Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уличен Санбернар във Варна. Искате ли Санбернар?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Уличен Санбернар във Варна. Искате ли Санбернар?

Нова порода улично куче видях днес - Огромен Самбернар нещо като Бетовен - пораснал и отслабващ.
    Иска ли някой това ГОЛЯМО куче?
    Позволи ми да го нахраня - без да ръмжи ... да го галя и вържа - не е видимо агресивно или страхливо.
    Поизмърляно(изцапано) е и не е първа младост - но би се вписвало в градината на къщата и налазено от децата.
    Няма маркировка на ухото.
    052 56 43 55
    0889 82 51 87

Опа .. Кучето се е развързало .. но гравитира из квартала..
    Последно редактирано от iai-bg; 27-11-09, 10:46.
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

До: Уличен Самбернар във Варна. Искате ли Самбернар?

Това е отвратително, преди години бях тръгнал за Габрово и на околовръстното на изхода от София имаше един Санбернар, очевидно много стар, много отслабнал, едва стоеше на краката си. Как може да гледаш животинка 2-3-10години и накрая да го изхвърлиш, не се ли привързват тези хора?
    Дано го вземе някой, може би за някой голям склад породата е доброжелателна, но пък респектира с големината си.

Коментар

Мария, мисля, че някоя снимка ще помогне доста за евентуално осиновяване.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Като ни се пресекат траекториите ще го снимам ..
        Бях го вързала но не много стегнато и кучетата от блока най-вероятно са го подгонили... пазят си територията ...
        Кучето не е кьораво и сакато - прилича си на породата..

Коментар

Това СаМбернар,от това че е самотен ли идва И аз не мога да ги разбера тези хора които вземат животно без да преценят възможностите си за отглеждането му. НО....Специално за породата, защото и аз от 8 г. си го отглеждам едно такова в къщата. Женско.Уникални са като порода,капризни по своему и доста различни от други породи. Мария спомена че е мъжко и оттук възникват проблеми.На трима мои познати все с мъжки екземпляри им се случи да им бягат любимците от в къщи.Този много слабият на околовръстното беше на бате Оги, и му бяга няколко пъти. Без конкретен повод. Той така се и озова при него де, намери си го на околовръстното. Съвсем на скоро на други мои познати хубавецът им избяга след като го бяха поливали с вода от маркуча в големите жеги.Така и не го намериха. А това че е добродушко и не става за пазач изобщо не е вярно. Може да питате няколко човека тук от форума, те да кажат дали не става Пази перфектно територия, а ако реши и че нещо на нея е негово не признава и приятели даже.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
            Като ни се пресекат траекториите ще го снимам ..
            Бях го вързала но не много стегнато и кучетата от блока най-вероятно са го подгонили... пазят си територията ...
            Кучето не е кьораво и сакато - прилича си на породата..
            И това че е избягал от кварталните кучета които може да са го подгонили не ми се вярва.Или е някакъв мелез или Породата не признава чужди територии.Няма значение чии са,реши ли че там му е добре става страшно. Моята хубавица беше влетяла в един двор където една жена събираше N-броя квартални превъзходни.Ти виждала ли си летящи кучета е аз видях
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

До: Уличен сам Санбернар във Варна. Искате ли Самбернар?

Ами СаМ си беше ...
              Бях го вързала за теглича на колата- надали мястото много му е харесало ...
              Ползвах няколко метра телефонен кабел - импровизирах - това намерих в колата - не знаех че ще вързвам куче ...
              Около 10 минути докато напиша поста кучето седя там и послушно чака, после започна да се оглежда и на следващото проверяване - го нямаше, а Булиният възел беше изпуснал...
              Не съм сигурна напълно че беше Мъжки (не погледнах специално - пък и е пухкава твар), но главата му беше едра .. и затова предполагам че е мъжко ..
              Последно редактирано от iai-bg; 27-11-09, 10:46.

