Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси се растението...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търси се растението...

В София плодове се намират в някои от големите търговски вриги, Хит например съм виждала. Но не съм го пробвала, Янита да каже.
    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Кумкуат е нещо като недохранен портокал. На вкус е приблизително същия, на размери е 2 на 1 см, продълговат. Лично аз си позволявам да го ям с кората.

Коментар

Аз също се сдобих с кумкуат и един особен вид лимон- нарича се мейер, който става почти оранжев след узряване и може да се яде с кората, доколкото знам е кръстоска между портокал и и лимон, имам и едно авокадо, посадено от костилка, около метър е високо вече. Яни видях един път в магазин за цветя в Пловдив лайм, беше обаче доста солен като цена 60-70 лв. но дръвчето беше доста голямо около метър може би. От тогава не съм виждала, но минавам около магазина и мога да попитам поне откъде е доставчикът, ако разбира се магазинерката знае...

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
          Добре де, дай още малко подробности - какъв вкус има, може ли да се купи за да се опита и т.н.?
          Кумкуат прилича на малко портокалче,но е с овална форма.Цитрусов плод,ядливо.Както вече спомена Liebherr4eto,плодчета можем да си закупим от щанда за екзотични плодове в по-големите вериги магазини.Консумира се с кората,а вкусът е смесица между портокал и мандарина с лека кисела нотка.Много тонизиращ вкус.Особено популярен е на о-в Корфу,там си имат специални места където приготвят чудесни сладка и ликьори от Кумкуат.Дръвчето лично аз си го закупих от Bau Max,добре отгледано,отрупано с плод.Цената която платих беше от порядъка на 55-60лв.,но определено знаех за какво ги давам.Отглежда се лесно,като всички цитруси.
          Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
            Аз също се сдобих с кумкуат и един особен вид лимон- нарича се мейер, който става почти оранжев след узряване и може да се яде с кората, доколкото знам е кръстоска между портокал и и лимон, имам и едно авокадо, посадено от костилка, около метър е високо вече. Яни видях един път в магазин за цветя в Пловдив лайм, беше обаче доста солен като цена 60-70 лв. но дръвчето беше доста голямо около метър може би. От тогава не съм виждала, но минавам около магазина и мога да попитам поне откъде е доставчикът, ако разбира се магазинерката знае...
            Дани,на много места предлагат див лимон ,предлагайки го за лайм.Цената е нормална за този вид,просто си заслужава.Свързах се с един разсадник,вдигнаха рамене.Обещаха да се обадят на партньорите си от Гърция-НЯМАТТака,че ако видиш лайм,свиркай,ти знаеш,отдавна съм ти споменала.И нещо друго,обезателно да има плод по растението

Коментар

Съвсем скоро видях лайм в Баухаус. Имаше и плодове по него.

Коментар

И в село Български извор лятото се продаваха лаймчета в саксии. След две седмици ще мина от там и ще проверя.
                Баси, а к'во им е на лимоните от баба !?
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                  И в село Български извор лятото се продаваха лаймчета в саксии. След две седмици ще мина от там и ще проверя.
                  Баси, а к'во им е на лимоните от баба !?
                  Нищо им няма на лимоните от бабаВсички знаем какъв специфичен вкус и аромат има лимончето което търся.Предизвикателство е да си го отглеждам и така

Коментар

Първоначално публикуван от lllusion Преглед на мнение
                    Съвсем скоро видях лайм в Баухаус. Имаше и плодове по него.
                    Благодаря,ще отида да проверя!

Коментар

Здравейте, мисля , че това изложение ще е полезно за всички които търсят, отглеждат растения :
                      ФЛОРА ЕСЕН 2012 ще събере
                      в дните от 17 до 21 октомври 2012г. в Интер Експо Център стотици почитатели на цветята.
                      Когато съм ходел винаги е имало за продажба интересни цветя и дръвчета- портокали, мандарини, странни кръстоски на плодни дръвчета. От това изложение си купих кактус, който много ми хареса /столчето на тъщата/

Коментар

Вече имам калоферче, благодарение на Цвета
                        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                          Вече имам калоферче, благодарение на Цвета
                          Дано задържи времето още малко, за да се прихване калоферчано. Ако не-напролет пак ще ти извадя. Но внимавай с количеството. Това е подправка само за месо, но се слага по малко щото е с много силен аромат.

Коментар

А страничните ефекти какви са,ако не знаеш питай баба.

Коментар

Аз да се включа в темата с търсене на Аристолохия.

Коментар

Това е "вълча ябълка" по нашенски. Чувала съм, че цвета мирише много неприятно. Хубавото е, че може да се захване както с резници, така и със семена. За съжаление Майкъл вече не влиза във форума. Той сигурно я има тази лиана, или поне знае от къде да я намери...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X