Обява

Свий
Няма добавени обяви.

отглеждане на дървета в хола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• отглеждане на дървета в хола

много харесвам това дърво-Myrciaria Cauliflora .
    дали мога да го огранича в растеж на височина(до 2- 2.5 м).как мога да насоча клоните да растат в дадена посока и да огранича броят им?нещо като бонсай ,но по голямо.имам си идея за дизайн и дървото е важна част от нея.дали някой е пробвал това?съвети,идеи?
    http://www.fruit.co.il/fruit/Images/...%98%D7%9F1.jpg
    Последно редактирано от vivee; 12-10-10, 19:12.

От: отглеждане на дървета в хола

Ще се възползувам, че е празна темата и да попитам, изсъхна ми бонсая, забравих да го поливам, листата се сгръчкаха! Държах го в кофа с вода един час да се съживи , малко се пооправи, ама има много нещастен вид. Нещо прилага ли се в такива случаи?

Коментар

Пробвай да го присадиш в по-голям съд,като задължително смени почвата ,която се е изчерпала откъм минерали.Освен това се подрязват и корените за да стимулираш ново вкореняване.Водата може до го удави между другото и нацяло да брадяса.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от vivee Преглед на мнение
        много харесвам това дърво-Myrciaria Cauliflora .
        дали мога да го огранича в растеж на височина(до 2- 2.5 м).как мога да насоча клоните да растат в дадена посока и да огранича броят им?нещо като бонсай ,но по голямо.имам си идея за дизайн и дървото е важна част от нея.дали някой е пробвал това?съвети,идеи?
        http://www.fruit.co.il/fruit/Images/...%98%D7%9F1.jpg
        Първо да спомена ,че правя първи стъпки в изкуството да направиш и отглеждаш бонсай..и доколкото съм успял да прочета и науча когато мога , мисля ,че се насочваш в правилна посока.Принципа на бонсай е плитка коренова система , в ограничено количество почвена смеска и редовното подрязване.Самото подрязване "принуждава" растението да сгъсти листната маса за сметка на размера на листата ,т.е. намаляват и заприличва на макетче.Та на въпроса ти за размера , мисля ,че ако следваш правилно принципа може би ще успееш да го задържиш на желаната височина.Ограничаване на броя на клоните също може да се определя от рязането , а за посоката на растежа според мен е много важно къде се намира в стаята , което пък и генерално определя как ще се развива то.Ако не си отделила време да разгледаш "тайните" на бонсай , мисля ,че ако го направиш можеш само да спечелиш.Това е моето мнение и се надявам да пишат хора които са минали през това което целиш , защото намирам темата за доста интересна и полезна.
        Поздрави.
        Последно редактирано от Jamo; 16-01-11, 13:21. Причина: пр. грешка
        "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
        "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Моето дърво е около 2 метра сега.Идеята е да е не съвсем миниатюра.Да го оставя да порасне
          до нужна височина и след това да започна да подрязване корени?Това ми се струва най логично.Мога да дам снимки на дървото за по добро преценяване,благодаря.

Коментар

Може би имаш предвид клони , не корени както си написала...Джаботикаба-та , както се нарича ако не бъркам , може да се формира като бонсай поради бавния си растеж , но ти първо не целиш миниатури и второ май е късно вече за растение 2 м високо... , което пък значи ,че щом може да се формира като бонсай , няма да има и проблем със рязане на клони , издънки и върхарчета стига да е по правилата.
            Поздрави.
            "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
            "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Имам предвид, че да го задържа на желаната височина трябва да подрязвам корени(поне така го разбирам аз).Трябва да започна подрязване на корени когато дървото стига необходимата височина или преди това, как ти смяташ?

Коментар

Повечето широколистни дръвчета понасят подкастряне. За да го оформиш обаче по твой вкус като едроразмерен бонсай зависи дали принципно този вид има достатъчно спящи пъпки в клоните. Ако има достатъчно такива, при подкастряне ще се появяват нови клони близо до премахнатия клон. И тогава оформянето не е проблем.
                Относно корените - щом ще го държиш определен размер, също трябва периодично да се премахва част от тях, когато изпълнят саксията. В твоя случай вероятно саксията ще е доста голяма и ще си бъде приключение. На по-малки саксии просто повдигаш растението с цялата пръст и премахваш 1/3 от долната страна.
                При голяма саксия може да правиш същото, само че премахваш и подменяш с нова пръст горната 1/3.
                И пак зависи си от растението - дали понася подкастряне!

Коментар

Гледам си една баухиния в хола. На една годинка е и вече цъфтя. На височина е около метърНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151005_153433.jpg
Прегледи:1
Размер:189.4 КБ
ID:5690595

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X