Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Време е за...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Време е за...

Колеги, може и да сте забелязали (а по-вероятно е да не сте), че във новинарския ни сайт има една рубрика "Време е за...). Идеята ни е в нея да се напомня за важни събития, дати и действия, свързани с календара. Сега наближава Трифон Зарезан. Чувал съм, че освен ден за напиване и справедлив гняв срещу Свети Валентин, се правят и важни процедури като подрязване на лози и знам ли още какво. Та въпросът ми е дали някой ще има желание да напише едно текстче, с което да се обясни кога и какво свързано с подрязването се прави?
    www.offnews.bg

От: Време е за...

Тази година, дори и на 14-ти, е рано за истинска резитба, ритуална, с поливане с вино и поп ( и с последващия купон), може.
    Студ е още и не е много ясно кое е измръзнало, за да се реже из дебело, и кое е в силата си , за да се остави. Иначе от тате знам, реже се всичко , по-тънко от палец, а останалото на две пъпки, ако е за асма може и на три-четири.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

И аз така мисля. Рано е за кроене.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Време е на 14-ти да се набиколи лозето, да се пие едно вино, да се пуснат едни пържоли, да си види кое, как и да се отреже една пръчка ритуално. Това, че се влиза в лозето е по-скоро ритуал по това време, отколкото време за реална резитба, НО веднъж отишли на мястото, заточваме си лопати, мотики, ножици, вижда се от какво има нужда - торве, препарати, мазила, нова скара за пържолите и въобще, започва подготовката за новия сезон. Така че ако питаш дали е време да се посети лозето - време е. Ако питаш дали е ред да се колят пръчките - рано е още.
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

В къщи процедираме по два начина лозето което е на полето се реже есенно време и се зарива отриването се прави през март когато започне да се надува пъпката. Резитбата на асмите в двора се прави когато температурата не пада под +5 градуса тогава се вижда как са презимували пръчките.
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X