Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Райграс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Райграс

Здравейте. Започнах да правя лятна градина на едно заведение. Иска ми се да наблегна на естествените материали. Зеленинка ще има доста. Снощи ми дойде една идея да направя и вертикалната част на барплота от райграс. В смисъл такъв, тревата да расте точно там където по принцип се слагат бутилките, кафе машината, хладилници и т.н. (зад гърба на бармана). Височината, която имам е около 3.50. Представям си го, като една метална конструкция с размери 3м. дължина 1м широчина и 3.5м височина, която да е направена от метални профили и алуминиева ламарина за общивка. По ламарината ще изрежа триъгълни отвори, в които да монтирам конуси или пирамиди (пак алуминиеви), така че да са с основата си ногоре и леко под ъгъл. Тези саксийки ще са пълни с черна пръс за райграса. Та въпроса ми е : колко трябва да са големи за да не изсъхва тревата в тях. Трябва ли да имат в най долната си част (саксиите) отвор за да излиза излишната вода от тях. Ще използвам капково напояване за райграса. Всяка една помощ като акъл ще ми е от полза, така че ви благодаря предварително.

п.с. Алуминиевата ламарина ми е нужна за да мога да монтирам телевизори на около 40-50см пред тревата
    Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект

От: Райграс

А мислил ли си как ще го подстригваш!?

Коментар

Да... с моторна ножица някаква. Всъщност подстригването ще е само по вертикала, за да се създаде илюзията за стена от трева.

Коментар

Продават едни неща "чичко тревичко". Дали няма да ти улеснят живота малко?
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Не. Цялата конструкция, която ще направя трябва да носи голям товар заради количеството пръс. Ако ги използвам ще остане видима металната конструкция и алуминиевата ламарина. Няма да мога да постигна ефекта, който желая. Искам да бъде просто една вертикална стена от райграс, без да се вижда нищо назад.

Коментар

Е ти му разгледай устройството на един и копирай. Мисля че в тези неща пръст класическа няма. Тревицата расте през мрежа в дървени стърготини май....
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ами че то чичко-тревичко си е дървени трици смесени с райграс,и като се полива редовно тревата расте.Синът ми си го прави сам в къщи от чорапогощите на жената.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X