Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Две годишния ни котарак започна да пикае навсякъде

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Две годишния ни котарак започна да пикае навсякъде

Предния ми котарак го храних само гранули ( ужким специални ) и пак почина от запушване на уретрата ( не и без лекарска намеса , който го държа 4 дни на упойка опитвайки се да не прави операцията , щото не бил сигурен че ще се справи )
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

При нас помогна кастрирането,аз бях против но наистина помогна.
      Ако става дума за маркиране на територия,де.
      Honda CRF 250 X
      Touareg 3.0 TDI

Коментар

И аз загубих единия си котарак от хранене с гранули. Ако можете, спестете им го, защото се пристрастяват и не искат да ядат нищо друго.
        Не е и до марката, защото моя освен Уискас, други не ядеше.
        И моя лекаря го доуби, след като не успя да му постави катетър. Умря от болка и разрив на сърцето на амбулаторната маса.
        Дълго ме мъчи съвестта после, че трябваше да го оставя да си угасне сам, без лекарска намеса. Така или иначе, беше късно.
        Ама надеждата...
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

На сестра ми котката отказва да яде гранули, на тъста котарака редува ден гранули ден нещо друго .. сам си го избира режима. Първия ми котарак го оперирах и нямаше проблемо , стана като мацка .. нямаше пишле. Просто ветеринаря неше озвун странта и ходих при друг ... не ми се говори , че и аз като теб изпитвам вина.

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            И аз загубих единия си котарак от хранене с гранули. Ако можете, спестете им го, защото се пристрастяват и не искат да ядат нищо друго.
            И моя лекаря го доуби, след като не успя да му постави катетър. Умря от болка и разрив на сърцето на амбулаторната маса.
            Дълго ме мъчи съвестта после, че трябваше да го оставя да си угасне сам, без лекарска намеса. Така или иначе, беше късно.
            Ама надеждата...
            Право е девойчето къде писа за Нютондокторите единствено носят зарази
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              Ама надеждата...
              До марка е, щото според ветеринаря ми, най-големия убиец на котки е точно уискас! Имам женска котка с проблеми с пикочните пътища и се опитах да се инатя по отношение на храната ускас въпреки предупреждението на ветеринаря. В резултат няколко пъти почти уморих животинката, която живваше чак след едномесечно лечение с инжекции и специална храна, после пак няколко месеца уискас и пак месец лечение и така няколко пъти докато се предадох и минахме само на специалната храна от 16 лв килото. Пробвал съм с холандска храна по-евтина от ускас и нямахме проблеми, но вече проби не си правя че животинката е доста дъртичка и все по трудно прескача трапа.
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Преди имахме котка при нашите и живя 10 години, винаги сме и давали част от храната която си готвехме за нас, хем истинска храна, хем не ни е било проблем да и сипваме, пилешка супичка, малко от кюфтетата, манджичка и т.н., чудя се защо не хранят животинките си с част от истинската храна която си готвиш за себе си...? Храна на гранули сме давали единствено, ако сме заминали на почивка и тогава съседа ни и даваше от гранулите на котката, че нямаше как да го караме да дава от готвената си храна .

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                  ... чудя се защо не хранят животинките си с част от истинската храна която си готвиш за себе си...? ...

Ами не се чуди - с жена ми цяло лято караме на домати, краставици, сирене и маслини, най много няколко пъти в месеца да сготви нещо, та кучето и котарака са умрели от глад ако ги храним с каквото ядем.

Някой има ли информация за подходящи гранули за котарака, такива без излишен магнезий или другите вредни съставки, за които стана въпрос че им докарват проблеми?

Коментар

Аз ползвам на Роял Канин, уж не вредни....но пак имам един писан починал от камъни
                    А за нашата храна.....амами давам им на животинките, ама ме всеки път я хапват. Предния котак, например не ядеше риба....никаква, но пък налиташе като улав на зелен чесън .
                    Зарекъл съм се след сегашния ми котарак да не гледам друго животно в апартамент .

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                      Преди имахме котка при нашите и живя 10 години, винаги сме и давали част от храната която си готвехме за нас, хем истинска храна, хем не ни е било проблем да и сипваме, пилешка супичка, малко от кюфтетата, манджичка и т.н., чудя се защо не хранят животинките си с част от истинската храна която си готвиш за себе си...? Храна на гранули сме давали единствено, ако сме заминали на почивка и тогава съседа ни и даваше от гранулите на котката, че нямаше как да го караме да дава от готвената си храна .
                      Човешката готвена храна за женска котка може и да мине, но за мъжки докарва преждевременни проблеми. Тя съдържа твърде много растителни съставки (носят излишен магнезий) и твърде много сол, която товари нефелните котешки бъбреци. Не че женската няма да прави от това камъни в бъбреците, но те няма къде да заседнат и ще и причинят само минимален дискомфорт.

Това, че храната е на гранули само по себе си не е проблем, важното е какво има в гранулите - и за съжаление, не зная кои са правилните храни (освен специалните лечебни, които се дават когато вече стане беля). Предполагам, че добра стратегия е купуването на пилешки остатъци (глави, крака) и евентуалното им варене.

Ама не съм сигурен. За сегашния котарак нямам колебания - като му спра лечебната, за месец-два почва да пикае кръв. Та не му я спирам. Вече е на 11г

---
                      Впрочем всичко това идва от очакването домашната котка да живее повече от 4-5 години (колкото тя си живее по принцип, като е на свобода). Ама то без медицина и без някои други работи те и хората живеят по 35-45 години. В топлите страни - и по-малко.

Коментар

Първата ми котка , чдеше предимно пилешки глави - варени. Изкара има няма 14 години. Сега обаче не мога да намеря къде продават този "деликатес". Котарака , който го утрепа "чичко доктор" , беше на 7 и нямаше признаци да се е умрил от живора , кътерешесе по прозорците на комшите, даже цялата фасада минаваше ( жената сигурно има над 100 микроинфаркта от него), падна от 5-1 веднъж , счупи зъб. Но не издържа на " чичко доктор" и ... моето безхаберие ....

A1+

Коментар

На майка ми котката изкара 17 години само на човешка храна (месце от манджите), ражда 4 пъти за това време. Моята сиамка в момента е на не по-малко от10 години (преди толкова я прибрах възрастна котка от улицата). Имам и дива, намерена като коте в Беласица и откърмена от сиамката, на 9 години. Двете свикнаха само на гранули и паучове, щото когато ги взех и няколко години след това бях ерген и не готвех в къщи.
                          След като се ожених се преместих на долния етаж на къщата и свалих и двете котки. Сиамката го прие безропотно, но дивачката опика новия апартамент тотално и не спря да го опикава каквото и да пробвах докато не я върнах на таванския етаж. Сега си има на разположение таванска стая, целия покрив и 50м тераси, живее си сама и пикае където и падне. Предполагам че в тоя случай безразборното пикане и препикаване е в знак на отмъщение за това че смених жилището, щото докато си живеехме заедно на тавана си пикаеше чинно в котешката тоалетна.
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                            На майка ми котката изкара 17 години
                            Женските са лесни. Те от бъбреци рядко страдат и ако не ги сгази камион умират от тумори между 15г и 20г

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                              Аз ползвам на Роял Канин, уж не вредни ... .
                              Роял Канин за котки не съм много сигурен, ама кучешката е със съдържание предимно царевица, боклуци и химия ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Имах котарак, който живя 16 години. Повечето в апартамента, но никога не бе опитвал гранулирана храна.
                                Сегашния ми (аватара)живее на вилата, скитосва, ходи по сватби, и яде каквото ядем и ние.
                                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X