Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КОЛЕДНАТА ЕЛХА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: КОЛЕДНАТА ЕЛХА

Аз ги деля на живи, отсечени и изкуствени.
    Отсечените се добиват основно по три начина - от специални горски култури, при извеждане на отгледни сечи и незаконно. За да са законно добити трябва да е маркирано стъблото отдолу и да има превозен билет. Като дървесни видове се използват най-вече обикновен смърч, бор и ела. Най-красиви са а и най-бавно падат иглиците на елите.
    "Живите" се произвеждат в разсадниците, при тях разнообразието от към дървесни видове е най-голямо. Има основно два начина за производство - контейнерно, когато през цялото време са били в контейнери и разсадниково в школи - когато се изваждат с пръст (бала) от земята. При контейнерните фиданки е характерно, че се произвеждат в почвено-торфни смески; има доста внос от Холандия и Унгария, кореновата система не е много добре развита, често - усукана по дъното на контейнера (саксията) и често имат проблеми при прихващането, когато се залесят на терена.
    Съветът ми е или "елхичката" да се вкара за не повече от седмица в отопляемото помещение покрай празниците, или да стои вътре до май месец, като се полива, разбира се, за да не започне растеж и да не загине от студовете.
    Другият основен принцип е, че колкото по-младо е растението, толкова по-лесно се прихваща.
    За изкуствените няма да коментирам, всеки сам си решава, все пак - предпочитам да ползвам "възобновяем ресурс", а не петролни продукти.
    Аз съм за "живите" елхи, най-вече елите - обикновена, кавказка, гръцка, испанска, конколорка; сребрист смърч, дуглазки.
    Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

И аз съм с изкуствена от 5/6 години и съм доволен от този факт.Вярно е че за да се произведе са ползвани химикали, но мисля че с времето, екологичният ефект ще нараства.Добре е че ставаме все повече.
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

ето я и нашата
        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin75 Преглед на мнение
          Последните години от къде си купувате стъклени играчки.
          Ето няколко варианта:

1. http://www.kolednamagia.com/curious.html

2. Ако сте от София - в Централни хали (украински играчки) и някои други места (гръцки и китайски играчки).

3. От Добрич - един от последните производители в България

Коментар

До: ПОКАЖЕТЕ СИ КОЛЕДНАТА ЕЛХА

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
            КОЛЕДНАТА ЕЛХА в изкуствен вариан ми струва 25 лева.
            Много е хубава и тъй като използвам от 5-години изкуствени елхи, мога да кажа,че тази е много добра изглежда като истинска.
            Висока е 150см.
            Пак спасих една истинска елха или борче. Замислете се дали и на вас не ви се иска да спасите едно клонче, връхче или цял чворест бор (за след 15 год.).

аранжира се спорд вкуса и мястото.

От една седмица ровя из Нета и не мога да намеря такава елха.Откъде да си купя ако можеш да кажеш
            Стоян Драев тел:+359877915301
            blood 0 RhF +

Коментар

От Варна срещу пазар Чаталджа до мохитото. 25 лева.
              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

От Варна срещу пазар Чаталджа до мохитото. 25 лева.
                Благодарско!!!!!!!!!!!!
                Стоян Драев тел:+359877915301
                blood 0 RhF +

Коментар

Произвеждат ги в гр. Раковски.Има най-различни и могат да се поръчват директно.

Коментар

Ето и на вилата имам и жива и изкуствена. и пълна със подараци.
                    Прикачени файлове

Коментар

За тези, които са с живи дръвчета напомням, че 10-тина дни е максималното време да се държат в стая. Копайте и садете.
                      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

За тези, които са с живи дръвчета напомням, че 10-тина дни е максималното време да се държат в стая. Копайте и садете.
                        Моята е от 3 г там .

Коментар

Засадените в саксия не карат дълго и им опадват игличките.
                          Изкуствените не внасят вкуса на живо дърво.
                          Тази година нещо нямаше големи елхи ,а само около метър и то на едни цени.Но тая дето е сега сме си я платили сто пъти с данъците и на дървото няма да му има нищо избива му връх бързо бързо.Само да подскажа требе ви трион и ръкавички-И гледайте бора да е по дебелшък,че се клати много и може го скършите и да се исипето долу.

Коментар

Тази година си купих жива елха Даже вече живее на двора ето малко снимки
                            Прикачени файлове
                            ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X