Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отглеждане на картофи???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отглеждане на картофи???

Здравейте колеги!От две години с брат ми и баща ми се занимаваме с картофи.Не знам дали от сорта или от какво,но нищо не излиза.Мястото дето ги садиме е с.Буковец-Видинско.Надморската височина при нас е около 60 м.(справка Уикипедия).Дайте съвет какъв сорт да вземеме тази година(ранни по-принцип)и с какви препарати да се обработва почвата и ако може и тел.на фирми занимаващи се със семепроизводство.Имам трактор,пръскачка-навесна,помпа за поливане(едната нива е до реката),садачка,вадачка,абе всичко,само картоф нямам .Четох в интернет какви ли не статий,но като,че ли все различни мнения.
    Обработваме около 10 дк.(само за картоф).
    Благодаря предварително.
    Последно редактирано от didobest; 26-01-11, 11:51. Причина: правопис
    Suzuki Samurai 1.3
    Диян Димитров - 0897875292

От: Отглеждане на картофи???

Прочети тази тема и тогава попитай каквото е неясно.Обръщай внимание и на датите ..... особено за рътенето.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=48995

Коментар

Занимавам се с Картофи от 10-тина години. Мога да напиша цяла дисертация и да я пусна като тема, но ми трябва много време. Ако има нещо конкретно което не ти е ясно - питай.

За сортовете - Ще си купиш сертифициран посадъчен материал клас А или клас Б. Сортове Много, Мога да ти препоръчам две фирми : Бонеро(Агрико) или фирмата на Васил Миндилов(семената са на Europlant) Това че нищо не излиза какво значи? Тор слагаш ли, Поливаш ли, Да не би маната да ги трепе, Каква ти е почвата? много неща са.

А и темата която е дал колегата трябва да се изчете ама... много страници
      Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
      ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Първоначално публикуван от svetlio_cbr600 Преглед на мнение
        Занимавам се с Картофи от 10-тина години. Мога да напиша цяла дисертация и да я пусна като тема, но ми трябва много време. Ако има нещо конкретно което не ти е ясно - питай.

За сортовете - Ще си купиш сертифициран посадъчен материал клас А или клас Б. Сортове Много, Мога да ти препоръчам две фирми : Бонеро(Агрико) или фирмата на Васил Миндилов(семената са на Europlant) Това че нищо не излиза какво значи? Тор слагаш ли, Поливаш ли, Да не би маната да ги трепе, Каква ти е почвата? много неща са.

А и темата която е дал колегата трябва да се изчете ама... много страници
        Всеизвестно е , че земеделците имат мноооого свободно време. Нали знаеш как да убедиш един нормален да стане земеделец?
        Кажи му простичко истината:
        Ти си спиш то си расте....... или ти си в интернет и четеш, то си расте........

Коментар

Колеги вече е време да мислиме за картофи 2011г.
          Вече 3 години имам силни нападения ат бял червей с оранжева глава или по точно ларвата на майския бръмбар.
          Добро действие имаха препаратите Милан и Каунтер но вече са забранени.
          Сега на мода е Монсерен но според мене това е една заблуда която действа само на ризоктонията.
          Ако некой от вас знае нещо с което мага да се спасявам нека каже защото тука при нас никой нищо не знае.
          Има една служба растителна защита която освен да пише актове друга работа не върши.
          2008г - 100% щета 50 дк посев
          2009 - 10% щета
          2010 - 30 % щета /много високи дози монсерен, много пръскания с иснсектициди за колорадски бръмбар/
          Дано се намери некакво решение на въпроса защото в противен случай съм принуден да спирам да садим картофи, а с това си изкарвам хляба.
          Предварителни благодарности на тези които се отзоват на питането !
          Последно редактирано от DIZELA_86; 20-02-11, 10:36.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X