Здравейте. Започнах да правя лятна градина на едно заведение. Иска ми се да наблегна на естествените материали. Зеленинка ще има доста. Снощи ми дойде една идея да направя и вертикалната част на барплота от райграс. В смисъл такъв, тревата да расте точно там където по принцип се слагат бутилките, кафе машината, хладилници и т.н. (зад гърба на бармана). Височината, която имам е около 3.50. Представям си го, като една метална конструкция с размери 3м. дължина 1м широчина и 3.5м височина, която да е направена от метални профили и алуминиева ламарина за общивка. По ламарината ще изрежа триъгълни отвори, в които да монтирам конуси или пирамиди (пак алуминиеви), така че да са с основата си ногоре и леко под ъгъл. Тези саксийки ще са пълни с черна пръс за райграса. Та въпроса ми е : колко трябва да са големи за да не изсъхва тревата в тях. Трябва ли да имат в най долната си част (саксиите) отвор за да излиза излишната вода от тях. Ще използвам капково напояване за райграса. Всяка една помощ като акъл ще ми е от полза, така че ви благодаря предварително.
п.с. Алуминиевата ламарина ми е нужна за да мога да монтирам телевизори на около 40-50см пред тревата
п.с. Алуминиевата ламарина ми е нужна за да мога да монтирам телевизори на около 40-50см пред тревата
Коментар