Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксини за домашни любимци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ваксини за домашни любимци

Здравейте. Темата е старичка, но да споделя какво се случи.
    Малко предистория. От 3 месеца имам каракачанка, женска. Като я вземах трябваше да се сложи последна ваксина и в нея добавяли ваксина за бяс. Доктора ми каза че може на 6-тия месец да се сложи като отделна ваксина за бяс с цел да не се забави растежа на кучето. Така и остана. Днеска навършва 6 месеца и отидох с баща ми да сложим ваксината. Аз влязох с кучето в кабинета, а баща ми остана навънка. Доктора приготви ваксината, а кучето започна да се крие зад мене. Започнах да държа здраво главата, но се дърпаше и посегна да хапе доктора. При втория опит още преди да е докоснал кучето се извъртя да го ухапе. Прекрачих кучето и му стиснах главата с краката си, като му държах с ръце муцунката. Кучето започна да рита и да се хвърля. Доктора не посмя да забие иглата. Изветод кучето навънка, пак го прекразих, а баща ми го хвана за задната част, доктора успя да постави ваксината. Кучето започна да напада да хапе доктора. Каза че до сега не е виждал подобен случай. Нормално ли е това?
    Принципно всяка година се поставя ваксина, на другите кучета не съм го правил до сега и нямат проблеми. Та ако я заведа за годишна ваксина, не ми се мисли какво ще се случи. Мислех да слагам днеска и чип, но реших да ги спестя. Вече си мисля че може да мине кучето и без чип. Не се разхожда из града. Евентоално ако нападне крадец не знам какви биха били последствията в резултат на това че не е регистрирано кучето.

Коментар

Чипа ще ти свърши работа,най-малко,ако кучето изчезне и някой го намери,за да докажеш,че е твое.Друг начин при спор,освен чипа - няма! Смени ветеринаря,щом ти говори глупости,че ваксината за бяс забавя растежа,този май не си е доучил.Това е още един мит,който се изумявам,че се чува и от устата на доктори. Със същата достоверност е и твърдението,че ако куче се храни със сурово месо озлобявало! Трябвало е да я направиш много отдавна! И не не е нормално да реагира така,най-малкото му куца възпитанието. Щом не се занимаваш с него,да го обучаваш и пр. се получава това,което се е получило при теб. Ако продължаваш по същия начин,един ден ако се разболее няма да можеш да му помогнеш. Такива случаи на "изпуснати" от към възпитание кучета,които не могат да се лекуват има колкото искаш. Повярвай ми ужасно е! Почни да се занимаваш с него,трябва да изградиш връзка,да ти има доверие и да слуша,кога какво му казваш. Малките кучета,дори и без причина винаги се водят при ветеринаря и без да им се извършват манипулации,за да се опознаят,да ги почерпи с лакомство и за да изгради кучето условен рефлекс,за нещо приятно. Вземи това животно и го социализирай,защото ще береш ядове.Води го на разходки извън двора,докато е още на ази възраст и го запознавай с различни хора,деца и др. кучета. Иначе ще се превърне в един неконтролируем тъпир

Коментар

Кучето всеки ден се разхожда извън двора. Когато го разхождам слуша вече като му кажа да спре, да седне, подава лапа. В квартала не закача чуждите хора. В двора обаче е съвсем друго. Вързано е на дълъг синджир с проволка по която да се движи. До вратата и пътеката към къщата не стига, но ако влезе външен човек го лае настървено. Минава покрай доста други кучета, които от далеко го лаят. В началото се плашеше от тях, сега се доближава до тях и се подушва. Понеже имам още 3 големи кучета в друго дворно място го водя на разходка до там всеки ден и с тях като са пуснати бягат наволя. Там имам възможност да го пускам да бяга. Реша ли да си тръгвам от това дворно място плътно до мене или бяга пред мене на около 10-15м, спира, ляга и ме чака да го наближа. Пръчка му хвърлям да носи, но ми я носи 2-3 пъти и след това загубва интерес.
        За друг ветеринар не знам къде има. Има магазини за животни уж с компетентни лица, но не приемат големи животни. Нямам избор, за това ходя при този от години.
        За социализацията на кучето не се притеснявам. С него имам един час всеки ден поне в разходка, а отделно докато си върша работата в дворното място те беснеят по полето.
        В колата рядко го возя, но като отворя вратата и кажа да влиза, си сяда отпреде, като предварително съм послал на предната седалка.
        За растежа и ваксината за бяс и аз малко се усъмних, че иска да ми вземе още веднъж 20лв.

Коментар

Първоначално публикуван от lllusion Преглед на мнение
          Интересно ми е на колко години си ваксинирате кучетата против бяс?
          На упътването на ваксината обикновено пише, прочети ги. При епизоотичната обстановка в БГ е препоръчително всяка година, особено ако кучето се води на лов.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
          X