Здравйте,преди време четох някъде във форума за борбата с тези гадове.Сега аз имам този немалък проблем.Битката трае вече месец,но нямам постигнат никакъв ефект.Пръсках с почти всички отрови,който продават по агроаптеките.Бълхите измират,но след 2-3 дни са двойно повече.Все още неживея в къщата,но там се работи(доколкото може,щото тея много хапят).Доколкото разбрах няма отрова ,която да убива яицата.Последния път(вчера)изметох и събрах всичкия прах в една торба и на буклука.И след това пръсках със следващ модел отрова.Утре ще видя дали има някакъв ефект.Ако и това непомогне,незнам какво да правя.Дайте съвети,много са бълхите,докато пръскам с отровата краката ми почерняват,и те яко хапят като много гладни.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мнооооого бълхи.
Свий
X
-
От: Мнооооого бълхи.
Неоцидол. Пръскаш - умират, после пак пръскаш - новите умират и те, и така до крайното им изтребление. Продава се във вет-аптеките в шишенца, едно шишенце на 10 л вода, ама по-добре на 5-6 л за да е по-концентрирано. Не е скъпо, жълто на цвят като се смеси с водата става млечно бяло и мирише силно на болница. Лично изпробвано при всякакъв вид бълхи. Мори и кърлежи и други гадини.
Коментар
-
Трябва да потърсиш източника-котки ,плъхове ,мишки/най-общо те са миши бълхи които се прехвърлят по котките по разбираеми причини/ и тогава да се бориш със следствието .Доста бълхи идват и от гората с дървата за огрев/личен опит/,така че дерзай и успех.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Здравейте, виждам, че темата е от преди 2 години, но аз имам проблем сега и доста търсих и изчетох по темата и видях, че вие сте написали, че бълхите могат да дойдат и от дърва за огрев и го знаете от личен опит. Моля ви споделете опита си и как се справихте с проблема, защото аз съм изпаднала в паника боря се с проблема повече от месец и от съвсем скоро разбрах, по точно сега като се застуди и се наложи да си ползвам дървата, че бълхите си ги внасям оттам, а там е станало гъмжило и не знам как въобще ще се справя, то е много стар външен навес дървата ми са наредени там, а и отделно имам куп с такива изрезки за подпалки, колкото и да пръскаме то не може да се стигне чак навътре и надолу и си мисля, че няма как да се справим казаха ми и на студа да не разчитам, че като стане студено ще изчезнат. Ето защо ви моля кажете вие как се справихте с този проблем аз на практика не мога да си ползвам дървата само като отида и веднага ме налазват бълхи, а се застудява вече и все пак трябва и да се топлим с тях. Благодаря ви предварително!
Коментар
-
Ами освен да пръскаш упорито просто не виждам какво друго можеш да направиш, то явно има яйца които се излюпват и ще ти трябват повече пръскания за да унищожиш всички поколения. Пръскай с различни отрови тъй като гадините привикват ако е само една . Пробвай с моторна пръскачка тя прави облак с голямо налягане и може да влезне в повечето процепи.
Иначе студа не може да не помогне гаранция ще умори повечето.gsm - 0899388807
Коментар
-
Всички пишете за "пръскане. Но когато не е ефективно има и друг начин.
В случая:
1. Покривате навеса (дървата )с найлон.
Така увеличавате ефекта от следващото , което ще обясня и отрязвате изходите на гадинките (може да не са само бълхи)
2. Набавяте си "димка" с определена отрова. Има такива "армейски, но има и различни такива димки за обеззаразяване на помещения.
Отдавна не съм ползвал, но когато съм ползвал - никаква гадинка не остава - летящи, пълзящи ... говорещи, ако не са излезнали на време от помещението. (това сериозно - опасно е да сте без маска)
Просто се посъветвайте със специалисти.
Може и да не е с димка, а да е аерозолно.Зависи от големината ....
За да няма нарушение на правилата - напишете в гугъл - "АЕРОЗОЛНА дезинСекция".
Успех !
Коментар
-
Преди няколко години имахме много кози в махалата и нямаше отърване от бълхи.Сега от две години няма кози няма бълхи даже и по кучето и котките ми няма бълхи въпреки,че не съм ги третирал с нищо.
Като пчелар използвах сяра която горях в помещението в което съхранявах пчелните пити за да унищожавам молците и пеперудите на молците и по-гадно нещо от горяща сяра не съм срещал. Не прощава на нищо.
Има едни хапчета които се поставят в зърнените храни да унищожават гъгрицата и подобни на нея вредители,но се иска да е затворено помещението или обеззаразявания продукт да бъде покрит с материя която да не пропуска свободното преминаване на въздух.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнениепо-гадно нещо от горяща сяра не съм срещал. Не прощава на нищо.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение... ама и на хората не прощава.
Много задушлив пушек.
Като го написах имах на предвид да се внимава много със горенето на сяра в затворени помещения.
Коментар
-
Преди 20 години имахме същия проблем в кучкарника за ловните ни кучета. Поръсихме пода с ДДТ и повече не съм видял кърлеж и бълхи.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеПреди 20 години имахме същия проблем в кучкарника за ловните ни кучета. Поръсихме пода с ДДТ и повече не съм видял кърлеж и бълхи.
ДДТ си е сериозна работа.gsm - 0899388807
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар