Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лещи и боб

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Лещи и боб

    Решил съм да внеса промяна в себе си по някакъв нов начин и се спрях на цветни лещи.Интересува ме как стоят нещата с по-точно с тях.Аз знам, че ако нямаш проблем с очите не е добре да се слагат подобни чудеса.Има ли нещо такова? На каква марка, модел и въобще като ида утре да ги гледам на какво да наблегна освен цвета?
    Боба ще го сготвя аз за добре свършената работа.

  • #2
    До: Лещи и боб

    За цветните лещи не бих могла да дам много информация. Дълги години носех лещи за коригиране на зрението и предвид този си опит препоръчвам такива с високо водно съдържание - поне 55 %. Те са с едномесечна трайност, според грижите за тях и честотата на употреба могат да се носят и малко повече Очите се чустват по конфортно, не се получава дразнене, дори може да се спи с тях, но инцидентно. Най-честият проблем, който възниква след продължителното носене на лещи е "изсушаване" на окото. Намалява сълзенето и очите се зачервяват. За щастие ако навреме се махнат бързо се възстановява. В тази връзка носенето на лещи предполага използването на т.н. изкуствени сълзи. Аз съм ползвала физиологичен разтвор, тъй като в малките опаковки изкуствената сълза е доста скъпа и по същество е точно физиологичен разтвор, който закупен от аптеката в пластманови банки е в пъти по евтин.
    От опит - важно е разтворът за лещи да е от същия производител, въпреки че има т.н. универсални разтвори с този на производителя най-дълго запазват качествата си.

    Коментар


    • #3
      До: Лещи и боб

      Мерси за включването в темата. Днес си взех на Cooper Vision с 55% водно съдържание и 360мл. за 20лв. разтвор.Късно имах възможност да прочета, че може разтвора да се вземе по-тънко, но ...
      Сега лещите плуват в опаковките си.Готови ли са за слагане или да ги пусна за 4 часа най-малко в контейнера за тях.Ясно е че всеки ден трябва да се чистят поне по един път, но възможно ли е вечер да ги пускам в разтвора и сутрин да си слагам?

      Коментар


      • #4
        До: Лещи и боб

        Когато сложиш лещата на ръката си - аз я слагам на дланта и я измивам с разтвора като капвам 3, 4 капки във лещата после я взимам с показалеца на дясната ръка и я поставям в окото. Важно е да знаеш, че лещата има права и обратна страна. Ако се е обърнала при свалянето примерно няма да можеш да я сложиш. Слагането става като задържиш горния и долния клепач и зеницата ти е точно срещу лещата - гледаш в нея. При поставянето след няколко примигвания тя оставя на място и вече не я усещаш или пада в ъгъла на окото. Следва същото упражнение, като не е необходимо да я миеш, но за по-лесно слагане слагаш пак една капка от разтвора в нея. Вечер я сваляш като поставиш показалеца върху нея и я изтеглиш към някой от ъглите на окото или просто я хванеш с два пръста. Всеки си изработва някаква собствена система, но горе долу е това.
        След сваляне я поставяш в контейнера. Разтвора в контейнера аз сменям на два дни, като го измивам добре под течаща вода. Освен това е добре да имаш някакви капки за очи. Един път месечено за дезинфекция - примерно офталмосептонекс.

        Коментар


        • #5
          До: Лещи и боб

          Това ми трябваше.Благодаря Ви за изчепателната информация.Може да заключвате темата.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X