Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нафта в шише!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нафта в шише!

Някой знае ли защо отказват да наливат нафта в шише от минерална вода? Да не би да е взривоопасно? Че съм си складирал в мазето 5литра нафта в бутилка от минерална вода? Може ли да се взриви сама?

До: Нафта в шише!

Защото ако ти е сухо шишето ще видиш колко вода има вътре.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
      Някой знае ли защо отказват да наливат нафта в шише от минерална вода? Да не би да е взривоопасно? Че съм си складирал в мазето 5литра нафта в бутилка от минерална вода? Може ли да се взриви сама?
      Нафта не, но бензинът се взривява по този начин тривиално. Само разтръскай шишето. И за да не стават грешки, на бензиностанциите им е забранено да пълнят в пластмаса каквото и да е. Едва напоследък разрешиха ползването на пластмасови туби, на които пише, че са за гориво.

Коментар

На мен не са ми правили проблеми.Нито в чужбина нито тук.Единствено чехските данъчни един път са ми искали фактура за горивото в тубите.Показах им я и те казаха Ок. Пластмасата на бутилките се бои единствено от топлото-свива се.Нафтата не може да се запали от статичното електричество и няма проблем да я държиш в такова шише.

Коментар

Много са си прави хората...
          понякой път става ето така
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=89627 ...

Коментар

не няма нито тръскане, нито топло. седи си на хладно в мазето.. мерси , да не я мисля значи

Коментар

Бензина за косачката го купувам и съхранявам в туба от вода, возя го в багажника на колата, а след асфалта до вилата са няколко стотин метра яко кълчене - до сега не се е палил (щом още мога да чатя..).
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

и бензин не искат да наливат - сега разбрах защо......

ситуация, закъсал човек в една уличка в Западен парк оня ден.... да му източа бензин не мога..... да го дръпна също - фиата няма къде да го закача...... да го бутаме до К. Величков е далече....... имаше едно шише от кола 2,5л. и айде на бензиностанцията......е, примолихме се и наляха, ама ся какво - да си нося металната туба в багажника постоянно ли?

Коментар

Нафта не е опасно,но бензина може да разтвори шишето. Всичко зависи от материала който е направен шишето. Например има мотори (а може би и коли) с пластмасов резервоар ,но никой не отказва да го напълни.

Има и мастика която разтваря пластмасови чашки за кафе ама това е друга тема
                  Dimitar Dyakov

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                    Бензина за косачката го купувам и съхранявам в туба от вода, возя го в багажника на колата, а след асфалта до вилата са няколко стотин метра яко кълчене - до сега не се е палил (щом още мога да чатя..).
                    Аз пък съм гасил такъв непукист. Няма да се охарчиш от една желязна тубичка.

Първоначално публикуван от dyak Преглед на мнение
                    Нафта не е опасно,но бензина може да разтвори шишето.
                    Ако нещо се разтваря в бензин, ще се разтвори и в нафта, малко по-бавно.

И коли, и мотори има с пластмасови резервоари, и туби за бензин има пластмасови, но тези пластмаси са наистина различни от тубите за вода.

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                      Да се взриви,не.Но ще се свива-разширява,и малко ще ти улее мазето.
                      JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Последния път когато ходих до бензиностанцията с шише 3л. ме върнаха и след това отидох с метална.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X