Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почва за градина?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Почва за градина?!

Та стигам вече заключителния етап на двора!
    Имам около 250 кв. м. които трябва да бъдат затревени! Отдолу си е скала, мисля, че ще ми трябват 20 см. почва, т.е. около 50 кубика!
    Та колеги които имате опит дайте дайте съвет - откъде, каква, за колко?
    Ако някой се занимава професионално с това ще чакам и оферта!
    Локация на бъдещето затревяване - Банкя!
    יעבור
    «И това ще мине»

От: Почва за градина?!

Върху скала 20см. почва е много малка дебелина, защото ще изсъхва бързо.
    Трябва много, много често поливане за да е добре чима на райграса.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
      Върху скала 20см. почва е много малка дебелина, защото ще изсъхва бързо.
      Трябва много, много често поливане за да е добре чима на райграса.
      Напълно подкрепям.
      Знам за две разтоварища за пръст около София - на околовръстното под Лозен и във Враждебна. Там обикновено има камиони, можеш да се разбереш с някого да ти докара. Казваш за какво ти трябва и се договаряте за цена. Аз имам познат, който ми е карал, ако искаш мога да се обадя да попитам.
      LZ1GYY
      0898 436 956

Коментар

Друг е въпроса, защо трябва да се покрива с райграс една скала.
        Отделни места тук там затревени ще е по разнообразно.
        Но всеки си знае какво иска.
        Аз нали си падам по камъни и скали, та да си кажа де.

Коментар

Преди години имах същия проблем на вилата. Двор с приблизително същата площ трябваше да се подравни и насипе с подходяща почва. От изкопа на основите за строителен обект ми докараха 6-7 камиона някаква иловица. Подравних с нея криво-ляво. После ми докараха 4 Камаза с пръст /тлака/ - остатъчна от промиването на пясък. С нея се получи слой около 10 см. Тя е отлична за трева - подравнава се много добре, не се преовлажнява, не прави локви. Малко бързо съхне, но отдолу има влага. Мисля, че такава пръст е най-добрия избор за трева. Няма камъни и семена на плевели.
          Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
            Та стигам вече заключителния етап на двора!
            Имам около 250 кв. м. които трябва да бъдат затревени! Отдолу си е скала, мисля, че ще ми трябват 20 см. почва, т.е. около 50 кубика!
            Та колеги които имате опит дайте дайте съвет - откъде, каква, за колко?
            Ако някой се занимава професионално с това ще чакам и оферта!
            Локация на бъдещето затревяване - Банкя!
            Имам приятели с големи камиони които могат да ти свършат работа.Аз съм по дребни доставки до 3 кубика Ако искаш помощ да ти кача телефони
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
              Преди години имах същия проблем на вилата. Двор с приблизително същата площ трябваше да се подравни и насипе с подходяща почва. От изкопа на основите за строителен обект ми докараха 6-7 камиона някаква иловица. Подравних с нея криво-ляво. После ми докараха 4 Камаза с пръст /тлака/ - остатъчна от промиването на пясък. С нея се получи слой около 10 см. Тя е отлична за трева - подравнава се много добре, не се преовлажнява, не прави локви. Малко бързо съхне, но отдолу има влага. Мисля, че такава пръст е най-добрия избор за трева. Няма камъни и семена на плевели.
              Успех.
              Това което са ти докарали се нарича МИОЗ и е различно на всяка кариера
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                Това което са ти докарали се нарича МИОЗ и е различно на всяка кариера
                Я дай по-подробно за тоя миоз, че имам едни 2 декара за оправяне а жива пръст се намира трудно и е бъкана с бурени. На 1 км добиват паясък от Марица. Мога да си поръчам каквото ми е кеф. И транспорт има и е близо.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Аз също слагах в моята градина такъв "тлак". При нас има една фирма дето добива инертни материали и те изваждат първо тази пръст, преди да почнат баластрата. Стои леко пухкава и е идеална за садене на трева и други глезотии. Само дето отдолу трябва да имаш друга земя, не става само с тлак. При мен отдолу и нещо като иловица, но по слаб вариант. След насипването на около 10 см (мери се утъпкана) насадихме градината. Резултата - самите озеленители не повярваха на нивото на разтежа. Само за пример за запомнати - прясно посадена лозичка се качи на 4,20 височина. Райграса също беше идеален.
                  Успех
                  Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Нямам възможност за по-ниско слизане! 20 см. са максимума! Ще се полива колкото трябва!
                    Откъде покрай София да я намеря тая "тлака"?
                    Стария давай връзки!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

По пресевните има, ама не знам около София как са. Благоевград ти е далече, иначе тука има доста. Цената е нищожна, около 7 лева за тон. Това е цена в Бл-град. Даже и без пари мога да ти уредя, ама превоза . . . . . Ти си решаваш, ако искаш, ще ида да проверя от тази дето аз взимах.
                      Успех
                      Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                        Нямам възможност за по-ниско слизане! 20 см. са максимума! Ще се полива колкото трябва!
                        Откъде покрай София да я намеря тая "тлака"?
                        Стария давай връзки!
                        Имам парцел близо до Банкя / на 500м от разклона с Околовръстния път/. От доста време му кроя шапка, ама пусто не намирам повод да кихна едни пари. Ако си мераклия ела и си вземи за хумусирането, колкото трябва. Без пари. Аз пък ще си спестя от извозване. Ако те интересува ми звънни на 0889/310360 Цецо. През ден минавам от там, така че може да се видим. Мястото е буренясало, но хумусът е доста дълбок.
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X