На мястото ми точно около кладенеца имам няколко акации или както им казваме тук салкъми,които растат като луди.Аз обаче не ги искам точно там-режа ги,кастря ги и пак изникват.Днес се хванах да ги изкоренявам-с по-малките става,ама по-големите имат корени с дебелината на ръката ми.Има ли някакъв начин да ги унищожа!?!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Салкъм!
Свий
X
-
От: Салкъм!
Изкореняване адаш.
Най-сигурно. Не виждам какво те притесняват корените-копаеш около тях, с кирка или прежалена брадва ги пресичаш, ако има корен точно отдолу- с кирката може да се пресече. А и да не прекъснеш всичките корени-вързвай ги за лебедката на бегачката, и трябва да излязат като кътен зъб.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Пробвал съм и сработи. Режеш възможно най-ниско, дупчиш с най-голямото свредло което намериш и пълниш със сол. При мен нямаше как да се изкорени понеже голяма част от корените се падаха под стена.Първоначално публикуван от Захари Коровски(Zahari007) Преглед на мнениеСамо съм чувал, че ако сипеш сол около корените ще изсъхнат!О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
Има по прост начин без копане;Режеш до земята и като изкара млади филизи пръскаш листата с РАУНДЪП и дървото загива.Проверено
мене така ме тормозеше една бреза на покрива и докато не я напръсках с раундъпа не искаше да мре
К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
Същото дето казва Стрария само, че след като е прясно отрязано дървото го намазваш отгоре с четка за боя пак с раундъп, ама си е бая чакане, изкореняването е истината...Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнениеИма по прост начин без копане;Режеш до земята и като изкара млади филизи пръскаш листата с РАУНДЪП и дървото загива.Проверено
мене така ме тормозеше една бреза на покрива и докато не я напръсках с раундъпа не искаше да мре

Коментар
-
Проблемът е,че от недоизкоренените корени избиват издънки и става като джунгла,абе ще сипвам и сол.Отнякъде бях чул за нафта вместо сол,ама точно до кладенеца май не е подходящо,дори и да действа...Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеИзкореняване адаш.
Най-сигурно. Не виждам какво те притесняват корените-копаеш около тях, с кирка или прежалена брадва ги пресичаш, ако има корен точно отдолу- с кирката може да се пресече. А и да не прекъснеш всичките корени-вързвай ги за лебедката на бегачката, и трябва да излязат като кътен зъб.
Коментар
-
С раундъп не става много добре тъй като той попива през листна маса и убива корените, при сериозен корен не действа много добре. С горенето става, аз един бор го горих над 30 в земята защото пречеше дънера, с брадва не ставаше или по-скоро ставаше но много трудоемко. За сол има логика но не съм пробвал. На вилата изсякохме всички стари дървета и на едно място беше храсталак през който не можеше да се мине, изгорихме го и върху част от дънерите изгорихме сухите клони и издънки не е имало, за разлика от другите които и до днес си ги сечем периодично.Последно редактирано от Иван Жоров; 27-02-12, 00:02.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Нищо общо адаш... Има си техники за обеззаразяване на земята, е не с огън, а с прегрята пара, и си действат. При огъня ще изгори хумуса и някои хранителни вещества ще се разпаднат, но това на дълбочина не по-голяма от 5-6 см. Надолу си е същата пръст.Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеАбе то в отровите няма нищо хубаво, но и тва с горенето не е полезно, защото е много възможно тая почва да не "роди" нищо след това...
@ Кесов-колкото пъти съм изкоренявал разни дървета-досега не е имало случай от неизкоренен корен да излиза издънка. Сечи ги по-дълбочко де...
А ако избият издънките-те са слаби, и с раундъп е почти сигурно, че ще се справиш.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Май не си изкоренявал смокиня. Е някакъв ужас е. От всяко останало парче корен избиват по много издънки. Изкореняваш едно дърво, след него става храсталак. Иска сериозна борба.Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение...
@ Кесов-колкото пъти съм изкоренявал разни дървета-досега не е имало случай от неизкоренен корен да излиза издънка. ...Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Голямо копаене падна вчера и днес-мястото приличаше на предна фронтова линия след обстрел...В общи линии копах по корените докъдето мога,рязах и изкарвах коренищата.Това,което остана в земята,посипах със сол.Пролетта идва-ще се види какво съм постигнал.Благодаря на всички за съпричастието.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Коментар