Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся горско стопанство или разсадник с добър избор на широколистни дръвчета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся горско стопанство или разсадник с добър избор на широколистни дръвчета

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
    Мерси! Те на Вигоша растат от север даже - по пътеката от Бай Кръстьо към Момина скала има доста. Ама пусто по разсадниците пишат до 600 м., та рекох дали тия питомните няма да им е високо. Мерака ми е за римски лешник, че е най-едър.
    Не знам от къде ти е инфото. Тука пише друго: http://www.bb-team.org/articles/2660...#axzz1c5AMrmSL

Коментар

От: Търся горско стопанство или разсадник с добър избор на широколистни дръвчета

Например http://www.kak-da.com/%D0%BA%D0%B0%D...%8A%D1%82.html

Другите източници също дават, че плодовете му са около 2.7 гр, но пък за сметка на това дава по-малко килограми плод от едно растение. Между другото не видях да се продава разсад на цариградски лешник. Има Ран Трапезунски, Али Баба,Бадемовиден и друти, но цариградски няма.
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Например http://www.kak-da.com/как-се-отглежда-лешникът.html

Другите източници също дават, че плодовете му са около 2.7 гр, но пък за сметка на това дава по-малко килограми плод от едно растение. Между другото не видях да се продава разсад на цариградски лешник. Има Ран Трапезунски, Али Баба,Бадемовиден и друти, но цариградски няма.
        Освен да са го прекръстили? Моя е от преди преврата. Знам ли? Иначе е едър като ситен орех.

Коментар

Вероятно е прекръстен..

Коментар

Първоначално публикуван от Драгох2 Преглед на мнение
            Благодаря за мненията и информацията. Колега gadeff, благодаря за ценоразписа, със сигурност ще си харесам няколко неща. Имате ли възможност за доставка до София?
            Не, доставката е безсмислено скъпо занятие, има смисъл само при големи количества.
            Аз ще идвам към Коледа, Димо вероятно ще мина за малко преди това, ако някой пътува до Варна или Добрич също може да се измисли нещо.

Вероятно е прекръстен..
            У нас се срещат 3 различни вида леска (това е растението, лешник е плода му); от тях се срещат много сортове и хибриди, има си селскостопански институти дето с това се занимават. Съответно - различна екология и различна студоустойчивост, най-общо казано. Покрай разни европрограми търсенето на посадъчен материал е доста голямо; не съм специалист по леските, помня само, че за да има редовно и обилно плододаване се правят групи от различни сортове в определено съотношение...
            Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
              У нас се срещат 3 различни вида леска (това е растението, лешник е плода му); от тях се срещат много сортове и хибриди, има си селскостопански институти дето с това се занимават. Съответно - различна екология и различна студоустойчивост, най-общо казано. Покрай разни европрограми търсенето на посадъчен материал е доста голямо; не съм специалист по леските, помня само, че за да има редовно и обилно плододаване се правят групи от различни сортове в определено съотношение...
              Благодаря! Ъъъ, кого да попитам? Трябват ми 2-3 храста за пред вилата да не виждам един трафопост. Плодовете са допълнителан бонус. И аз четох че трябва да се садят по 2-3 вида, щото иначе не плододавали.

Коментар

Абе колега влез в кой да е парк в София пълни са с фиданки от всякакви видове широколистни

Вадиш и си садиш никой нема да ти каже копче те без това ще загинат под сянката
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Благодаря за всички мнения и предложния. През седмицата посетих един градински център и ето резултата.
                  Прикачени файлове
                  ++359885252320
                  Драго

Honda CR-V 3 gen.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                  X