Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със стоножки!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със стоножки!

Не са ме напускали. Цялата вилна зона от нас до златните го има проблема.
    Страх ме е за хлапетата - не знам какви са последствията при ухапване. Мисля че от септичната се качват по каналите и ако има отворен сифон влизат на гости. Неприятна история.
    Абе щом се свързах с дезинфекционна станция и жената отсреща ми шикалкави конкретно за тея бъгове...
    Мисля засега да измайсторя някакви клапи по канала - поне да не се виждаме с тях.
    П.П. Всеки път се заканвам ако видя някое да го ползвам за опитна мишка за наличните препарати, ама само да ми се мерне и веднага вижда правата лопата.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
      Змиите ги трепя с ловната пушка из двора!
      Змиите и смоковете са изключително полезни животни.

Коментар

Търся помощ. Докато вие се мъчите да се отървете от стоножките, аз имам противоположния проблем – търся откъде да си завъдя от къщната стоножка, онази на горната/първата снимка на втория коментар. Ако някой може да ми подскажете откъде да си набавя, ще е супер. Не се шегувам. Не съм се сблъсквала с това животинче, но надали е по-гадно от хлебарките, от които искам да се отърва с негова помощ. То закусва с тези гадини.

Коментар

Хлебaрките имaт достa врaгове в съвременнaтa химия. Aйкън и подобни вършaт рaботa.
          Периодично пръскaм с aйкън зaрaди склопендрите и в мaзaтa хлебaрите сa тотaлно изтребени.

Коментар

С един препарат, Килтокс, въздейства на сколопендритата безкомпромисно. Ако си хванете жива една такава ( модел 2) сложете я в буркан на видно място и набезите на друготе рязко намаляват. Споделям го от опит. Докато ги разчистя имах по няколко на седмица на белия паркет в къщи. След килтокса не извършват повече от 20-30 см движение.
            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
              С един препарат, Килтокс, въздейства на сколопендритата безкомпромисно. Ако си хванете жива една такава ( модел 2) сложете я в буркан на видно място и набезите на друготе рязко намаляват. Споделям го от опит. Докато ги разчистя имах по няколко на седмица на белия паркет в къщи. След килтокса не извършват повече от 20-30 см движение.
              Откъде?

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                Става въпрос за едни такива черни ,дълги с 800 крака минимум.
                Кажете някакъв препарат да пусна в канализацията и да напръскам мазата,че разбрах на тъмно и влажно се подвизават.
                Сблъквал ли се е някой?
                Тези стоножки(160) крака се движат доста бавно и в уникален синхрон движат "краката"-80 чифта и не се застъпват (велики са творенията на Природата).
                Обикновено са в близост до дървесина-Пр. дърва за огрев.
                Ако мястото позволява може да напръскате с нафта или газ за горене .

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                  Тези стоножки(160) крака се движат доста бавно и в уникален синхрон движат "краката"-80 чифта и не се застъпват (велики са творенията на Природата).
                  Обикновено са в близост до дървесина-Пр. дърва за огрев.
                  Ако мястото позволява може да напръскате с нафта или газ за горене .
                  Aко ги гоня нa 100кв. м без мебели нямaт шaнс, но изродите сa по ъгли около шкaфове и гaрдероби и изобщо не ми се виждaт бaвни.
                  Последен пример от снощи -преместих всичко що е по подa нa бaнятa от еднaтa половинa в другaтa , зa дa извършя геноцид. Нямa хвaщaне, не стaвa и от първия път, освен aко не го уцеля с нещо метaлно- което в къщи е невъзможно.
                  Инaче им зaвиждaм нa синхронa.

Коментар

Сколопедрите или както се викат,са доста бързи,един ми местеше разклонителя зад телевизора,около 15-20 сантиметра дълъг,една вечер големия син,тогава на 2 години става да пишка и аз с него,лампата не свети в коридора,пред вратата се изпищя ,свтнах лампата и тая гад като змия му лази по ръката нагоре към лицето,убих я и сложих в буркан за да покажа на доктора ако го беше ухапала,за щастие се размина само с уплаха.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Един-два котарака "единаци", така по-якички и кръвожадни, дали няма да им видят сметката
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                        Един-два котарака "единаци", така по-якички и кръвожадни, дали няма да им видят сметката
                        Мaй не сa приятни зa ядене. Виждaл съм кaк го кълве гaргa и нaкрaя го остaвя живо и отлитa.

Коментар

Не да ги ядат, по-скоро да ги убият..не може да нямат естествен враг тия гадове..
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Откъде?
                            Кварталната аптека обикновенно има.
                            Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Гледам сколопендри като домашни любимци,но ако искате да не влизат вкъщи пресни листа от орех ,като увяхнат нови..

Коментар

Откъде?
                                Килтокс е голям дезодорант, има го в магазините за битова химия и препарати и в съответните складове. Аз го намирам почти навсякъде дори и в един магазин за един лев. Струва към 2 и нещо. Смърди на керосин с " борче", но се отмирисва лесно. Отравял съм се с него, прилича като да си тежък махмурлия, но не се оправя с бира...
                                ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X