Коментар

До: Уличен сам Санбернар във Варна. Искате ли Самбернар?

Ами СаМ си беше ...
                Бях го вързала за теглича на колата- надали мястото много му е харесало ...
                Ползвах няколко метра телефонен кабел - импровизирах - това намерих в колата - не знаех че ще вързвам куче ...
                Около 10 минути докато напиша поста кучето седя там и послушно чака, после започна да се оглежда и на следващото проверяване - го нямаше, а Булиният възел беше изпуснал...
                Не съм сигурна напълно че беше Мъжки (не погледнах специално - пък и е пухкава твар), но главата му беше едра .. и затова предполагам че е мъжко ..
                Телефонен кабел Моята гад тегли шейната по улицата НАГОРЕ.Вярно че дъщеря ми е лека, но като се метна и аз /без малко 100 живо тегло/ продължава да тегли. Та така е късала няколко повода. Но иначе си личи кой разбира от животинки. Наистина на мъжките главата е доста по-голяма.
                Прикачени файлове

Коментар

името на породата май беше санбернар - имаше някаква история около такова селище, Сан Бернар, с някакви лавини, с едни затрупани хора..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    името на породата май беше санбернар - имаше някаква история около такова селище, Сан Бернар, с някакви лавини, с едни затрупани хора..
                    Не е селище,проход в Алпите е.Има си и паметник на загиналата животинка.

Коментар

Вързан с телефонен кабел за теглича на колата? Нищо чудно на някой да му е дожаляло от гледката и да го е отвързал.

Коментар

До: Уличен Санбернар във Варна.

Сан Санкт Сейнт Свети ...От там ли идва?

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                        Телефонен кабел Моята гад тегли шейната по улицата НАГОРЕ.Вярно че дъщеря ми е лека, но като се метна и аз /без малко 100 живо тегло/ продължава да тегли. Та така е късала няколко повода. Но иначе си личи кой разбира от животинки. Наистина на мъжките главата е доста по-голяма.
                        Е .. Нямам си верижка с каишка в колата ... а въжетата по случайност не бяха там ...

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                        Вързан с телефонен кабел за теглича на колата? Нищо чудно на някой да му е дожаляло от гледката и да го е отвързал.
                        В зоната на врата му беше на два ката, а и възела не беше стегнат ...
                        Не знам какво е по-жално огромно гладно куче или вързано куче ... но е възможно естествено ... жалостиви хора има навсякъде ...
                        Последно редактирано от iai-bg; 27-11-09, 14:13.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg
                          Представих си картинката....
                          Особено на сумрак защото не виждаш каква е причината да се носят кучета във въздуха. Гледаш зад оградата от жив плет разни помияри се носят периодично, със съответното озвучаване, а причина няма
                          Между другото любимецът от форума и е Председателят Злати. За нея той е олоцетворение на мръвка и бира много го тачи което обаче не и попречи да го сръфа. При направеният по-късно анализ беше установена и причината за инцидента. Появил се е по тъмно,без бира и кебапче в едната ръка и пъхнал същата през оградата където домуват кучето и джипа.Значи е посегнал на територията и и на любимата играчка.Последствията са ясни. Дано и е простил вече.

Коментар

Сан Санкт Сейнт Свети ...От там ли идва?
                            .
                            То от там си идва, щото ги отглеждали само в един манастир в Алпите, дето тоз Бернар, му бил патрона. Ама твоя си е СаМбернар, щото нали си го намерила сам, и си му дала правилната към момента порода. А когато някой го вземе, той пак ще се превърне в Санбернар.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                              То от там си идва, щото ги отглеждали само в един манастир в Алпите, дето тоз Бернар, му бил патрона. Ама твоя си е СаМбернар, щото нали си го намерила сам, и си му дала правилната към момента порода. А когато някой го вземе, той пак ще се превърне в Санбернар.
                              Че и буренца им връзвали на вратлетата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X