Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Очертаване в ИСАК с GPS - КАК?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Очертаване в ИСАК с GPS - КАК?

Някой наясно ли е как ще става посочването с GPS? И дали вобще ще е възможно тази година?
    Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
    ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

От: Очертаване в ИСАК с GPS - КАК?

Както в последствие видях въпроса е стар, но пък аз съм "стар" в очертаване с GPS.
    Ако все пак има интерес моля подновете го с въпросите си, мога да дам изчерпателен отговор за това как става всичко свързано с тази операция.
    В общи линии има следните особености:
    1. според вида на използваното устройство и формата на данните обикновенно и за по сигурно се преминава през няколко конвертирания на информацията от гпс във шейп, от тракове в шейп или полигон и т.н.
    2. оформените данни пак се конвертират в шейп и се слагат в ЗИП архив
    3. ЗИП файла се дава на служителите по очертаването, така го разпознава системата
    4. Цялата файда е че не се налага да търсите полето, имате очертанието, след това пак си минавате по всички стъпки с избиране на реколта, вид на ползването, програми за субсидия и хиляди подписи и печати по хиляди листи хартия ;-)

Предполагам че запознатите с операцията ще имат предимно въпроси и проблеми по конвертиране на данните, знам отговора, има няколко удобни програми.
    Фирми като НИК ООД предлагат готови решения ако ползвате оборудване от тях (навигации).
    Практиката обаче сочи че всяко замерване трябва да се погледне на екран първо и след това да се подготви за очертаване в ИСАК.

Поздрави

Коментар

От: Очертаване в ИСАК с GPS - КАК?

Здравейте,
      нов съм във форума като цяло а не съм и много опитен в сферата на Agricultural GPS имам нужда от точен GPS с който да подготвям данни за ИСАК.
      Ще съм ви много благодарен ако ме посъветвате за модел и марка както и ако споделите свой опит.
      С уважение
      Николай Колев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X