Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Призив за съвет от колегите земеделци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Призив за съвет от колегите земеделци

Колеги имам едно лозе, което вече не е много лозе. Искам да го изкореня и да го превърна в нива, та въпроса ми е след като изчистя коловете и телта какво да направя. Дали да го изора или първо да премахна корените на лозите, и кой е най- добрия начин. Ще помоля за подробни съвети, че единственото което съм копал е една землянка на 8 годишна възраст, един капан за лисици (почти капан де), и днешните цели 25 кв.м. обърната градинка. Другото което ме тормози е как да се справя с тревата, че е станало на ливада, а наоколо са само пустеещи земи и не искам да подпаля баира.
    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

От: Призив за съвет от колегите земеделци

Колега ако корените са едри май ще трябва да ги изкореняваш ако не искаш да плащаш плуга на този който го оре ,а за тревата само химия от рода на Раундъп и имаше още един който го използваха за пръскане на жп релсите не мога да се сетя в момента

Коментар

Благодаря, точно това ми трябва да знам.

Коментар

"Глифоган" се казва ценовата алтернатива на "Раундъп". Почти двоино по-евтин е. И в двата препарата активната съставка е глифозатна киселина. Обаче при ниски теператури деистват много бавно или изобщо. Хубаво е тревата да е поне педя висока за по-добър ефект и граудсите над 10-12.

Коментар

Колега другия препарате по безпощаден е с наименование Арсенал , с него пръскаха жп релсите но не знам дали не е забранен и дали го има на пазара

Коментар

Още един път благодаря и на двамата, от всеки взех по решение. Понеже не вярвам да има по-невеж от мен в тази област, темата да ходи в коша.

Коментар

Абе темата не е за коша ,защото за да сме си максимално полезни идва един момент в който би трябвало да споделиш какви мерки си предприел и респективно какви резултати си получил ,това ще е полезно и за други колеги вервай ми

Коментар

"Глифозат" става добре, но не го разреждай колега. Дозата, при наличие на достатъчно листна маса по лозята, които ще премахваш - 2 - 2,5 л на декар концентрат/без разреждане/.
                Добре е да се напръска преди да го изкорениш, защото иначе може да се появят издънки от неизвадени корени.
                Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Първоначално публикуван от petpet75 Преглед на мнение
                  "Глифозат" става добре, но не го разреждай колега. Дозата, при наличие на достатъчно листна маса по лозята, които ще премахваш - 2 - 2,5 л на декар концентрат/без разреждане/.
                  Добре е да се напръска преди да го изкорениш, защото иначе може да се появят издънки от неизвадени корени.
                  Глифозат е добре, ама трябва да има листна маса.И след пръскането минимум 25-30 дена, чак след това оран.
                  Според мен е достатъчно 1200 милилитра на декар.
                  ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Няма листна маса, лозето е изсъхнало, корените като ги ритна и се чупят(ронят или както там е). Затова го разкоствам, но наистина трябва да помисля за издънките, че има, не е като да няма.

Коментар

Първоначално публикуван от fermer 10 Преглед на мнение
                      Колега другия препарате по безпощаден е с наименование Арсенал , с него пръскаха жп релсите но не знам дали не е забранен и дали го има на пазара
                      и 5 години нямаш нива, само някакво място което неможеш да ползваш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X