Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам да си направя евтин басейн!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Искам да си направя евтин басейн!

    Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
    Не може да няма система за пречистване.Каква обаче и аз не знам.За това е и темата.Кой какъвто опит има.
    Системи бол. Ама нали рекламата е забранена. Ама са и на едни пари...плюс филтри, ток, химикали и други дреболии.

    Коментар


    • #17
      До: Искам да си направя евтин басейн!

      по едно време продаваха готови китове за направа на басейни. "само изработката си е от теб" (цитат). за 3.5 на 12 метра ми предлагаха цена от 12 хиляди лева включително и някакви лампи хаха. разгледах всичко и ми се стори като "нареждане''. само трябвало да си подравня. изкопая, пак подравня, залея с някъв "армиран бетон" и да викна да ми редели плочките. много се смях.
      ама всъщност проблема наистина е във поддръжката. държал съм една хижа със 25 метров басейн. ами какво да кажа че първите 1-2 дена става. после се почват едни химии, едни помпи (не мое си платиш тока даже после) мани. абе май трее си знаем гьола и аз съм си решил да не плувам а да си направя "джакузи във зимна градина". доста по-евтино за поддръжка пък може и зимата да си се плацикаш. пък и става за едни зимни "лични" забавления ;-). споделям го само като идея. а иначе аз си имам собствен водоизточник със огромен дебит и водата не ме плаши. ама ако трябва да се пълни и от крана... незнам къде отиват нещата. малко ме хваща страх.
      висете отпуснато

      Коментар


      • #18
        До: Искам да си направя евтин басейн!

        Яворе, за размери 8,50м на 4.50м. най ефтиния вариант, който открих след много, ама много търсене е 18 000лв. За по-малко, пари риска да ги хвърлиш на вятъра е много реален. С две думи, или го направи както трябва, или изобщо не се захващай. Докато ровех и разпитавах се запознах с много хора плащали не много пари за басеин и след зимата дават още една торба пари за ремонт, в много от тези случай общата сума е била по-висока от офертите на фирми занимаващи се е това!
        Това не е проста работа, има неща, които за съжаление не стават ефтино. Ако искаш да стане като хората намери фирма, уговори си условия и цени и им плати, нищо че ще по-скъпо, отколко ще ти кажат някой хора, поне ще е истинско и само ще му се кефиш, а не след всяка зима да ти се плаче!
        LZ1PER

        Коментар


        • #19
          До: Искам да си направя евтин басейн!

          Не,че имам нешо против басейните. Не! Просто се опитвам да кажа, че евтин басеин нама как да стане. Иначе за гьолове - проблеми няма.

          Коментар


          • #20
            До: Искам да си направя евтин басейн!

            Ей,не ме отчайвате.
            Ще чакам още мнения.

            Коментар


            • #21
              До: Искам да си направя евтин басейн!

              Хващаш ме слабо подготвен, но се копае в земята, и се лее бетон по общия ред, само му трябват добавки за водоплътност (SIKA, а и други на пазара предлагат), NOVIS предлагат филтри....и сигурно с малко четене и търсачката в интернет. Колкото до дизайна и "смехотворността" важното е да те кефи и да ти е функционален. Колкото за общата чистота си зависи колко хора ще го ползват (пикат...)в него...
              Дъното се прави с лек наклон (да има най-ниска точка) и там е не само мястото за източване, но от там се взема вода за филтрите. Другото място е повърхността на водата, прави се канал защитен с декоративна решетка, по цялата или по по-голяма част от обиколката на басеина, на един-два пръста над и под повърхността на водата, и от там водата също във филтрите, т.е. плуващите отгоре боклуци да се събират там...на първо четене толкова
              П.П. забравих, трябва да има задължително канал, т.е да може да се изпразва и да си седи празен
              П.П. 2 на "НОВИС" това им е сайтаwww.sivon-s.com/bg/
              Последно редактирано от дядо владо; 15-11-09, 21:52.
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

              Коментар


              • #22
                До: Искам да си направя евтин басейн!

                Не е само това, много са важните неща!!!
                Има много схеми на басейни. има задължителни условия, за да може да работи правилно! Така нахвърляни нещата не изглеждат серизно!
                Хора, разберете, че работата наистина не е за всеки да хване и да си го направи ей така, ако все пак някой успее, нека извади тук сметката за всички разходи, ама всички и нека ги съпоставим с офертите на фирмите, разлика ако има, на дали ще си заслужава!

                Момент, сметките за разходите нека ги правим обаче след две или три години експлоатация!
                LZ1PER

                Коментар


                • #23
                  До: Искам да си направя евтин басейн!

                  Вижте и тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...5%E9%ED&page=2

                  Мисля, че имаше и още една.

                  Коментар


                  • #24
                    До: Искам да си направя евтин басейн!

                    В началото на магистралата за Варна, в Богров стои изправена доста голяма отливка за басеин, ако някой минава може да вземе координати.

                    Коментар


                    • #25
                      До: Искам да си направя евтин басейн!

                      Един басейн си е доста скъпо удоволствие и като първоначална цена, и като поддръжка. Разбира се, има и по-евтини варианти, но за сериозен басейн в който може да се плува си трябват доста пари. При вариант със стоманобетонова конструкция, освен водоплътен бетон, ако басейна е вкопан в земята, задължително трябва и битумна изолация отвън на стените и дъното. Изолацията от вътрешната страна е ясна - обикновенно се полагат два или три слоя мазана хидроизолация. Върху нея се полага финишното покритие на басейна, мисля че най-евтино е с фолио, но и варианта със китайски стъклокерамични плочки също трябва да се проучи като цена. При филтрационната система по-евтиният вариант е така наречената скимерна система, тоест липсва водоотвеждащият канал около басейна и решетката. При него помпата дърпа вода директно от басейна чрез скимери, като така се избягва и нуждата от резервоар.
                      Най - важното условие за помпата (помпите) и филтъра е да имат такъв дебит, че да успяват да превъртят целия обем на басейна за 3 до максимум 5 часа. Ако това условие е изпълнено може да се каже, че филтрационната система работи. Разбира се, това е много груба сметка, но и при подробно пресмятане на инсталацията - резултатите са подобни. За поддръжката на басейна е задължително използването на препарати за обеззаразяване на водата, като това може да става и ръчно. Също така периодични промивки на филтъра, почистване и така нататък...
                      И още нещо, ако басейна е вкопан, задължително трябва да е вкопано под нивото на водата и филтърното помещение което допълнително усложнява нещата. В общи линии това е за един басейн.....

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X