Ще ми се да разбера логиката на пролетната резитба при плодните дървета. Изчетох няколко професорски книжки, но не ми стана ясна идеята. Става въпрос за първа резитба на дръвчета, засадени преди 1.5г. Каква е идеята на съкращаването във височина? Как така съкратената пръчка расте, а не се разклонява в сряза? Разбрах 120о - разклонение в хоризонтална равнина, както и 30-40о наклон вертикално, но на практика ???
Както казва един мой приятел - "Трябва да осакатиш 10-ина дървета, за да се научиш". А аз неискам да бастисвам нищо.
Съзнавам, че темата е налудна, но все пак трябва да има някакви общи правила и стъпки. А времето за рязане изтича.
Тъй че нещо поднесено на популярен език и в телеграфен стил, би било полезно за всички пишман градинари.
Както казва един мой приятел - "Трябва да осакатиш 10-ина дървета, за да се научиш". А аз неискам да бастисвам нищо.
Съзнавам, че темата е налудна, но все пак трябва да има някакви общи правила и стъпки. А времето за рязане изтича.
Тъй че нещо поднесено на популярен език и в телеграфен стил, би било полезно за всички пишман градинари.
Коментар