Обява

Свий
Няма добавени обяви.

нужда от помощ за растение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• нужда от помощ за растение.

Казуса ми е следният.Растението на снимките е един от жителите на дома ни.Беше красив и оперен,но няколко поредни пъти вади нови листа ,който стават високи около 1,5-1,8 метра,не се разлистват и после изсъхват.Вмомента и последните му оригинални/тези с който го закупихме/ листа изкапаха а то отново започва да вади нови.Какво да направя та да се развива правилно.Поливам го както ми казаха веднъж на две седмици и то с ограничени количества течност.На осветено място е.Явно някъде бъркаме но не знам къде а не ми се иска да ми умре домашния любимец.Дори и не знам как се казва и какво да ровя из нета.Обичам нецъфтящи растения,не съм познавач.Просто ми доставя удоволствие да има много зеленина, така че моля не ме критикувайте.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-02-16 16.14.51.jpg
Прегледи:1
Размер:105.8 КБ
ID:6003930Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-02-16 16.14.38.jpg
Размер:94.2 КБ
ID:6003929Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-02-16 16.14.22.jpg
Размер:89.2 КБ
ID:6003928
    Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
    GSM +359 895 236 182

А Rhf +

От: нужда от помощ за растение.

Това е Цикас. Имаме в кръчмата такъв и сега мре, дори тази година не изкара.. Дядото от който го взех ми каза,че е наливал по 1 кофа вода всяка вечер, но моя е около 40 годишен..

Коментар

Това ми прилича на Цикас Револута:

Обича много влага по листата.
      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Cycas revoluta - Цикас

Това е Цикас и си го уморил от суша.

Верно е че издържа на засушаване, обаче ако е в земята директно.
        В саксията обема е малък и си иска водичка.

Коментар

Точно цикас е.. Защо ми се струва, че искапо-голяма саксия? Съдейки по стъблото, трябва да го преместиш, но не знам дали сега е времето.. Питай Янита за подробности..

Коментар

тоест да го поливам по често и да поддържам почвата влажна.А ако листата тръгнат неконтрулируемо да израстват да ги подрежа ли?В инструкцията пишеше да се полива веднъж на дв седмици,тези като са писали къде са спали, от две години го моря явно яка душа носи.Благодаря за съветите.
            GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Премести го в по- голяма саксия
              А за упътването- кой знае кой некадърник го е превеждал.... (случвало ми се е да чета упътване за дървообработваща машина и в упътването се споменаваше ягодов конфитюр....)
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

ох това с местенето си е проблем.Когато го местих предния път му се изпочупиха корените и една година се възстановява.Половината му листа изсъхнана.
                GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

За съжаление не виждам живо растение, обаче майка ми е царица на полумъртвите, даже имам съживен цикас , като твоя.
                  Проблемът е , че тя е във Варна, гаранция , че до два месеца ще имаш пълноценно растение. Много вода иска, температурите не го бригат много, стига да не са под 10 градуса.
                  Сложи му пръст, не купувай а си я събери от някъде. Сложи го на светло и топло, поливай.
                  То и моят се бъзика сега, щото е на терасата, ама поне го поливам, а лятото се побърква от кеф.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Иска повече почва, не пръс' и иска да е по-лека, дишаща... Иска и вода бая, но трябва да може да изсъхва почвата, растенията дишат и през корените . Също и пръскане по листата... Сигурно имате парно и му се разказва играта, щото въздуха е сух. Та иска и влажен въздух, но то и хората така... Може да му вземете и храница, ще живне от Азотец... Не е сложно толкоз. Има живот в него, спокойно... Вижте под тея камъни кфо има, щото сигурно е само корен в саксията останало. Търсете най-голямата която набарате. Е може и да поровите из нета да видите, какво Ph обича, щото това не го знам за конкретното растение...

Коментар

не е на парно.използвам климатици.Ведниж седмично го пулверизирах...........като имаше листа.Сега го наливам с вода.Отдолу съм направил дренажен слой та да не загниват корените.А камъните са по скоро за декор/дразни ме да гледам пръст/.Като се постопли ще го изволня на терасата.В момента дава индикация за поява на нови листа и се опасявам да не ги направи пак 1,5 метра идиота и да му изсъхнат.Ако пораснат много да ги подрязвам ли?
                      GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Климатиците са като духалките, изсушават повече от парното... Дръж го далеко от струята поне, до някой прозорец. По-добре да му е по-студено и да забави растежа, вместо да съхне. Смени му саксията с по-голяма също така. Щом ти си слагал почвата и камъните, поне знаеш, какво има вътре, но все пак... ако е минало повечко време може да е изядена. Свежа почва, дишаща и лека с повечко азот. Поливай до като протече от леко под нея, но не всеки ден, а през няколко... да може леко да засъхне, но леко, не да пресъхва... Не му режи листата, нека си ги прави, но ще трябва да ги пръскаш по няколко пъти на ден... най-добре вечер и сутрин преди светлото, а може и само вече по тъмно, няколко пъти...

Коментар

И махни каменяка.Както е списал колегата по - горе, растенията дишат и с корените. Така че, махай ги и разравяй редовно почвата; поливаш на следващият ден.
                          А тоз' пустиняк е като троскот, ще се съживи!
                          Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Виждал съм такива под педя сняг... на другата година бяха живи. То в тая саксийка няма как да се рови много. Освен това като гледам имаш бая варовик у водата, твърда ще да е. Оставяй я да преседи поне 24 преди поливане. И виж в нета за Ph-то ако не те мързи. Пресаждането за саксийните си е задължително... Почвата просто свършва . Предполагам всяка торба от магазина ще свърши работа за троскота, но все пак трябва да има . И да му е по-широчко... но най-вече се е прецакал от сухото на климатика, та това са мерки за лечение и ги правиш щото да го събудиш...

Коментар

тези дни ще започнем активно лечение.благодаря за съветите.надявам се да се даврандиса.
                              GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X