Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся женска за сиамски котарак

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся женска за сиамски котарак

Търси се женска за сиамски котарак
    Това не е краят. Това дори не е началото на края. Но може би е краят на началото.
    0+ при нужда от кръв!

До: Подарявам коте

Първоначално публикуван от kania Преглед на мнение
    Търси се женска за сиамски котарак
    Не се ли прави обратното?

Коментар

Доколкото ми е известно, котаракът се интересува от котка за тазгодишните мартенски котета.
      Още е януари.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Не се ли прави обратното?
        Вече трета година не мога да му намеря женска, на познатите ми или са оперирани или не искат да се занимават с потомство
        Това не е краят. Това дори не е началото на края. Но може би е краят на началото.
        0+ при нужда от кръв!

Коментар

Знам аз, че е януари - нали и аз си имам котарак. По-интересното е, че някъде в блока има женска, която му мирише. Миналата година нямаше и опашатият беше по-разбран.

Коментар

До: Търся женска за сиамски котарак

Благодаря за темата . Не е проблем ,че е разгонен той досега не е пускан на женска и не прави бели.Но искаме да запазим гената линия защото е много умен и мил , нетипично за тази порода, за която казват,че са агресивни и злопаметни.
            0+ при нужда от кръв!

Коментар

Спокойно де - те живеят по 12-18 години и са фертилни до дълбока старост. Не като хората

Коментар

Съжалявам, че от втория си пост във Вашия прекрасен форум ще прозвуча малко грубо, но какъв генен фонд ще запазите, след като нямате родословна сиамска котка.
                Разпространената сиамска котка в България е от т.н. по статиите "стар стил" и не е призната от Международната федерация по фелинология (FIFE).
                Това е Сиамска котка (SIA):
                http://chinkisiamese.com/siamese_cats_mkayla.jpg
                Според стандарта това е единствената котка, която се привързва към член от семейството, а не към жилището в което живее. И са доста шумнички.
                Много хора ме упрекват, че се "дразня" или, че завиждам на другите притежаващи животни. Всъщност съм върл привърженик на развъждането, а не на разплождането. Щом хората са създали световни стандарти, значи има за какво.
                Отново се извинявам за грубия тон, но при животните секса не е толкова важен както при хората.
                А и сама казвате, че не всеки би се навил с отглеждане на потомство. Къде е смисъла тогава.
                Също така не уважавам и жените, които на всяка цена искат да родят и си разпродават всичките движими и недвижими имущества, но това е една друга дълга и обширна тема
                След като не е позволено да караш кола след като си пил, защо има места за паркинг пред баровете?

Коментар

Верно доста грубичко.

Да оставим настрана дали конкретният котарак не е примерно европейски шампион и за говоренето наизуст. Освен фелинологията съществува и живият живот. Където някой си обича шарената опашата беля, която, освен порода и писано родословие, примерно може да няма ухо и половин опашка.

И, след като си я обичаш, да я лишиш от това, заради което изобщо живеят всички живинки на земята (оставяне на потомство), звучи... някак.

---
                  п.с. аз самият съм от простолюдието. Докъдето изобщо ми е проследено родословното дърво, няма никаква "аристократична" жилка. И това е едно от малкото ми вродени положителни качества. Даже и расово не съм чист - антропометрично приличам на негър, но цветът и муцуната са ми като от северна Европа.

И какво, и аз ли да не се размножавам? Защото някой, някога, по лично свои си подбуди е създал стандарта на висшата раса? Ще имаш да вземаш.

п.с.2 заповядай някой път да обясниш на котарака Белоботушко (без презиме и фамилия, без порода, без титла, без родословие, даже без ветеринарен паспорт) как трябва да се привърже към къщата и да нехае за стопаните.

