От година- две в нашия двор се е заселила къртица. В началото беше като домашен любимец-малка,черна като от кадифе./децата много и се радваха/ Миналата година беше горе долу ясно коя част на градината обитава, цяла зима вдига къртичини в парника, а сега вече е непоносима. Може ли някой да каже как бихме могли да се отървем от нея?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Къртица
Свий
X
-
От: Къртица
Само със груба сила.
Не се набутвайте със ония електронните плашилки, защото аз откакто я сложих имам чувството че слепите кучета и къртиците започнаха да се събират на музиката!!!
При мен проблема е със слепите кучета. Изядоха ми всичките лалета и зюмбюли тая пролет. Направо ми се реве!!!!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
-
Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнениеКапан за къртици .
Коментар
-
-
Един приятел сподели. Не съм пробвал още , че не ми се е налагало. Бутилка с пропан-бутан с извод за горелка. Пускаш газа в една от къртичините и го оставяш да се понапълни докато замирише от другите дупки. Звучи логично поне. Пропана е по-тежък от въздуха и е редно да навлезе в дълбоките места ......0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Ако не държиш на хуманните методи - димки в дупките. От амониев нитрат и вестници са най лесни за приготвяне но има и много други варианти дори по агро аптеките съм виждал специално за тази цел.
Номера е да се запалят няколко димки едновременно в различни дупки и тунелите се зариват веднага. Ако се запали само в една дупка метода не работи.
Коментар
-
Я си вземете http://www.tehnomag.net/eshop.php?bo...=3&page=descr_, ама батериите, са 3 по 2-4 лв качествените, но върши страшна работа за срок от 6 м. Подземното плъхче отива в съседитеСъщото уредче ,го има и в магазините Конрад, но вземете немското от 30 лв.
Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнениеЕдин приятел сподели. Не съм пробвал още , че не ми се е налагало. Бутилка с пропан-бутан с извод за горелка. Пускаш газа в една от къртичините и го оставяш да се понапълни докато замирише от другите дупки. Звучи логично поне. Пропана е по-тежък от въздуха и е редно да навлезе в дълбоките места ......Подпираш се на 1 мотика по средата на двора и чакаш...
Нищо не мога,и нищо не знам...
Коментар
-
Хаха, за пропан бутана не знам, но за водата и пълненето на къртичина с вода, дядоми едно време казваше "къртичина няма пълнене". В нас има доста из градините копат, но котките хващат отввреме навреме. Имам хъски, то също ми се е случвало да хваща и после си играе с тяхМай имаше и някаква отрова за попови прасета и къртици, слепи кучета и подобни земекопни вредители, ако някой е пробвал да каже дали действа. И още нещо да спомена, ако ти е малко мястото, къртиците копаят рано сутрин, призори, чакаш с една вила, аз лично така съм убивал няколко.
Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар