор НЕВА МБ1

    Попадна ми този мотокултиватор на изгодна цена, към него има доста инвентар косачка, плуг , фреза и др. Пет конски сили произведен 1991 г. Работено е предимно с фрезата другите неща почти не са ползвани
    Проблема му за мен обаче е точно този руски двигател, предполагам гори като ламя /макар собственика да се кълне в обратното/ и като всяка руска машина пали ужасно трудно. Вчера дори не можа да запали при огледа, не можа да докара бензин до мотора /като сипя директно в цилиндъра пали/

    Почти се бях отказал но тъй като и продавача ме зарадва с сериозно намаляване на цената се замислям дали да не го взема и да сменя двигателя. Ако някой има наблюдения над машината или е правил подобна смяна да казва.

    От друга страна крайната цена на фрезата ще подмине 1000 лева което си е цената на една нова "Гардения" 7 коня ма не знам на нея дали може да и се прикача инвентар /основно косачка/

    п.п. Другото по което се заглеждам е мотоблок Болгар МК5
    088455338две
    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
    Джамбазов 2010г..

  • #2
    От: Мотокултиватор НЕВА МБ1

    Бягай надалече!Две години си играя с подобен руски боклук Крот.Присадих двигател от Уралка,гори като Иже.Смених двигатела щото не палеше.Единствено с механиката няма проблем-редукторите са направени много елегантно и здраво.Но дори и руснаците заложиха на японските двигатели.Иначе Болгара са по -читави и са с съвременни двигатели,има всякакъв инвентар за ъпгрейдване.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

    Коментар


    • #3
      От: Мотокултиватор НЕВА МБ1

      Сметни си гарденията с подобен инвентар колко би излязла и ще стигнеш до правилния извод. Защото ако новото със същия инвентар излиза на приблизително същите пари ... няма смисъл от стари дръгели.
      I'm not Lost, I'm Discovering !

      088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

      Коментар


      • #4
        От: Мотокултиватор НЕВА МБ1

        Имам такова чудо ,но с името "луч" занчи мотора верно е ламя ама яка,отгоре на всичко няма ниаква защита при намаляване на маслото и при по недобро стопанисване блокира.Много пъти го връщах от мъртвите докато не ми писна и не купих китайско двигателче 6.5 кончета(щото нямаха 5.5)за 250лв .На плуга не разчитай освен ако не са пълни металните колела с бетон или някаква сериозна тежест. Косачката е добра ,доста парички съм изкарал с нея ,а колко люцерна за стопанството на вече покойния ми дядо съм окосил не помня ,но до 2003г отглеждаше 30 овце и 1 крава.Най ползвано се оказа ремаркето ,и фрезата която разбива без грижи земя необработвана от над 30г.тъпкана от какво ли не (било е черен път) до консистенцията на пясък.От 93г.когато купиха мотоблока,плуга е пробван един път след което беше захвърлен под навеса заедно с металните колела,само с фрезата се обработват и двата двора ,а преди 2003г и над 10дка.ниви,за протокола ще кажа,че ферзата рови до 35-40см.приспособили сме го да движи циркуляр и пожарникарска водна помпа 3".Като цяло освен плуга,и разхода на гориво друго няма.С китайския мотор без да преувеличавам разхода на гириво е 5 пъти по малък.ако съм пропуснал нещо питай.

        Коментар


        • #5
          От: Мотокултиватор НЕВА МБ1

          Колега, имах такова, пробих дупчица на въздушния филтър, за да мога да впръсквам бензин в цилиндъра. Явно паленето на всички двигателчета, снабдени с този модел карбуратор, се оказва проблем. Имам сканирано ръководството за ремонт на руски, мога да ти го изпратя на електронна поща. Разходът на гориво не е толкова плашещ. 3,5 дка градина съм фрезувал с италиански Роджерини с 3 л бензин, със съветското чудо на техниката се справих с 5 л, 1,5 пъти по-голям.
          Георги Кулишев
          Ямбол
          0889 42 00 74

          Коментар


          • #6
            От: Мотокултиватор НЕВА МБ1

            Имам мотоблок МБ-1 луч закупен от ссср през 1989 със прикачен инвентар от 6 части.За последните 15 години основно го ползвах за фрезоване поливане и транспорт.За разходи на гориво не съм следял тъй като обработваните площи не бяха големи и се намираха на близко разстояние от жилището ми.Единствен проблем които имам е че немога да намеря жило за газта и ръчката в оригинал. Ако някои може да ме посъветва къде да го намеря да пише. Ще съм много благодарен.

            Коментар


            • #7
              От: Мотокултиватор НЕВА МБ1

              Едва ли ще го намериш в оригинал след толкова време, но може да попиташ в някоя фирма, която се занимава с изработка на жила. Може да успеят ползвайки твоята ръчка да ти изработят ново жило.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

              Коментар


              • #8
                От: Мотокултиватор НЕВА МБ1

                Имахме такова преди време,също внесено от СССР.Служи ни вярно около 25 години,без сериозни проблеми,но накрая баща ми го остави без масло и задра.Иначе паленето наистина им е трудно.На нашето последните години бяха му преправяли запалването с електроника от някакъв друг мотоблок и палеше доста по-лесно.Колкото до притока на бензин провери пътя на бензина-утайника на кранчето,бензинопровода,карбуратора.В началото на сезона разглобявах карбуратора и го почиствах и палеше от първия път.Но ако както са написали колегите по-горе цената му излиза малко по-ниска от новото не се занимавай.Като задра двигателя на нашето го носих за ремонт в една фирма за малогабаритна техника и ми калкулираха цена на ремонта колкото ново китайско двигателче.А новото си има 2 години гаранция.Баща ми си купи някакво китайче след руския мотоблок за около 1000 лева с навесен инвентар и досега втори сезон си работи машинката.Отделно,че и в управлението е по-лека.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X