Коментар

Добре да го погледнем от друга гледна точка. Има ли осигурен дом за всички котета, които евентуално ще се родят от тази връзка, ако всичко мине добре? Имат ли котарака и възможната му партньорка изследвания за болести предавани по наследство? Колко болни теми съм чела в интернет за стопани, купили си кученце и то окуцяло след година, защото никой не се е сетил, че въпросната порода може би има ген за тазобедрена дисплазия, предаващ се на поколението и си е заплодил кучката за здраве. Съжалявам, че примера не засяга семейство Котки, просто тоя е най-често срещания.
                    Сега някой сигурно ще каже, ама те онея ги използват, за да ги продават. Ами дори и да ги подаряват, защо не са се опитали максимално да създадат здраво поколение.
                    Та идеята ми не е толкова, защо ще заплождате нечистопородна котка, а по-скоро какво толкова ще загубите, ако котаракът Ви остане чист и неопетнен, освен така ценния генетичен фонд.
                    Пак се извинявам за грубия тон, но просто се стремя всичко около мен да бъде възможно най-перфектно. Е не винаги може да бъде постигнато, защото освен сили трябват и средства.
                    Това е само още една гледна точка и съм убедена, че много малък процент от хората по света ще се съгласи с мен.
                    След като не е позволено да караш кола след като си пил, защо има места за паркинг пред баровете?

Коментар

Да разсъждаваш за хората по такъв начин е незаконно и се нарича с ужасни думички (расизъм, нацизъм, фашизъм, ....-изъм). Защо за животните трябва да е правилно?

...а възможно най-перфектни неща в живия свят няма. Има в някои религии. Котките, обаче, религия нямат. Защото това твърде много прилича на работа.

Ако някой иска светът му да е перфектен, може да поработи върху себе си. Има какво.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Да разсъждаваш за хората по такъв начин е незаконно и се нарича с ужасни думички (расизъм, нацизъм, фашизъм, ....-изъм). Защо за животните трябва да е правилно?

...а възможно най-перфектни неща в живия свят няма. Има в някои религии. Котките, обаче, религия нямат. Защото това твърде много прилича на работа.

Ако някой иска светът му да е перфектен, може да поработи върху себе си. Има какво.
                        Съгласна
                        0+ при нужда от кръв!

Коментар

Първоначално публикуван от espinoza Преглед на мнение
                          Съжалявам, че от втория си пост във Вашия прекрасен форум ще прозвуча малко грубо, но какъв генен фонд ще запазите, след като нямате родословна сиамска котка.
                          Разпространената сиамска котка в България е от т.н. по статиите "стар стил" и не е призната от Международната федерация по фелинология (FIFE).
                          Това е Сиамска котка (SIA):
                          http://chinkisiamese.com/siamese_cats_mkayla.jpg
                          Според стандарта това е единствената котка, която се привързва към член от семейството, а не към жилището в което живее. И са доста шумнички.
                          Много хора ме упрекват, че се "дразня" или, че завиждам на другите притежаващи животни. Всъщност съм върл привърженик на развъждането, а не на разплождането. Щом хората са създали световни стандарти, значи има за какво.
                          Отново се извинявам за грубия тон, но при животните секса не е толкова важен както при хората.
                          А и сама казвате, че не всеки би се навил с отглеждане на потомство. Къде е смисъла тогава.
                          Също така не уважавам и жените, които на всяка цена искат да родят и си разпродават всичките движими и недвижими имущества, но това е една друга дълга и обширна тема
                          http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%...82%D0%BA%D0%B0
                          Линка отговаря на повечето въпроси горе.
                          А що се отнася до смисъла!Всеки сам решава дали има желание да поеме отговорност за едно такова същество. Трудно ми е да повярвам,че човек имащ такива възгледи за животните не ги прехвърля и върху хората!
                          0+ при нужда от кръв!

Коментар

Да споделя и моят опит. Винаги сме имали котки. Имахме един сиамец, много интилигентен и кротък. Беше при нас 4-5 години. Лятото си го водехме с нас на море. Проблемите започнаха, когато взехме да го сприятеляваме с партньорки. Опика цялата къща и няма управия, повярвайте ми. Както казваха приятелите ни у нас "миришеше на лъв". Разделихме се с него / просто го изгоних/ след като без каквато и да е причина нападна жена ми и и остави белези на едната и ръка. В Пирогов се впечатлиха на травмите- хем нахапано, хем надрано. 15-16 белега. А предния ден го бяхме прибрали от поредното пребиваване при "приятелка". И го очакваха с нетърпение на друг адрес.

Коментар

От: Търся женска за сиамски котарак

Валидна ли е още офертата?Имам прекрасна женска, но за жалост не можем да й намер кавалер.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X