Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за дървета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за дървета

Това дърво съм го срещал някаде из природата но сега не мога да се сетя точно къде.Там където лпвъвам аз и съм го срещал е някъде на 500 метра надморска височина и дървото си вирее.Най-веротно и на 1000 да може да отселее
    0885719173-Красимир

Коментар

Ще расте и според мен Плюс , че такива дървета променят тотално пейзажа.
      Правил съм интересен експеримент с храсти. Зелени , червени , най-различни и като ги садя примерно ги кръщавам на стари гаджета и някои дръпват много добре , а други ужасно се оклюмват ! При еднаква натореност, слънце и вода Те растенията са като котката , може да ги подритнеш дори, но са доволни за вниманието. По мои скромни наблюдения , на едно растение може да му ускориш растежа само с внимание поне с една трета от необходимото време !

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Пичови, maple (Acer) на български се казва Клен/Явор
        Търтейче клен и явор са две абсолютно различни дърветаКато листа външен вид .Дори не растат на едни и същи местаСнимката е много дребна и не мога да ги различа
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Еднакви са бе батко
          Ясенът е другото дрЪво

Но дървета ще мерим като си купя пак жипка и мина с три бири да ти видя зайците
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Стария, на първия линк на Гоблин има такова дърво, но е със светлочервени листа.
            Ето прилагам една по-голяма снимка, но пак не ми е достатъчно червено , май.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:maple_tree.jpg
Прегледи:1
Размер:61.8 КБ
ID:5216529

Снимката на храста на Майкъл е цвета , който търся. Началните постове. Дали тоя храст като стане дърво , ще е същия цвят , не знам.
            Последно редактирано от sir Borko; 06-10-10, 21:01. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
              Стария, на първия линк на Гоблин има такова дърво, но е със светлочервени листа.
              Ето прилагам една по-голяма снимка, но пак не ми е достатъчно червено , май.
              [ATTACH=CONFIG]255857[/ATTACH]

Снимката на храста на Майкъл е цвета , който търся. Началните постове. Дали тоя храст като стане дърво , ще е същия цвят , не знам.
              Значи отиваш до някой градински център и там има продават големи ацери над 2 метра високи.
              Има с разни листа и оцветяване.
              Обаче са листопадни всички.

Коментар

Декоративните широколистни дървета с червеникави листа са различни, най-често "форма" на някой див вид. При по-сурови условия може да се засади червенолистен шестил (Acer platanoides), червенолистен японски клен, червенолистна слива, червенолистна японска ябълка (листата са наситено ръждиво-червени, плодоноси дребни ядливи тъмночервени ябълки) и т.н. Особено красив е червеният конски кестен (Aesculus hippocastanum x carnea), при който листата са зелени, но цветовете са наситено розово-червени.
                Всички тези растения се продават в декоративните разсадници в София и околностите.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                  Значи отиваш до някой градински център и там има продават големи ацери над 2 метра високи.
                  Има с разни листа и оцветяване.
                  Обаче са листопадни всички.
                  Само да добавя, че последното подобно, което видях в палм център Пловдив беше около метър и струваше 160 кинта.

Коментар

Обаче ацера много важи сред другите храсти. Так ми отваря алпиниума и много си го харесвам.
                    На снимката са два вида-червен и зелен стелещ се / в долния ляв ъгъл/

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Еднакви са бе батко
                      Ясенът е другото дрЪво

Но дървета ще мерим като си купя пак жипка и мина с три бири да ти видя зайците
                      Три каси бира на бас че са различниЕла ше те водя да ги видиш и двете как изглеждатНо после искам офециално признание

А ясенът е няколко вида а има и осен знаеш ли как изглежда ОСЕНЪТ
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Ако има двуметрови Ацери за засаждане в разсадника, перфектно
                        Разнищихме го това дърво, поне който търси подобно, няма да се лута за инфо

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
                          Ако има двуметрови Ацери за засаждане в разсадника, перфектно
                          Разнищихме го това дърво, поне който търси подобно, няма да се лута за инфо
                          Има още подробности. Хваща много акари.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                            Има още подробности. Хваща много акари.
                            Имаш впредвид , че трябва да се третира с някакви химии ли?

Коментар

Много видове имат декоративни червенолистни форми. Проблема е че като цяло всичко, което е различно от зелените листа е доста капризно и неустойчиво. Иди в някой градински център и попитай за червенолистни форми: по принцип има и ацери и джанки и букове и т.н.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                              X