Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Култивирани шипки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Култивирани шипки

Колеги някой отглежда ли култивирани шипки ?
    Да сподели опит , има ли хляб в тази култура или е поредния фишек който излиза на мода .
    Тука ме навиват за едно шипково стопанство, но съм малко скептичен честно казано .
    gsm - 0899388807

От: Култивирани шипки

Ако си майстор, ще си добре. Но то не е въпрос на шипки точно, а на остър ум.
    Може да пробваш хората, които те навиват, като им върнеш фишека. Кажи, че си чул нещо за нови възможности за нутрии или невен и бял трън. Това са предните "далавери". И кориандър, но то е друга дисциплина - полевъдство.

Коментар

Да де и аз това имах предвид, туко нема от време на време се появяват некои много "печеливши " схеми . Към твойте бих добавил и охлювите , струва ми се , че и това със шипките е същото , но пък не пречи да се проучи .
      gsm - 0899388807

Коментар

Аз отглеждам 33 декара с култивирана шипка сорт Пловдив всичко което ми обеща продавача на разсада се оправда ,нямат бодли едри са не се пръскат защото почти нямат болести и неприятели НО нямат и цена берат се само ръчно не става с машина защото наще сортове стават много високи над 3 метра.

За бране отиват около 50 стотинки на килограм а за косене 2 - 3 пъти в годината а за транспорт на берачи и др. а в сезона сурови се изкупуват между 75 и 95 стотинки.
        Ако се сметне точно на хартия ефект някакъв има но на практика не защото брането е бавен процес евентуалните печалби се стопяват.

Съвсем отговорно заявявам,ЧЕ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА КУЛТИВИРАНИ ШИПКИ С ЦЕЛ ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО тоест бране с наемен труд е зарибявка от тези които продават посадъчен материал и тези които изкупуват суровина на едро за износ.

Техни са постовете статиите и всички други материали в нета и по специализираните издания със хвалби които имат за цел само да им осигурят , на едните оборот на добра цена на разсад , а на другите евтина суровина.

От шипки е възможно да се печели (преживява) ако човек няма друг начин как да реализира СОБСТВЕНИЯ си труд и ги отглежда със своя и на семейството си помощ.

Но както се казва няма грешки има само уроци после идва проверката.

Поздрави:Н.Колев
        Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
        Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

А може ли да се продават свободно? Примерно жена ми вече прояви интерес да си купи няколко кофи. Кога е сезонът?

Коментар

Там дето има реклама за лесна печалба винаги има нещо гнило.Рекламират се стоки които не се търсят.Това което е добро няма нужда от реклама.

Коментар

Така е , но човек винаги търси да намери неразработената низша на пазара , за да може по лесно да намери място под слънцето . Просто такъв е предприемаческият дух. Съответно новите неща носят и най голям риск , но който го е страх от мечки да не ходи в гората са казали хората.
              Прав е Николай няма грешки има уроци , падаш ставаш и продължаваш напред , и когато е възможно се учиш от другите.
              gsm - 0899388807

Коментар

Моите шипки имат достатъчно за домашна употреба които иска да заповяда да си набере колкото му душа иска безплатно.

Разполагам с 33 декара ,офертата важи до изчерпване на желаещите.

На час се берат около 3-5 кг

При проявен интерес : 0878737901 Николай Колев
                Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Колев Преглед на мнение
                  Моите шипки имат достатъчно за домашна употреба които иска да заповяда да си набере колкото му душа иска безплатно.

Разполагам с 33 декара ,офертата важи до изчерпване на желаещите.

На час се берат около 3-5 кг

При проявен интерес : 0878737901 Николай Колев
                  От тия видове бизнес съм пълен лаик, ама ти заслужаваш едно зелено!
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Някога .... отдавна (1981-82) засяха такива посеви от култивирана шипка малко преди град Мадан. Десетки декари.
                    Ставаха едри колкото череши дори колкото орехи. Въпреки това тези площи станаха занемарени, изоставени и на свободно ползване.
                    Не знам какво става в този бизнес ( с шипки), нито колко се търгуват, но в България имаме традиция за събиране на големи количества диворастящи шипки.
                    Може би това е причината за неуспешните опити в тази посока и ниската изкупна цена ?

Коментар

В едно бурканче качествен мармалад има 200 гр шипки и цената му е няколко лева. Там където отиват парите между цената на шипката и на мармалада е проблема. Трябва да се намерят двама хутреци - единия да се върже на далаверата с шипки, а на другия да подшушнем доверено, че има голяма далавера с вкусните мармалади за Бг и за износ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X