Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо не цъфти?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо не цъфти?

Пред блока имаме ябълка, която съм посадил преди 25 години. Миналата година клоните й се чупеха от плод, а тази пролет въобще не цъфна.
    Изглежда има сортове, които плодоносят през година.

От: Защо не цъфти?

Дават през година. Чифчийството като всеки друг занаят си има тънкости, важно е сортовете да са съвместими и да могат да се оплождат едни други и в градината да имаш най-малко 4 2-та дават едната година, 2-та другата... ей такива едни работи и аз съм правел преди години....
    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
      Пред блока имаме ябълка, която съм посадил преди 25 години. Миналата година клоните й се чупеха от плод, а тази пролет въобще не цъфна.
      Изглежда има сортове, които плодоносят през година.
      Щом я гледаш от 25г би трябвало да забележиш,ако ражда през година,има такива сортове.На лозето имам такава круша,от 20 год една се чупи от плодове,а другата година само шума и нито един плод.

Коментар

И ние имахме на село такава ябълка.Случвало се е да ражда няколко последователни години,след това си почива една и после пак.Майка ми точно това казваше-че когато е отрупана с плод едната година-на другата си почива.Има значение и подрязването.

Коментар

От баба знам, че като е отрупано едно дръвче с плод, то се изтощава - или разкарваш половината плодове още от малки, а останалите стават по-големи и сочни и следващата година има пак, или оставяш едната година да се "разчекне" от плод, подпираш клоните с подръчни материали, да се не скършат от тежестта .... а догодина почивате и ти и дръвчето. Е, има си и години, дето някой мине та напръска по време на цъвтежа ... Тъй де, не ме слушай - зли пчели печалбарки - стачкуват щот не си им усигорил шекер в цветовете ...
          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X