Търся 5кг. резене (анасон) за приготвяне на ракия. Моля за съдействие!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
търся резене(анасон)
Свий
X
-
От: търся резене(анасон)
Цветка, от аптеките много скъпа ще излезе ракията, по скоро ми трябва някой от земеделска кооперация, който още не го е продал, или му е останало.
Поздрави!Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.
Коментар
-
Що си мисля ,че бъркаш растенията.Анасона и резенето са различни ,че даже и не са от едно семейство.Резенето се бърка с копъра,но все пак си е див копър.Но ако си го тряснеш в ракията ще е голяма воня.Иначе в таратора става.Не че като сложиш анасон ще е по различно.Иначе 5 кила анасон за така наречената анасонлийка ще ти стигнат за 500 кила ракия.Семето се слага в казана и по малко.По принцип вече не е модерен.Сега се държи на мискетовите аромати.А това се постига с една билка която расте в Сакара и се казва Кадънска кълка.И от нея се слага по едно малко букетче в казана при варене щото иначе се натрпва неприятно.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнениеЩо си мисля ,че бъркаш растенията.Анасона и резенето са различни ,че даже и не са от едно семейство.Резенето се бърка с копъра,но все пак си е див копър.Но ако си го тряснеш в ракията ще е голяма воня.Иначе в таратора става.Не че като сложиш анасон ще е по различно.Иначе 5 кила анасон за така наречената анасонлийка ще ти стигнат за 500 кила ракия.Семето се слага в казана и по малко.По принцип вече не е модерен.Сега се държи на мискетовите аромати.А това се постига с една билка която расте в Сакара и се казва Кадънска кълка.И от нея се слага по едно малко букетче в казана при варене щото иначе се натрпва неприятно.
Коментар
-
И така аз това резене не съм си го измислила, купих си специална книга писана от доктори преподаватели и пр.от Пловдивския панаир, става въпрос за 250кг.патоки от плодови ракии,и понеже от две години не работим нямаме и шара от нищо, затова решихме да изварим патокито но поради липса на друг материал се поинтересувахме как да стане защото знаем че патоки само, не се вари,и затова почетох малко литература, та проф.И, на Илия Нушев така пише, на 100л. ракия се слага по 2кг.анасон(резене) вързано в тензухова торбичка.
Правили сме си какви ли не ракии, по причина че берем диви плодове за подложки, и повечето са без захар и са прекрасни, е понякога има и не толкова добри, но като цяло няма грешка. ама само от патоки не сме, и затова решихме да пробваме с анасон.Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.
Коментар
-
Резене (Foeniculum vulgare)
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...B5%D0%BD%D0%B5
Анасон (Pimpinella anisum)
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...81%D0%BE%D0%BD
Различни растения са, може професорът или да се е объркал, или да смята, че двете могат да се самозаменят - примерно, прави се с анасон, но може и с резене ако анасон няма. Така мисля.
Коментар
-
приемам да е сгрешил, аз имам цяла Библиотека със книги за растенията, но да си кажа отдавна не съм ги поглеждала. По разни причини. В крайна сметка ми обещаха анасон, остава и да ми го доставят.Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.
Коментар
-
Лельо, питай пловдивчани. Майка ми беше от онзи край, и знам, че там се гледа доста анасон.
Придава на ракията аромат доста наподобяващ на мастика. Ако я обичате-супер. На мен лично не ми харесва, и една бутилка подарък от роднини си стоя пълна докато в семейството не настъпи глад за ракия.
А ракия от патоки си става без никакви проблеми. Наливайте в казана и варете. Ако накрая ракията има някакъв дъх-по агроаптеките има всякакви ароматизатори за ракия.Има ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар